Haarlemmerstraat 16 2312 GA Leiden

€ 495.000 k.k.

Omschrijving

Zeer interessant winkelpand op een van de meest prominente locaties in het centrum van Leiden. Het betreft hier een winkelruimte op de begane grond en een tweetal bovenliggende verdiepingen met veel potentie. Het object zal geheel leeg en vrij van huur worden opgeleverd. Ook zeer aantrekkelijk om aan te houden als belegging.

Locatie
Het pand is gelegen in het hart van het Leidse stadscentrum, aan de entree van het winkelgebied van Leiden, met in de directe omgeving van bekende winkelformules zoals Prenatal. Op loopafstand zijn alle voorzieningen binnen handbereik zoals o.a. een supermarkt, parkeergarages en een zeer ruim aanbod winkels en horeca.

Kadastrale gegevens
Kadastrale gemeente Leiden
Sectie H
Nummer 3729
Groot 86 m²

Huursituatie
Vrij van huur en gebruik.

Verkooptraject
Het onroerend goed zal worden verkocht bij inschrijving. Bezichtigingen zijn in overleg met Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V. mogelijk op een daartoe afgesproken datum/tijdstip.

Uiterlijk 9 juli 2021 om 17:00 uur zullen alle biedingen ter beoordeling aan de verkoper worden doorgestuurd.
Graag verzoeken wij u, wanneer u een bieding uit brengt, kenbaar te maken of u een voorbehoud van financiering dient te maken en zo ja, welk bedrag er via externe financieringsbronnen gefinancierd dient te worden.

Richtprijs € 495.000,- k.k.

Zekerheidstelling
Koper dient binnen 1 week na schriftelijke acceptatie van het voorstel een waarborgsom te storten ter grootte van 10% van de koopsom bij de door koper aan te wijzen notaris of bij de verkoper (indien naam notaris nog niet bekend is.)

Energielabel
Het energielabel is op te vragen bij Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij B.V.

As is, where is
Het object zal worden verkocht en geleverd “as is, where is”, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot (installatie) technische, bouwkundige, juridische, milieukundige (inclusief bodem, grondwater, tanks en asbest), feitelijk gebruik en/of commerciële aspecten van het verkochte. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de “as is, where is” koop en levering.

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 50 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

Asbestclausule
Gezien de ouderdom van de opstallen kunnen er asbesthoudende stoffen / materialen in de onroerende zaak aanwezig zijn. In het geval deze aanwezig zijn en worden verwijderd, dienen door koper die maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid in en/of de verwijdering van asbest uit de desbetreffende onroerende zaak kan voortvloeien.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 495.000 kosten koper
Aangeboden sinds
5 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1850

Oppervlakten

Oppervlakte
200 m²
Verkoopvloeroppervlakte
70 m²
Breedte gevel
4,7 m
Perceel
86 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Haarlemmerstraat 16

€ 495.000 k.k.