Tuinweg 5-9 2132 DN Hoofddorp

€ 2.000.000 k.k.

Omschrijving

Object
Te koop, winkel-/horecapand van ca. 1.230 m² met parkeergelegenheid op eigen terrein gelegen aan de Tuinweg 5-9 in het winkelcentrum van Hoofddorp. Het pand kenmerkt zich door glazen gevels aan 3 zijden met een front van totaal ca. 60 meter!

Locatie
Het object is gelegen in het winkelcentrum van Hoofddorp, Hoofddorp Winkelstand! Hoofddorp Winkelstad is het bruisende hart van Haarlemmermeer waar winkelen, werken, wonen, uitgaan en cultuur uitstekend gecombineerd worden. Het winkelcentrum heeft een prachtige mix van landelijke winkelketens en lokale speciaalzaken. Het Centrum is compact, compleet en wordt steeds groener. En niet onbelangrijk: het parkeren is ruim en voordelig! Zowel per auto als per openbaar vervoer is het centrum goed bereikbaar.

Kadastrale gegevens
Gemeente: Haarlemmermeer
Sectie: L
Nummer: 6049 en 6050
Bouwjaar: 1981
Grootte: 925 m2 ( eigen grond)

Visie Hoofddorp Centrum
In Stadscentrum Hoofddorp staat veel te gebeuren. Het centrum gaat er de komende jaren anders uitzien en er gebeurt veel tegelijk. Het moet een bruisend stadcentrum worden. Een plek waar je goed kunt wonen, werken en ontspannen. Het college van B&W heeft op dinsdag 9 februari de Concept-visie op het Stadscentrum vastgesteld. De visie is de stip op de horizon. De visie geeft aan hoe Stadscentrum Hoofddorp er in de toekomst (2030) uitziet, wat voor soort stadscentrum het moet zijn en wat daarvoor moet gebeuren. In de visie worden de doelen en ambities voor het stadscentrum vastgelegd. Op deze pagina leest u wat in de concept-visie staat beschreven.

Doelen ontwikkeling Stadscentrum Hoofddorp
- Een aantrekkelijk stadscentrum met stedelijke uitstraling, waar de openbare ruimte (zoals straten, pleinen, stadspark) en de gebouwen van kwaliteit zijn;
- Een levendig stadscentrum met voorzieningen en evenementen en het Raadhuisplein als dé ontmoetingsplek;
- Een stadscentrum waar voor verschillende leefstijlen van bewoners en bezoekers passende woningen en voorzieningen zijn en men met elkaar in contact kan komen;
- Een stadscentrum dat goed bereikbaar is, te voet, met de fiets, het openbaar vervoer en de auto.

Een levendig, aantrekkelijk en goed bereikbaar stadscentrum voor iedereen
In Stadscentrum Hoofddorp komen zo’n 5.000 nieuwe woningen. In de afgelopen jaren zijn in Hoofddorp vooral eengezinswoningen gebouwd. Deze tijd vraagt om andere soorten woningen, zodat ook ouderen en jongeren hier een passende woning kunnen huren of kopen. In Hyde Park, tegenover het station, maar ook op andere plekken, zoals aan het Raadhuisplein en het Dik Tromplein komen appartementen. Op de begane grond van deze appartementengebouwen komen winkels, horeca of andere voorzieningen. Hierdoor wordt wonen, werken en ontspannen in het stadscentrum gemengd.
Het centrum van Hoofddorp heeft een praktisch en efficiënt winkelgebied dat samen met Het Cultuurgebouw en de bioscoop belangrijk is voor de regio. Dit moet uitgroeien tot een aantrekkelijk en uitgebreid stadscentrum dat goed te bereiken is. Een stadscentrum waar mensen uit heel Haarlemmermeer en de regio niet alleen goed kunnen winkelen, maar elkaar ook kunnen ontmoeten en waar veel te beleven is.

Aantrekkelijke groene openbare ruimte
Het is belangrijk dat alle delen van het Stadscentrum goed met elkaar verbonden zijn door middel van routes en verbindingen, zoals bijvoorbeeld tussen de verschillende pleinen en naar het station. Het is belangrijk dat deze openbare ruimte kwaliteit heeft omdat er veel mensen gebruik van maken. Ook is het de bedoeling dat er meer groen komt in de vernieuwde openbare ruimte zoals op en rond het Raadhuisplein. Kwaliteit en groen van de openbare ruimte dragen bij aan de aantrekkelijkheid van het stadscentrum en zorgen ervoor dat mensen hier graag zijn en willen blijven.

Goed bereikbaar
Stadscentrum Hoofddorp moet goed bereikbaar zijn te voet, met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Daarom is het belangrijk dat er goede verbindingen komen naar Stadscentrum Hoofddorp. Denk bijvoorbeeld aan rechtstreekse fietsverbindingen. Er komen straks diverse stadsentrees waar je als automobilist of fietser het stadscentrum binnenkomt. Vanaf daar zijn er duidelijke routes naar de plaatsen waar je de auto of fiets kunt parkeren. Van daaruit kun je te voet verder naar de verschillende plekken binnen het stadscentrum die ook onderling goed met elkaar verbonden zijn.

Groen hart
Een moderne stad betekent ook een groene stad. Het stadspark met daarbinnen de historische Fruittuinen en het wandelbos vormt het groene hart van Stadscentrum Hoofddorp en krijgt meer functies. Langs het stadscentrum loopt de historische Geniedijk, waar de schapen en koeien nog ongestoord grazen. Net als het park is dit een plek waar je groen en ontspanning vindt of je juist kunt inspannen. Het is belangrijk om het groen in het stadscentrum aan alle kanten goed met elkaar te verbinden. Zodat je straks niet alleen in het stadspark een 'Rondje park' kunt lopen, maar ook rondom het hele stadscentrum ongestoord een rondje kunt wandelen en fietsen.

De volledige visie is te lezen op

Beschikbaar
Het totale pand betreft ca. 1.230 m² winkel-/showroomruimte, waarvan ca. 660 m² gelegen op de begane grond en ca. 570 m² op de eerste verdieping. Daarnaast is het pand ook uitermate geschikt voor horeca-doeleinden.

Opleveringsniveau
Het object zal worden opgeleverd in de huidige staat, derhalve inclusief:

- glazen puien;
- cv-ketels, echter exclusief verwarming/heater(s)/warme lucht gordijnen;
- toiletgroep;
- pantry;
- zware elektrische installatie inclusief krachtstroom;
- basisverlichting;
- huidige vloerbedekking (tapijttegels op een vlakke betonnen vloer).

De eerste verdieping is van beton en bereikbaar middels 2 aparte opgangen.

Parkeergelegenheid
Er zijn 8 parkeerplaatsen op eigen terrein beschikbaar.

Vraagprijs
€ 2.000.000,- k.k.

Waarborgsom
Bij verkoop is een zekerheidstelling van koper vereist van 10% van de overeengekomen koopsom in de vorm van een onherroepelijke waarborgsom.

Notaris
Door koper te bepalen.

Aanvaarding
In overleg, eigenaar heeft het object op dit moment zelf in gebruik.

Voorbehoud
Definitieve goedkeuring opdrachtgever.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.000.000 kosten koper
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1981

Oppervlakten

Oppervlakte
1.230 m²
Verkoopvloeroppervlakte
1.230 m²
Perceel
925 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Tuinweg 5-9

€ 2.000.000 k.k.