Oosterstraat 17 9711 NN Groningen

€ 19.500 /jr

Omschrijving

ZEER MARKANT WINKELOBJECT IN DE OOSTERSTRAAT == VOOR DIVERSE DOELEINDEN EN FUNCTIES TE GEBRUIKEN == ZEER COURANT METRAGE! == GELEGEN OP GOEDE ZICHTLOCATIE == OP STEENWORP AFSTAND GROTE MARKT ==

Oosterstraat 17, 9711 NN te Groningen.

Aan de Oosterstraat op een goede zichtlocatie bieden wij dit in het oog springende winkelobject aan op slechts steenworp afstand van de Grote Markt en o.a. nabij het Forum en de Merckt1

De Oosterstraat is een gezellige winkelstraat welke het Gedempte Zuiderdiep met de Grote Markt verbindt. Aan de Oosterstraat hebben zich vele verschillende soorten winkels, ondernemingen gevestigd waaronder: Jumbo Supermarkten, Coffee Company, Big Bazar en vele kleine en middelgrote retailers. Noemenswaardig is de ontwikkeling van Merckt op circa 100 meter vanaf het object. In Merckt zal zich een foodhal van circa 1.700 m² bevinden alwaar zich allerlei bistro's, cafe's en restaurants zullen vestigen, in combinatie met het dakterras en de plannen om de Oosterstraat autoverkeersvrij te maken zal dit een grote trekpleister zijn voor de Oosterstraat.

Het object met een zeer hoog plafond heeft een oppervlakte van circa 89,1 m² b.v.o. geheel gelegen op de begane grond met een frontbreedte van circa 3,40 meter. Dankzij de grote raampartijen en de karakteristieke gevel een plaatje voor uw bedrijf! Een zeer geschikte locatie voor diverse aanwendingen, zoals detailhandelsruimte, maar ook daghoreca, zakelijke of maatschappelijke dienstverleners, adviseurs etc. e.e.a. ander binnen de aangegeven bestemming.

Het opgegeven metrage is indicatief. Er kunnen geen derhalve geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

LOCATIE:
Het gehuurde is gelegen op een zeer centrale locatie aan de Oosterstraat nabij de grote Markt. De Oosterstraat is een echte winkelstraat in het centrum van de stad Groningen, die in noordelijke richting loopt van het Gedempte Zuiderdiep naar de Grote Markt, parallel aan de Gelkingestraat en Herestraat. De ontwikkeling van Merckt is op circa 100 meter vanaf het object. In Merckt zal een overdekte foodmarkt gerealiseerd worden van circa 1.700 m² verdeeld over verschillende verdiepingen en waar zich tevens allerlei bistro's, cafe's en restaurants zullen vestigen. Nabij het gehuurde gelegen is het nieuw gerealiseerde en spraakmakende Forum. Ook is aan de Grote Markt het nieuwe Market Hotel gevestigd (met circa 120 kamers verdeeld over 6 bouwlagen en o.a. met een restaurant en terras). De Oosterstraat is vanaf het Zuiderdiep éénrichtingsstraat. Sinds het gemeentelijke project Binnenstad Beter zijn de stoepen verbreed en voorzien van gele bestrating die in de hele binnenstad zijn aangebracht. Het Groningse college heeft voor de binnenstad van Groningen plannen gemaakt dat er meer ruimte voor voetgangers, fietsers en groen komt. Een groot aantal straten in het centrum waar nu nog bussen rijden, wordt in deze plannen autovrij. De bussen en verdwijnen dan o.a. in de Oosterstraat. Op de kenmerkende gele steentjes zijn alleen nog maar fietsers en voetgangers welkom. In de Oosterstraat bevindt zich een diversiteit aan winkels en (dag)horeca o.a. Jumbo, ANWB, Pearl, Bas Optiek, Catwalk, Living 27, Big Bazar etc.

BEREIKBAARHEID:
Goede bereikbaarheid per fiets en openbaar vervoer. Op circa 300 meter van het object is de parkeergarage van het nieuwe Forum gelegen. Deze parkeergarage biedt plek voor circa 380 auto’s.
Verder ook nog parkeergarage's bij de Rademarkt en aan het Damsterdiep.

OPLEVERINGSNIVEAU:
Verhuurd wordt uitsluitend het casco. Het gehuurde wordt in de huidige staat opgeleverd onder meer voorzien van;

• Thans aanwezige vloer-/ wandafwerking;
• Eigen meterkast elektra;

Onderhoud, herstel en vervanging van bovenstaande is des huurders daar waar niet opgenomen in de algemene bepalingen en eventuele bijzondere bepalingen.

HUURPRIJS:
€ 19.500,- per jaar te vermeerderen BTW.

SERVICEKOSTEN:
Niet van toepassing. De kosten van de nutsbedrijven en de gemeentelijke gebruikerslasten en heffingen komen rechtstreeks voor rekening van huurder.

HUURTERMIJN:
De huurtermijn en aansluitende verlengingstermijnen gaat in overleg.

WEDERZIJDSE OPZEGTERMIJN:
Een wederzijdse opzegtermijn gaat in overleg.

BETAALTERMIJN:
Per maand of kwartaal bij vooruitbetaling, inclusief en de verschuldigde BTW over de huur.

ZEKERHEIDSSTELLING:
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een bedrag gelijk aan 3 (drie) maanden betalingsverplichting inclusief BTW.

INDEXERING:
Jaarlijks voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum op basis van het CPI- alle bestedingen afgegeven door het CBS (2015=100).

HUUROVEREENKOMST:
Standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), welke gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), aangevuld met van toepassing zijnde bijzondere bepalingen. Een huurovereenkomst is onder voorbehoud definitieve goedkeuring namens opdrachtgever/eigenaar welke goedkeuring wordt geacht te zijn verkregen nadat de tekeningbevoegde de huurovereenkomst heeft getekend.

GEBRUIK EN BESTEMMING:
Centrum -2 met o.a.
- detailhandel
- zakelijke en maatschappelijke dienstverlening
- daghoreca

Daghoreca is een horecabedrijf dat ondersteunend is aan de detailhandel, in hoofdzaak gericht op het verstrekken van kleinere maaltijden, geringe eetwaren en zwak- en niet-alcoholische dranken en dat uitsluitend is geopend gedurende de openingstijden, die volgens de Winkeltijdenwet zijn toegestaan, waarvan minimaal vier dagen per week ten minste vanaf 11.00 uur 's ochtends)

Huurder is zelf verantwoordelijk dat haar voorgenomen gebruik in overeenstemming is met het vigerende bestemmingsplan. Meer informatie is hierover te verkrijgen bij de dienst Ro/EZ van de gemeente Groningen aan het Harm Buiterplein 1 (Europapark). Tel: 050 – 367 81 11

Voor meer informatie of een bezichtiging neem graag contact met ons op. Wij geven u zeer graag een rondleiding!

BOEKENRODE bedrijfsmakelaars & taxateurs
Vestigingen in: Groningen - Assen - Zwolle
Boekenrode is een full service makelaarskantoor op het gebied van Bedrijfshuisvesting, Woningen, Beleggingen, Ontwikkeling en Taxaties.

Bezoekadres: “Schnitgerhuys” Ubbo Emmiussingel 19 te Groningen.
Tel: 050 – 76 76 690

DISCLAIMER:
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op internetsites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook van deze inhoud, waaronder zowel tekst als foto’s, en/of commercieel gebruik is niet toegestaan. Aan de inhoud van deze en overige informatie alsmede eventuele bijlagen kunnen nimmer rechten worden ontleend. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Deze informatie alsmede een eventuele huurovereenkomst is onder voorbehoud definitieve goedkeuring opdrachtgever/eigenaar.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 19.500 per jaar
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1915

Oppervlakten

Oppervlakte
86 m²
Verkoopvloeroppervlakte
86 m²
Breedte gevel
3,4 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
A 0,67

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
B1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Oosterstraat 17

€ 19.500 /jr