Steentilstraat 18 9711 GM Groningen

€ 1.175 /mnd

Omschrijving

Steentilstraat 18 te Groningen

Huurprijs (incl. garage) € 1.175,-- per maand vrij van BTW
Vraagprijs Exploitatie € 75.000,--

OMSCHRIJVING
“La Bottega di Amore e Putipu” is een Café/Patisserie, met een specialisatie voor het verkopen van Italiaanse zoetigheden. Dit schattige zaakje is gelegen in het midden van de Steentilstraat te Groningen. Deze straat is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot veelzijdige winkelstraat waar met name verschillende kleine winkels & horecalocaties een plekje hebben gevonden. Daarnaast heeft de straat kort geleden een mooie upgrade gekregen door middel van nieuwe bestrating.

De Steentilstraat is gelegen in de binnenstad van Groningen en verbindt het Damsterdiep met het Gedempte Zuiderdiep. De straat is met name een drukke verkeersroute voor fietsers en voetgangers en is daarnaast ook vooral een winkelstraat. De vele kleine winkeltjes, horecazaken, vintagewinkels en muziekwinkels die deze straat rijk is, typeert ook de vibe van de stad Groningen en brengt karakter naar deze straat. Door de afwezigheid van grote steden in de omgeving, kent Groningen een erg groot verzorgingsgebied en heeft het een forse aantrekkingskracht op de binnenstad. Dat zorgt uiteindelijk voor een unieke mix van toeristen, studenten en Stadjers.

Bijzonder voor deze binnenstad locatie is dat het object over een inpandige garage beschikt. Deze is bereikbaar via het achtergelegen gedempte Kattendiep. De garage kent een dermate grote afmeting, dat een auto vrij makkelijk hierin geparkeerd kan worden. Vrij uniek voor een winkelruimte in de Groningse binnenstad! Toeristen en bezoekers kunnen parkeren in parkeergarage Damsterdiep. De Steentilstraat is de connectie tussen de binnenstad en deze grote parkeergarage.

DE EXPLOITATIE
Het bedrijf betreft een patisserie/delicatessenwinkel met een zitgedeelte. De huidige eigenaren hebben de gehele zaak verbouwd tot hetgeen er nu staat. Met name de toewijding van de ondernemers is terug te vinden in de producten, bedrijfsvoering en bediening. Enkel zeer positieve reacties zijn op social media te terug te vinden. Wegens werkzaamheden in het buitenland willen zij nu toch na een betrekkelijke korte tijd alweer afscheid nemen van deze zaak.

Bij de overname van deze zaak komt men terecht in een zaak met een erg goede naam in Groningen. Aan een nieuwe kandidaat om deze naam nog verder uit te bouwen. De bedrijfsnaam is geregistreerd in alle EU-landen voor de komende 10 jaar, vanaf 2020. Overigens is ook een volledig verschillende exploitatie natuurlijk een optie.

Het betreft hier een daghorecalocatie, waarbij dus een vorm van dag horeca, danwel detailhandel is toegestaan. Volledige horeca-concepten dienen toestemming van de gemeente Groningen te krijgen.

INDELING
Het bedrijf bestaat uit 2 verdiepingen. Men komt binnen in de winkelruimte van delicatessen, welke verder direct toegang geeft tot een keukengedeelte en een toilet. Hierachter is een bijeenkomstgedeelte gesitueerd. Tussen beide verkoopruimten vindt men de toegang tot de ruime kelder en aan de achterzijde een (parkeer)garage. Deze is zoals benoemd bereikbaar vanuit het achtergelegen Gedempte Kattendiep. Tot slot kent de locatie een terras aan de voorzijde op het trottoir.

De oppervlakten van het object zijn als volgt:

Koffiecorner ± 17 m²
Winkel ± 17 m²
Keuken ± 11 m²
Toilet ± 2 m²
Kelder ± 59 m²
Garage ± 32 m²
Overig ± 8 m²
=======================================
Totaal ± 146 m²
Terras 20 zitplaatsen

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 1.175 per maand
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Mogelijke functie(s)
Horeca
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
146 m²
Verkoopvloeroppervlakte
47 m²
Breedte gevel
5,3 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op minder dan 500 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
B1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Steentilstraat 18

€ 1.175 /mnd