Voorstraat 301-303 3311 EP Dordrecht

€ 390.000 k.k.

Omschrijving

Algemeen:
Klussers opgelet! In het historische centrum van de stad Dordrecht ligt direct aan de langste winkelstraat van Nederland deze voorheen twee separate nu een geschakelde winkelruimte met voormalige bovenwoning, nu dienst als opslagmogelijkheden. De winkelruimte ligt aan het A-gedeelte van de Voorstraat en is verdeeld over vier bouwlagen. De voormalige bovenwoning behoeft het nodige onderhoud maar wel met de mogelijkheid om dat geheel naar eigen wens en smaak aan te pakken.

Afmetingen:
Begane grond circa 69 m²
Verdieping 1 circa 58 m²
Verdieping 2 circa 59 m²
Verdieping 3 circa 22 m²

Parkeren:
In de directe omgeving zijn meerdere parkeergarages en betaald parkeerlocaties aanwezig.

Vraagprijs:
€ 390.000,-- kosten koper.

Kadastrale gegevens:
Gemeente DORDRECHT
Sectie H
Nummers 648 en 649
Grootte 42 m² en 38 m²

Bouwaard:
Dit gebouw is traditioneel gebouwd met een betonnen fundering en betonnen begane grond vloer. De verdiepingsvloeren zijn van hout. De gevel is van aluminium en voorzien van dubbel glas. De ramen op de verdiepingen zijn van hout met enkel glas. Het dak ik opgebouwd uit een houten dakconstructie. De gevels zijn gestuukt.

Opleveringsniveau:
- Gevelbrede etalage mogelijkheid;
- zonwering;
- dubbele entree deur;
- pantry;
- toilet;
- opslagruimte op verdieping;
- verdiepingen ingedeeld in diverse vertrekken.

Bouwjaar:
1700.

Verwarming:
Luchtgordijn bij de voordeur.

Warm watervoorziening:
Boiler.

Elektrische installatie:
Standaard, ten behoeve van winkelruimte.

Aanvaarding:
In overleg.

Informatie gemeente:
Op het drukst bevaarde punt in Europa, waar de rivier de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude maas, ligt de stad Dordrecht in de Provincie Zuid-Holland. Dordrecht maakt onderdeel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden en heeft een zeer strategische ligging op de as van Rotterdam en Antwerpen. Met ruim 288.000 inwoners en een nog veel groter verzorgingsgebied vervult deze regio een belangrijke economische functie.

Dordrecht is een prachtige stad met meer dan 900 rijksmonumenten, 700 gemeentelijke monumenten en een groot aantal beeldbepalende panden. Door de verscheidenheid aan locaties en het gevarieerde winkelaanbod is het zeer de moeite waard de stad te bezoeken. Van couleur locale in een historische omgeving tot moderne winkels met allure en alle bekende modemerken.

Locatie:
Het winkelobject is gelegen midden in het centrum van Dordrecht op de A locatie van de langste winkelstraat van Nederland, nabij grootwinkelbedrijven en diverse horecagelegenheden. Het NS treinstation is op 10 minuten loopafstand te bereiken.

Bestemming:
Thans is van toepassing het vigerende bestemmingsplan ‘Historische Binnenstad’ vastgesteld op 22 februari 2011 waaruit blijkt dat onderhavige locatie de bestemming ‘Centrum’, ‘Waarde – Archeologie’, ‘Waarde- beschermd Stadsgezicht’ en “Waterstaat- Waterkering’ heeft. De voor ‘Centrum’ aangewezen gronden zijn bestemd voor: detailhandel, dienstverlening, horeca 1, horeca 2, kantoor, atelier, wonen, maatschappelijk, bedrijf, cultuur en ontspanning, parkeren, fietsenstalling en bij bestemming horende voorzieningen. De voor 'Waarde – Archeologie' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemmingen, mede bestemd voor het behoud van en de bescherming van de ter plaatse aanwezige archeologische waarden. De voor 'Waarde - Beschermd Stadsgezicht' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar geldende bestemmingen, mede bestemd voor het behoud, het herstel en de ontwikkeling van de met het beschermd stadsgezicht verbonden cultuurhistorische waarden. De voor 'Waterstaat - Waterkering' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemmingen, mede bestemd voor waterkering.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 390.000 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 475 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
208 m²
Verkoopvloeroppervlakte
208 m²
Breedte gevel
6 m
Perceel
80 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Voorstraat 301-303

€ 390.000 k.k.