Kerkring 17-18 4364 AN Grijpskerke

€ 399.000 k.k.

Omschrijving

Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars heeft het genoegen om namens haar opdrachtgever dit royale bedrijfs-woonpand met volop ontwikkelpotentie in de dorpskern van Grijpskerke te koop aan te bieden.

Het pand omvat een voormalige supermarkt, een woonhuis en een stuk ongebonden grond (af splitsbaar). Door de bedrijfsbeëindiging van de supermarkt komt het geheel nu beschikbaar voor verkoop. Het pand, gebouwd rond 1972 en uitgebreid in 1990, staat op twee percelen met een gezamenlijk oppervlak van 1.330 m². Een afzonderlijke verkoop van het bedrijfsgedeelte en/of het woonhuis is bespreekbaar. De specifieke verkoopprijzen zijn verderop in deze projectinformatie opgenomen.

Het bedrijfsgedeelte op de begane grond bestaat uit commerciële/winkelruimte, een inpandige garage en magazijn/opslagruimte. De eerste verdieping strekt zich uit boven de commerciële ruimte (enkel aan de voorzijde) en de garage. Aan de achterzijde bevindt zich een gemetselde schuur van 36 m² én een uitgang naar de straat. De totale oppervlakte van het bedrijfsgedeelte op de begane grond bedraagt 604 m² VVO.
Het woonhuis, met een grootte van 159 m² GBO, is verdeeld over drie verdiepingen (begane grond, 1e verdieping en zolderverdieping). De buitenruimte wordt gevormd door een ruime tuin met een houten schuur en een overkapping met terras. Het woonhuis verkeert in uitstekende staat van onderhoud en beschikt onder andere over een open keuken, kunststof kozijnen met dubbele beglazing, 4 slaapkamers en een dakkapel op de zolderverdieping.

Het geldende omgevingsplan biedt ruime mogelijkheden voor ontwikkeling en gebruik van het pand. Mocht u verdere vragen hebben of interesse tonen, staan wij graag ter beschikking voor nadere toelichting en eventuele bezichtigingen.

KENMERKEN:
- Kerkring 17-18, 4364 AN Grijpskerke
- Voormalig supermarkt met separaat woonhuis
- Vraagprijs € 399.000,- k.k. voor het bedrijfsgedeelte, € 575.000,- k.k. voor het woonhuis en € 50.000,- k.k. voor de achterliggende grond
- Oppervlakte bedrijfsgedeelte 800 m² VVO (verdeeld over 2 bouwlagen)
- Oppervlakte woonhuis 159 m² GBO (verdeeld over 3 bouwlagen)
- Perceel 1.330 m²
- Bouwjaar 1972 en uitbouw 1990
- Energielabel A+ (winkel) en D (woonhuis)

BEZICHTIGINGEN:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het pand te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars, email of telefoon 0118-620062.

VRAAGPRIJS:
In geval van separate verkoop bedragen de vraagprijzen:
• € 399.000,- k.k. voor het bedrijfsgedeelte
• € 575.000,- k.k. voor het woonhuis
• € 50.000,- k.k. voor de achterliggende grond
Het woonhuis is in eerste instantie niet separaat te koop, uitsluitend na verkoop bedrijfsgedeelte.
De kosten die gemoeid gaan met de verwerving van het pand zijn voor rekening van de koper. Hieronder vallen onder andere de overdrachtsbelasting, notariskosten en evt. hypotheekkosten.

LOCATIE:
Het dorp Grijpskerke, gelegen in de provincie Zeeland, heeft zijn eigen charme en unieke kenmerken die het tot een aantrekkelijke woonplaats maken. Grijpskerke staat bekend om zijn rustige sfeer, gemeenschapsgevoel en de prachtige omgeving die het biedt. Hoewel het niet zo groot is als sommige steden, heeft Grijpskerke zijn eigen bijzondere eigenschappen die bewoners en bezoekers aantrekken.
Grijpskerke heeft een hechte gemeenschap waarin mensen elkaar kennen en begroeten. De landelijke omgeving en de nabijheid van natuurgebieden maken het een ideale plek voor liefhebbers van rust en natuur.
In de afgelopen jaren heeft Grijpskerke enkele nieuwe voorzieningen verwelkomd en zijn er enkele renovatie- en nieuwbouwprojecten gerealiseerd.
De bereikbaarheid van Grijpskerke is goed, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Het dorp is goed verbonden met het omliggende gebied. Het treinstation en het centrum van Middelburg liggen op korte afstand, en zowel per auto als te fiets zijn ze gemakkelijk bereikbaar. Grijpskerke bevindt zich in de nabijheid van belangrijke snelweg A58, die de regio verbinden en het reizen vergemakkelijken.
Hoewel Grijpskerke wellicht niet dezelfde bruisende activiteit heeft als sommige steden, biedt het een vredige en gemeenschapsgerichte leefomgeving voor degenen die de rust van een landelijk dorp waarderen.

AFMETINGEN:
Bedrijfsgedeelte
Begane grond : 604 m² VVO
1e verdieping : 195 m² VVO
Schuur : 54 m²
Perceel : ca. 555 m² (na splitsing)
Woonhuis
Oppervlakte : 159 m² GBO
Inhoud : 580 m³
Schuur : 54 m²
Perceel : 530 m²
Ongebonden grond
Perceel : ca. 245 m² (na splitsing)

De oppervlaktes zijn ingemeten conform de NEN2580 e meetinstructie NVM. Koper wordt uitgenodigd de opgegeven oppervlakte(s) van het gekochte op juistheid te controleren.

INDELING:
Bedrijfsgedeelte: supermarkt, garage met aansluitend opslagruimte, 1e verdieping en tuin met schuur.
Woonhuis: gang met toilet en trap naar 1e verdieping, open keuken, woonkamer, bijkeuken met wasopstelling, toegang tot tuin en kantoor. 1e verdieping met 3 slaapkamers en badkamer. 2e verdieping, overloop en zolderkamer. Buitenruimte met diepe, riante tuin met houten schuur en overkapping.

ENERGIELABEL:
Kerkring 17 : energielabel A+ (winkelfunctie)
Kerkring 18: energielabel D

BODEMINFORMATIE:
In het bodemloket wordt melding gemaakt dat de locatie voldoende is onderzocht. De resultaten van het uitgevoerde (historische) bodemonderzoek geven aan dat de (voormalige) activiteiten en/of de onderzoekslocatie voldoende zijn onderzocht in het kader van de Wet bodembescherming. Uit het bodemloket kan niet worden gehaald wanneer er een onderzoek heeft plaatsgevonden. In het kader van dit adviesrapport hebben wij geen aanvullende gegevens opgevraagd bij de gemeente Veere.

DATAROOM:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail.

VOORZIENINGEN:
Bedrijfsgedeelte:
- Betonvloer begane grond (ged. geïsoleerd t.h.v. uitbouw)
- Verdiepingsvloer hout
- Gemetselde spouwmuren
- Dak houten dakconstructie met gedeeltelijk pannen en gedeeltelijk bitumen dakbedekking
- Kozijnen hout met overwegend enkel glas
- Automatische schuifdeur aluminium
- Warmtegordijn
- CV installatie 2011 Remeha Calenta 35s met radiatoren
- Koeling 1,8 x 3 m
- Vriezer 1,5 x 2,5 m
- Camerasysteem
- Tegelvloer
- Noodverlichting aanduiding
- Systeemplafonds met verlichting

Woonhuis:
- Betonvloer begane grond (ged. geïsoleerd t.h.v. uitbouw)
- Verdiepingsvloer hout
- Gemetselde spouwmuren
- Dak houten dakconstructie met gedeeltelijk pannen en gedeeltelijk bitumen dakbedekking
- Kozijnen kunststof met dubbele beglazing (m.u.v. voordeur en deur dakterras)
- CV installatie 2011 Remeha Calenta 40c
- Vloerverwarming t.p.v. keuken met elektrische pomp
- Rolluik(en)
- Horren
- Keuken met inductieplaat, vaatwasser, afzuigkap, combi-oven
- Badkamer met wastafelmeubel/spiegel, hangtoilet, douche en tegelwerk t/m plafond
- Meterkast 3x65 ampère (voor woonhuis en bedrijfsgedeelte)
- Dakkapel 2e verdieping in kunststof uitgevoerd
- Schuur hout 3,6 x 3 met stroom
- Overkapping achter tuin 3,7 x 2,7 met stroom en overdekt terras en tegelwerk

BESTEMMING:
Het object ligt binnen het gemeentelijk plan; ‘Kom Grijpskerke’ dat onherroepelijk is vastgesteld op 19-04-2012 en heeft de bestemming ‘Gemengd’.
De voor 'Gemengd' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. bedrijven uit categorie A van de Staat van Bedrijfsactiviteiten ‘functiemenging’;
b. detailhandel;
c. dienstverlening;
d. horecabedrijven uit ten hoogste categorie 1b van de Staat van Horeca-activiteiten;
e. kantoren;
f. maatschappelijk in de vorm van bibliotheken, gezondheidszorg, jeugd- en kinderopvang, onderwijs, openbare dienstverlening, verenigingsleven en religie;
g. wonen;
Daarnaast is er een voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan uitgebracht. Het voorontwerp; ‘Kernen Veere Plus’ is gepubliceerd op 13-12-2022. Deze locatie verkrijgt uitbreiding van de gebruiksfuncties alsook een nieuwe bestemming. Deze locatie verkrijgt in het voorontwerp bestemming; Gemengd -1.
In dit nieuwe voorontwerp zijn bedrijven tot cat. B van de Staat van Bedrijfsactiviteiten, bedrijfswoningen en cultuur en ontspanning mede toegestaan.
Met ingang van 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. De verstrekte informatie is gebaseerd op Ruimtelijkeplannen.nl, maar deze website bevat mogelijk niet alle relevante gegevens en kan verouderd zijn.
Wij raden u aan gebruik te maken van het Omgevingsloket. Daar kunt u alle digitale informatie vinden met betrekking tot de fysieke leefomgeving, inclusief alle actuele regelgeving.

KADASTRALE INFORMATIE:
Kadastrale gegevens winkel:
Gemeente : Mariekerke
Sectie : K
Nummer : 718
Groot : 800 m2

Kadastrale gegevens woning:
Gemeente : Mariekerke
Sectie : K
Nummer : 717
Groot : 530 m2

Publiekrechtelijke beperking Basisregistratie kadaster: Er zijn geen beperkingen bekend in de Basisregistratie kadaster.

KENMERKEN OVEREENKOMST:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

GOEDKEURING EIGENAREN:
Verkoop geschiedt onder voorbehoud van definitieve goedkeuring eigenaar.

STAAT VAN OPLEVERING:
Het geheel wordt te zijner tijd in de staat waarin het zich dan bevindt (as is, where is) geleverd.

KOOPOVEREENKOMST:
Koopovereenkomst op basis van het NVM model.

FISCAAL
Er is geen sprake van omzetbelasting. De koopsom zal worden belast met 10,4% overdrachtsbelasting. Het tarief voor de overdrachtsbelasting bedraagt 2% indien koper er zélf voor langere tijd gaat wonen (met uitzondering van de startersvrijstelling).

ZEKERHEIDSTELLING:
Ter garantie dient een waarborgsom ter hoogte van 10% van de koopsom gestort te worden op de rekening van de notaris of afgegeven te worden als bankgarantie, uiterlijk 14 dagen na volledige ondertekening van de koopovereenkomst.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 399.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1972

Oppervlakten

Oppervlakte
800 m²
Verkoopvloeroppervlakte
800 m²
Breedte gevel
17 m
Perceel
1.330 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
B2

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.