Hoofdstraat 138 a-b 6372 EN Landgraaf

Huurprijs op aanvraag

Omschrijving

ALGEMEEN
Op een uitstekende zichtlocatie in de winkelkern van Schaesberg tussen twee gerenommeerde landelijke winkelketens (Kruidvat en Wibra) gelegen tweetal winkelunits. Ook Action, Aldi, Jumbo en diverse lokale middenstand zijn in deze winkelstrip gevestigd. Er worden een casco unit (geel gearceerd) en een turnkey unit (rood gearceerd) te huur aangeboden. Laatstgenoemde vanaf 01 april 2023. De mogelijkheid bestaat om beide units samen te voegen tot één geheel.

1 casco- en 1 turnkey winkelunit
ca. 49 en 116 m² VVO

VOORZIENINGEN
De turnkey unit is voorzien van vloer-/wand- en plafondafwerking, toilet, pantry, verlichting, databekabeling en infrastructuur t.b.v. een alarminstallatie. De casco-unit dient nog te worden uitgerust met diverse voorzieningen.

HUURPRIJS
138 A € 550,- per maand excl. BTW
138 B € 1.595,- per maand excl. BTW

SERVICEKOSTEN
138 A € 28,58 per maand excl. BTW
138 B € 67,73 per maand excl. BTW

BTW BELAST
Ja

HUURTERMIJN
5 jaar

VERLENGING
Aansluitende perioden van telkens 5 jaar.

OPZEGTERMIJN
12 maanden

AANVAARDING
In overleg.

OPLEVERINGSNIVEAU
In de huidige staat, waarbij het thans aanwezige inbouwpakket om niet aan huurder ter beschikking wordt gesteld.

HUUROVEREENKOMST
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende zaken (ROZ).

INDEXERING HUURPRIJS
De indexatie vind jaarlijks plaats op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie / waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur, servicekosten en BTW.

ENERGIELABEL
138 A: energielabel B
138 B: energielabel A

WINKELRUIMTE
138-A : het geheel beslaat circa 49 m² en is in geheel casco staat.
138-B : Het geheel beslaat circa 116 m² en is voorzien van verkoopvloeroppervlakte, opslag/kantine en toilet.
138 A+B: Beide units kunnen desgewenst worden samengevoegd tot één geheel, wat een verkoopvloeroppervlakte creëert van circa 165 m².

PARKEREN
Er is een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd alwaar gratis geparkeerd kan worden. Deze is bereikbaar vanaf de Danielsstraat; gelegen aan de achterkant van de Aldi en de Jumbo. Er zijn momenteel 140 parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers van dit winkelhart van Schaesberg. Verder biedt de aan de overzijde gesitueerde Markt eveneens veel parkeergelegenheid. Tenslotte is de mogelijkheid tot parkeren langs de doorgaande weg aanwezig.

LIGGING
De winkelkern van Schaesberg staat bekend om een breed scala aan retail en dienstverlening. Zo zijn er naast gerenommeerde lokale middenstand ook een Jumbo, Kruidvat en Action gesitueerd. De locatie is perfect bereikbaar zowel met eigen vervoer- alsmede openbaar vervoer. Goede ontsluiting met regionale, nationale en internationale wegennet zijn van toepassing. De nieuwe binnenring Parkstad Limburg maakt een directe verbinding vanaf de stadsautoweg N281 naar Schaesberg mogelijk.
Schaesberg is de grootste dorpskern van de gemeente Landgraaf. Deze kern telt ca. 15.880 inwoners. Naast Schaesberg bestaat Landgraaf uit de kernen Nieuwenhagen en Ubach over Worms. Landgraaf maakt ophaar beurt weer onderdeel uit van stadsregio Parkstad Limburg. Deze stedelijke structuur wordt gevormddoor de bebouwing van de kernen Brunssum, Landgraaf, Heerlen en Kerkrade, tezamen onderdak biedende aan ca. 255.000 inwoners.

BESTEMMINGSPLAN
Het object valt binnen het vigerend bestemmingsplan 'Schaesberg Centrum', vastgesteld op 28-01-2016. Op grond van de planvoorschriften luidt de bestemming 'Centrum - 1'. U dient zelf bij de gemeente Landgraaf te verifiëren of uw bedrijfsactiviteiten vallen binnen het vigerend bestemmingsplan.

Landgraaf is een gemeente met ca. 37.596 inwoners. Gelegen in de Oostelijke Mijnstreek en neemt ook deel aan het bestuurlijke samenwerkingsverband Parkstad Limburg. In Landgraaf zijn diverse ondernemersverenigingen actief die als klankbord fungeren bij de contacten van de aangesloten ondernemers met andere partijen, zoals de gemeentelijke overheid. Landgraaf heeft een aantal winkelcentra waar u fijn kunt winkelen. In het hart van Landgraaf ligt het overdekte winkelcentrum Op de Kamp, maar ook de wijken Schaesberg en Waubach kennen een eigen winkelstraat. Daarnaast kent de gemeente vele wandelroutes en monumentale trekpleisters.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Servicekosten
€ 7 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2009

Oppervlakten

Oppervlakte
165 m² (in units vanaf 49 m²)
Verkoopvloeroppervlakte
165 m²
Breedte gevel
6 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Winkelcentrum en in woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m en NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Hoofdstraat 138 a-b

Huurprijs op aanvraag