Saroleastraat 29 6411 LR Heerlen

€ 50.000 /jr

Omschrijving

Algemeen:
In dé hoofdwinkelstraat van Heerlen treft u deze mooie split-level winkelruimte (frontbreedte 5m1) aan van circa 171m2, verdeeld over begane grond (62m2), niveau -1: 56m2 en niveau +1: 54m2. De laatste huurder was Rituals, die in de nabijheid een nieuwe winkel hebben geopend. Het centrum van Heerlen kent een bezoekersaantal van circa 144.000 bezoekers per week (bron Locatus; jaar 2019). Bekende winkelketens als H&M, Jamin, The Sting, Bakker Bart, Hema, Blokker, Douglas, McDonalds en Mediamarkt zijn in de directe nabijheid gesitueerd. Recent is het belende pand verhuurd dat, passend in het beleid van historiserend terug bouwen in het centrum, getransformeerd wordt naar een luxe (gerenommeerde) bakker.

Locatie:
Onderhavige winkelruimte is gesitueerd in het A1 kernwinkelgebied van het centrum van Heerlen. De winkelstand in de Saroleastraat is uitstekend te noemen en kenmerkt zich door nagenoeg volledige dekking van landelijke ketens op het gebied van onder meer kleding, schoeisel, telefonie en verzorging. Door de gunstige ligging tussen de Promenade, “Corio Center” en station / Maankwartier staat dit deel van de Saroleastraat sinds jaren genoteerd als de beste winkelstraat van Heerlen.
Heerlen is gelegen in ‘Parkstad Limburg’, deze veelzijdige deels verstedelijkte regio telt ruim 255.000 inwoners. Daarnaast liggen Duitsland en België direct naast de deur. De grensregio Nederland/België en Duitsland telt ruim 800.000 inwoners. In Parkstad werken 106.000 mensen bij ruim 15.000 bedrijven en instellingen. Speerpunten zijn nieuwe energie, toerisme/recreatie, zorg, financieel-administratieve dienstverlening en de ontwikkeling van een overall en compleet Retail centrum. Parkstad beschikt over een sterk cluster aan bedrijven en instellingen in de financieel-administratieve sector. Ruim 16.000 mensen werken bij organisaties als APG, AZL, Loyalis, Obvion, CBS, Belastingdienst, UWV en diverse banken en accountantskantoren.

Bereikbaarheid:
Het centrum van Heerlen is goed bereikbaar middels een nabijgelegen directe afrit/aansluiting op de autosnelweg A76 en de A79, alsmede de aansluiting op de Heerlense Ringweg. Op korte afstand gelegen van bushaltes, het NS station Heerlen
CS, het Corio Center, de Bongerd en het gezellige Pancratiusplein met voornamelijk horeca.

Opleveringsniveau:
Uitgangspunt is een opleveringsniveau in de huidige staat. In overleg is een ander casco-afwerking-/opleveringsniveau bespreekbaar. De winkelruimte wordt standaard opgeleverd met een uitgebreide meterkast alsmede een nieuw te realiseren toiletruimte en kleine kitchenette.

Parkeren:
In het rond het centrum zijn diverse betaalde parkeermogelijkheden gesitueerd. Ondermeer liggen er parkeergarages in het Corio Center, het Raadhuis, de Schouwburg en aan de Putgraaf.

Bestemming:
Detailhandel.
Informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen via ons kantoor, bij de gemeente of via de website van ruimtelijke plannen.

BTW:
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

Servicekosten:
Niet van toepassing.
Huurder dient voor eigen rekening en risico contracten met nutsbedrijven af te sluiten voor de levering en het verbruik van gas, water en elektra.

Zekerheidstelling:
Een bankgarantie ter grootte van drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met de geldende BTW.

Huurindexatie:
De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na de huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI) zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurovereenkomst:
De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) 2012, inclusief de algemene bepalingen.

Aanvaarding:
Direct.

Bijzonderheden:
Ondernemers die in het centrum van Heerlen starten (ook verplaatsers) krijgen een eenmalige subsidie van de gemeente van € 6000,--.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 50.000 per jaar
Aangeboden sinds
6 januari 2022
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929

Oppervlakten

Oppervlakte
170 m²
Verkoopvloeroppervlakte
170 m²
Breedte gevel
4 m
Perceel
170 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen

Energie

Energielabel
G

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Saroleastraat 29

€ 50.000 /jr