Oude Vismarkt 18 4101 CA Culemborg

€ 1.250 /mnd
Blikvanger 70 m² Karakteristieke winkel met grote etalagemogelijkheid, A-locatie

Omschrijving

Karakteristieke winkel, 70 m², A-locatie.

Op A-locatie gelegen karakteristiek ogende winkelruimte gelegen op de hoek van 2 straten dus met grote etalage mogelijkheden. Totale oppervlakte ca. 70 m², waarvan verkoop vloer oppervlakte ca. 49 m².
De winkel is gelegen in het historische stadscentrum van Culemborg op de hoek van de Oude Vismarkt en de Kattenstraat, schuin tegenover de Hema en speelgoedwinkel Intertoys.

De huidige bloemenwinkel verhuist binnenkort naar een pand iets verderop in de straat. Deze karakteristieke ruimte komt dus voor verhuur beschikbaar. Voordat een nieuwe huurder het pand zal betrekken, wil de verhuurder intern enige werkzaamheden uitvoeren zoals het glad maken van de begane grond vloer, wanden weer strak maken, vervangen systeemplafond. Ook aan de buitenzijde zal er geschilderd worden op afzienbare termijn.

HUURPRIJS:
€ 1.250,= per maand excl. BTW en servicekosten.

INDELING:
Begane grond: open winkelruimte, door de hoekligging beschikt de winkel over etalages aan 2 zijden van het gebouw, trap naar kleine dagverblijf ruimte annex kantoor op de verdieping. Hier bevinden zich een keukentje en toilet.

VOORZIENINGEN:
- Verwarming middels moderne CV-installatie welke wordt gedeeld met de boven gelegen woningen. Ook voor gas en elektra is er 1 aansluiting voor het hele gebouw aanwezig. Verbruik van energie wordt middels servicekosten in rekening gebracht. Huidig bedrag aan servicekosten: € 140,= per maand excl. BTW.
- Glasvezel aansluiting aanwezig.
- Afwerking: de winkel heeft nu deels een plavuizenvloer en deels een betonnenvloer. Verder is er een iets verouderd systeemplafond aanwezig. Voor oplevering aan de nieuwe huurder wordt de winkel van binnen in overleg gemoderniseerd.

OVERIGE:
* Gemeentelijk monument.
* Oplevering in overleg met de huidige huurder te bepalen.
* Vrijstelling voor daghoreca is bespreekbaar bij de gemeente Culemborg.
* Betaling: per maand vooruit.
* Het object wordt aangeboden onder voorbehoud van gunning door de eigenaar.
* Huurprijsaanpassing: jaarlijks op basis van het consumptie prijsindexcijfers voor alle huishoudens (CPI, als vastgesteld door het CBS).
* Bankgarantie/ waarborgsom: er wordt een bankgarantie of waarborgsom gevraagd ter grootte van 3 maanden betalingsverplichting (huur verhoogd met BTW).
* Huurovereenkomst: conform standaard huurovereenkomst NVM, vastgesteld door Raad van Onroerende zaken.
* Uitgangspunt is BTW-belaste verhuur. Derhalve dient bovengenoemd bedrag te worden vermeerderd met het van toepassing zijnde BTW- percentage. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane nadeel volledig wordt gecompenseerd.

LOCATIE:
De binnenstad van Culemborg kan worden getypeerd als een "gemakscentrum", waar de consument niet alleen boodschappen kan doen, maar ook recreatief kan winkelen. De gezellige sfeer in het centrum, met haar grote cultuurhistorische waarde, zorgt voor een positieve uitstraling, waarin het goed winkelen is. Er is elke vrijdagavond koopavond in Culemborg tot 21.00 uur. Op loopafstand is voldoende parkeergelegenheid (betaald of met vergunning) mogelijk.

Culemborg is een bedrijvige, gastvrije gemeente. Deze mooie stad met ongeveer 27.000 inwoners, is fraai gelegen aan de Lek en heeft een prachtige historische kern. Het marktplein van Culemborg is geheel gericht op het winkelend publiek.

Culemborg heeft een centrum functie voor de regio en is daarom rijk aan voorzieningen op het gebied aan winkels, gezondheidszorg, onderwijs en sport. Culemborg ligt aan de rivier de Lek en langs de rijksweg A2, nog net in de provincie Gelderland maar in de rook van de Randstad. Culemborg heeft een eigen NS-station met prima verbindingen richting Utrecht en 's-Hertogenbosch.

ALGEMEEN:
Het object valt als onderdeel van de gebouwde omgeving onder het bestemmingsplan ‘Binnenstad’ en heeft als enkelbestemming ‘Centrum - 1’. Deze bestemming laat de volgende gebruiken toe: detailhandel, kantoren met balie functie, kleinschalige maatschappelijke voorzieningen tot een oppervlakte van 200 m², publiek verzorgend ambacht en dienstverlening. Voor inzage van het bestemmingsplan van dit pand verwijzen wij u naar de website

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 1.250 per maand
Servicekosten
€ 140 per maand (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
5 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Mogelijke functie(s)
Horeca
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934

Oppervlakten

Oppervlakte
70 m²
Verkoopvloeroppervlakte
49 m²
Breedte gevel
5,3 m
Perceel
39 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en snelwegafrit op 5000 m of meer
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Omgeving

Oude Binnenstad en Nieuwstad, Culemborg

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Oude Vismarkt 18

€ 1.250 /mnd