Mgr. Zwijsenplein 31 5331 BE Kerkdriel

€ 795.000 k.k.

Omschrijving

Ruimte, ruimte en nog eens ruimte; dat biedt deze winkel-/woonruimte op zeer markante locatie in Kerkdriel.

Door de indeling, bestemmingen, locatie en 2 huisnummers is het een object met een grote diversiteit aan mogelijkheden.
De winkelruimte is te vergroten, wonen op de begane grond en op de verdieping, meer bedrijfsruimte op de begane grond is ook geen probleem. En eventueel inpandig parkeren voor meerdere auto’s kan ook. Kortom, te veel om op te noemen, kom zelf kijken naar de mogelijkheden en/of informeer bij ons naar deze mogelijkheden.

Deze markante winkelruimte van de voormalige Brood- en banketbakkerij De Gier ligt op de hoek van het Mgr. Zwijsenplein en de Kerkstraat in het historische centrum van Kerkdriel. De geur van vers gebakken brood hangt bij wijze van spreken nog in de ruimte. Dit object bestaat uit een multifunctionele winkelruimte, oude bakkerij, verkeersruimte en opslag, buitenruimte en de beneden- en boven-woonruimte.
De Kerkstraat vormt de verbindingsroute naar het centrum. In de directe omgeving zijn diverse winkels en horecagelegenheden vertegenwoordigt.

Aan de oude huizen aan het Mgr. Zwijsenplein en de Teisterbandstraat is te zien dat Kerkdriel vroeger al één van de belangrijkste plaatsen van de Bommelerwaard was. Nu is het nog steeds het grootste dorp in de gemeente Maasdriel.
Kerkdriel, Hoenzadriel en Velddriel vormen van oudsher samen 'Driel'. Om verwarring te voorkomen - en omdat hier de parochiekerk stond - werd de naam veranderd in Kerkdriel.

Mgr. Zwijsenplein
Het centrale plein heette vroeger 'd'n Delkant'. In 1927 werd het hernoemd tot Mgr. Zwijsenplein om Kerkdriel's bekendste inwoner te eren: Joannes Zwijsen. Deze aartsbisschop van Utrecht was in de 19e eeuw het gezicht van katholiek Nederland en zijn borstbeeld, gemaakt door August Falise, prijkt aan het eind van het plein.
Het Mgr. Zwijsenplein is het centrale plein van Kerkdriel en vormt het uitgaanscentrum van het dorp. Alle evenementen van deze levendige plaats vinden voor de deur van dit pand plaats. Hier is ook het voormalige gemeentehuis uit 1888 te vinden en wordt de wekelijkse markt gehouden. Markt
Al sinds 4 juli 1449 heeft Kerkdriel het recht om een jaarmarkt te houden. Deze traditie is in de loop der jaren uitgegroeid tot de grootse kermis van de Bommelerwaard: de Drielse Kermis (elke 2e zondag van juli). Ook bekend is de jaarmarkt 'Op d’n Delkant' in juni.

De kenmerken van het winkel/woonhuis zijn:
- TOPlocatie in het historisch centrum Kerkdriel, Mgr. Zwijsenplein hoek Kerkstraat
- Circa 2.000m³ inhoud
- Totale gebruiksoppervlakte 600m² verdeeld over 86m² winkelruimte begane grond, 314m² wonen begane grond en 1e verdieping, 200m² overig inpandig begane grond en 2e verdieping
- Gaskachel verwarming
- 2 garagedeuren
- Bestemming centrum 1, nu in gebruik als woonhuis en winkelruimte
- 2 huisnummers, Mgr. Zwijsenplein 31 en Kerkstraat 14a
- Oplevering in overleg

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 795.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
200 m² (in units vanaf 86 m²)
Verkoopvloeroppervlakte
1 m²
Breedte gevel
13 m
Perceel
425 m² (in units vanaf 86 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
G

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Mgr. Zwijsenplein 31

€ 795.000 k.k.