Saroleastraat 33 6411 LR Heerlen

Huurprijs op aanvraag

Omschrijving

• Hoekpand op A1-winkellocatie
• Renovatie winkelruimte en buitengevel
• 2 appartementen op verdieping (thans magazijnruimte)

Algemeen:
In dé hoofdwinkelstraat van Heerlen, op de beste winkellocatie van de stad, mogen wij u deze unieke winkelunit met 2 verdiepingen (thans in gebruik als magazijn) aanbieden. Het centrum van Heerlen kent een bezoekersaantal van circa 144.000 bezoekers per week (bron Locatus; jaar 2019). Bekende winkelketens als H&M, Jamin, The Sting, Bakker Bart, Hema, Blokker, Douglas, McDonalds en Mediamarkt zijn in de directe nabijheid gesitueerd.
Het (casco)winkeloppervlak is charmant van opzet en meet 130 m² (exclusief 2 verdiepingen). Kenmerkend is hoekligging en achteringang. Pantry en toilet zijn op de eerste verdieping gesitueerd.

Eigenaar heeft momenteel de renovatie van de buitengevel en de winkelruimte in gang gezet. Op de verdieping worden 2 appartementen (circa 110m2 en 120m2) plus een eigen terras van circa 20m2 gerealiseerd. Een impressie van het beoogde eindresultaat treft u verderop in deze brochure aan. Ontwerp renovatie: Vandenbergh – Windemuller architectuur & bouw.

De winkelruimte wordt te huur aangeboden. Een verkoop van het gehele object is bespreekbaar zowel in de huidige staat als na transformatie!

Locatie:
Onderhavige winkelruimte is gesitueerd in het A1 kernwinkelgebied van het centrum van Heerlen. De winkelstand in de Saroleastraat is uitstekend te noemen en kenmerkt zich door nagenoeg volledige dekking van landelijke ketens op het gebied van onder meer kleding, schoeisel, telefonie en verzorging. Door de gunstige ligging tussen de Promenade, “Corio Center” en station / Maankwartier staat dit deel van de Saroleastraat sinds jaren genoteerd als de beste winkelstraat van Heerlen.

Bereikbaarheid:
Het centrum van Heerlen is goed bereikbaar middels een nabijgelegen directe afrit/aansluiting op de autosnelweg A76 en de A79, alsmede de aansluiting op de Heerlense Ringweg. Op korte afstand gelegen van bushaltes, het NS station Heerlen CS, het Corio Center, de Bongerd en het gezellige Pancratiusplein met voornamelijk horeca.

Indeling:
Begane grond (130 m2):
Winkel en berging ter grootte van ca. 130 m2. Trap naar verdieping heeft een eigen ingang, gelegen aan de Dautzenbergstraat.

Eerste verdieping:
Thans in gebruik als kantoorruimte met pantry, toilet en magazijn. Na renovatie: appartement.

Tweede verdieping:
Thans in gebruik als berg-/magazijnruimten. Na renovatie: appartement.

Parkeren:
In het rond het centrum zijn diverse betaalde parkeermogelijkheden gesitueerd. Ondermeer liggen er parkeergarages in het Corio Center, het Raadhuis, de Schouwburg en aan de Putgraaf.

Welstandsklasse:
A1.

Frontbreedte:
6 meter.

Bestemming:
Het object valt binnen het vigerend bestemmingsplan ‘City-West’, vastgesteld op 12 januari 1993. Op grond van de planvoorschriften luidt de bestemming 'Centrumvoorzieningen en/of Wonen'. U dient zelf bij de gemeente Heerlen te verifiëren of uw bedrijfsactiviteiten vallen binnen het vigerend bestemmingsplan.
Informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen via ons kantoor, bij de gemeente of via de website van ruimtelijke plannen.

Huurprijs:
Op aanvraag.

BTW:
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934

Oppervlakten

Oppervlakte
218 m²
Verkoopvloeroppervlakte
218 m²
Breedte gevel
6 m
Perceel
177 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Saroleastraat 33

Huurprijs op aanvraag