Groenmarkt 11 7941 KT Meppel

€ 19.500 /jr

Omschrijving

Zie je het al voor je? Jouw restaurant, koffiebar of ijssalon aan het mooiste horecaplein in Meppel? Dit alles in een volledig gerenoveerd pand uit 1915 met een rijke historie, in combinatie met een groot terras. Het pand (‘t Pakhuis) biedt door de ligging en voorzieningen eindeloze mogelijkheden en is daarmee een absolute parel. Uiteraard is een winkelfunctie ook een perfecte mogelijkheid.

Het pand waar heel lang geleden in 1893 Frederik van Werven, later bijgestaan door zijn broer Jan, een bescheiden groothandel in rijwielen en onderdelen begon. In 1905 namen zij de zelf de productie ter hand en verliet de eerste Germaan-fiets de fabriek. In 1915 bouwden beide broers een nieuwe rijwielfabriek fabriek aan de Groenmarkt. En dat is dit prachtige witte pakhuis op de foto.

Ligging
‘t Pakhuis is gelegen in het centrum van Meppel in het kernwinkelgebied aan de Groenmarkt. De gehele Groenmarkt wordt momenteel opnieuw ingericht tot een gezellig horecaplein waaraan nu al diverse restaurants, café’s, een bakkerij en diverse winkels zijn gevestigd. Parkeren geschiedt gemakkelijk en direct aan het pand in de nieuwe parkeergarage aan de Kromme Elleboog.

Omschrijving object
Het betreft een casco ruimte op de begane grond. Het gehele pand wordt momenteel gerenoveerd. Er zal een nieuwe pui worden aangebracht en er wordt een separate toegang naar de bovenwoningen gerealiseerd. Daarnaast komen er lange ramen over de lengte van het pand, die zorgen voor veel lichtinval. De ruimte wordt casco aangeboden.

Bestemmingsplan
De bestemming van het object is ‘Centrum’. Dit betekent dat de ruimte bestemd is voor detailhandel, dienstverlening, maatschappelijke voorzieningen, ateliers en galerieën en horecabedrijven categorie 1 (broodjeszaak, cafetaria, croissanterie, koffiebar, lunchroom, ijssalon, petit - restaurant, snackbar, snack - kiosk, tearoom, traiteur, etc)

Oppervlakte
De oppervlakte van de ruimte bedraagt in totaal ca. 100 m² VVO. Daarnaast is er op de volledig vernieuwd ingerichte Groenmarkt ruimte voor een ruim terras.

Installaties
Het betreft de verhuur van een casco ruimte met nutsaansluitingen (gas/water/elektra) gebaseerd op de huidige capaciteit tot aan de betreffende nutsmeter.

Huurprijs
de huurprijs bedraagt € 19.500,- per jaar te vermeerderen met BTW. Eventuele afbouwpakketten kunnen worden meegenomen in de huurprijs

Huurovereenkomst
Op basis van het laatste ROZ-model voor 290-bedrijfsruimte.

Zekerheden
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 3 maanden bruto huurverplichting

Overname
Er is geen overname aan de orde. De ruimte wordt casco aangeboden.

Oplevering
In overleg

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 19.500 per jaar
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Mogelijke functie(s)
Horeca
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
100 m²
Verkoopvloeroppervlakte
100 m²
Breedte gevel
4,3 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
B1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Groenmarkt 11

€ 19.500 /jr