• Onder optie

Meipoortstraat 59 6981 DJ Doesburg

Huurprijs op aanvraag

Omschrijving

Hoog monumentale bedrijfsruimte in het kernwinkelgebied van het centrum van Doesburg. Uniek object met verschillende mogelijkheden.

Dit gotische huis is prachtig gelegen in het centrum van het historische stadje Doesburg. Het werd gebouwd aan het eind van de 15de eeuw en heeft een laat-middeleeuwse bakstenen trapgevel met gemetselde kruiskozijnen. Het voorhuis, met grote zolder, is geschikt om te gebruiken als atelier-, winkel- of kantoorruimte.

Indeling

Begane grond:
Het voorhuis (ca. 73 m²) ademt een historische sfeer door de ongekende hoogte van ca 5 meter, de glas in loodramen, het moer- en kinderbintenplafond, de muurstijlen met korbelen, de haard en de plavuizenvloer. Daarachter is een kleine hal met een tweede toegang en een toiletruimte. Hier bevindt zich ook het luik naar de tongewelfde kelder.

Eerste verdieping:
Via een spiltrap bereikt u de insteekverdieping met eenvoudige pantry (ca. 36 m²) met doorkijk naar beneden.

Tweede verdieping:
Zolder (ca. 60 m²) onder een imposante houten kap met originele spanten.

Locatie:
Doesburg is een kleine stad met meer dan 150 rijksmonumenten en een leuk aanbod aan horeca, musea, etc.. Deze bedrijfsruimte ligt in het gezellige stadscentrum op steenworp afstand van een bushalte. Parkeren kan in het stadscentrum met vergunning of betaald parkeren. Het NS-station van het nabij gelegen Dieren bevindt zich op 11 (bus)minuten van Doesburg.

Het huis ligt aan de rand van Doesburg bij de voormalige Meipoort. Het werd gebouwd aan het eind van de 15de eeuw en heeft een laat-middeleeuwse trapgevel met gemetselde kruiskozijnen, geprofileerde boognissen en ezelsruggen als afdekking van de trappen. Bij de ontmanteling van de gevel in 1960 bleek de indeling van de oude onderpui nog geheel afleesbaar en werd besloten tot een reconstructie over te gaan.

Achterin het voorhuis is een kleine insteekkamer. Deze rust op balken met korte peerkraalconsoles en behoort tot het oorspronkelijke werk. De hoofdbalklaag van het gebouw wordt gesteund door een houtskelet met muurstijlen en korbelen.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Onder optie
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1500

Oppervlakten

Oppervlakte
175 m²
Verkoopvloeroppervlakte
73 m²
Breedte gevel
7,3 m

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op 5000 m of meer, NS Intercitystation op 5000 m of meer, snelwegafrit op 3000 m tot 4000 m en Tramhalte op 5000 m of meer
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A2

Omgeving

De oude Stad binnen de gracht, Doesburg

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Meipoortstraat 59

Huurprijs op aanvraag