Haarlemmerstraat 228 2312 GJ Leiden

€ 3.250 /mnd

Omschrijving

Het betreft hier een winkel- c.q. horecaruimte op A1 locatie van ca. 240 m² gelegen in DÉ winkelstraat van Leiden en is onderdeel van het recent gerenoveerde monumentale complex “De Beuk”. De gevel van het object, waarvan de plint met winkels uit luxe natuursteen is opgetrokken, heeft een jugendstilachtige uitstraling. De winkel beschikt over een centrale entree met aan weerszijden etalages. Eventueel is de winkel uit te breiden met 130 m² tot een totaalmetrage van 370 m².

De goed verlichte ruimte kent een zeer courante rechte vormgeving met maximale vrije overspanningen, zodat de indelingsmogelijkheden optimaal zijn en er comfortabel gewinkeld kan worden. Aan de voorgevel is het mogelijk een chique signing te plaatsen (een uitstekend lichtreclamepaneel én letters/logo op een rail). Er is airconditioning aanwezig. De pantry en sanitaire voorzieningen bevinden zich aan de achterzijde. Het huidige moderne inbouwpakket (met stijlvolle verlichtingsarmaturen, balie, paskamers e.d.) is in overleg over te nemen. Bouwjaar: ca. 1910.

Locatie
Het object is op zichtlocatie vanaf de Cityring Hooigracht gelegen en per eigen vervoer goed bereikbaar via de Rijkswegen A4 en A44, welke op ca. 10 minuten rijafstand liggen. De bereikbaarheid per openbaar vervoer is tevens als goed te kenmerken. Er bevinden zich diverse bushalten in de directe omgeving van het object. Het Centraal Station Leiden ligt op ca. 15 minuten loopafstand. Er is voldoende stalling voor fietsen direct naast de ingang van het pand.

Oppervlak
De winkelruimte heeft in totaal een oppervlakte van ca. 240 m² en is geheel op de begane grond gelegen. Eventueel is de winkel uit te breiden met 130 m² tot een totaalmetrage van 370 m².

Frontbreedte: 6 meter.

Welstandsklasse: A1.

Wijze van oplevering
Het onroerend goed wordt opgeleverd in de huidige hoogwaardige en representatieve staat en beschikt onder andere over onderstaande voorzieningen:

- airconditioning;
- pantry;
- sanitaire voorzieningen;
- cv-verwarming;
- chique afwerkingsniveau.

Bestemming/gebruik
Winkelruimte.

Kadastrale gegevens
Gemeente : Leiden
Sectie : H
Nummer : 4272 A1

Aanvaarding
In overleg.

Huurvoorwaarden

Vraaghuurprijs
€ 3.250,- per maand, te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Huurtermijn
5 jaar + 5 verlengingsjaren.

Huurprijsbetaling
Per kwartaal vooruit.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na ingangsdatum huurovereenkomst, conform het prijsindexcijfer Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek te Voorburg/Heerlen.

Zekerheidstelling
Bij ondertekening van de huurovereenkomst zal huurder een bankgarantie stellen of waarborgsom storten ter grootte van een bruto betalingsverplichting van drie maanden huur.

Huurcontract
Model ROZ (Raad voor Onroerende Zaken).

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste verhuur.

Aanvaarding
In overleg.

Parkeervoorzieningen
Goede (betaalde) parkeermogelijkheden in de directe omgeving aan de Kaasmarkt, Lammermarkt parkeergarage en in de parkeergarage van Albert Heijn.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 3.250 per maand
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
240 m²
Verkoopvloeroppervlakte
240 m²
Breedte gevel
6 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Haarlemmerstraat 228

€ 3.250 /mnd