De Driehoek 17 7571 ET Oldenzaal

Huurprijs op aanvraag

Omschrijving

Winkelcentrum De Driehoek
Winkelcentrum De Driehoek is hét kloppend hart van de Oldenzaalse binnenstad. Met 3 overdekte passages, een gevarieerd aanbod van 40 winkels, ruim en licht middenplein en diverse horecagelegenheden is het hier aangenaam overdekt winkelen. Het hele jaar worden er leuke activiteiten georganiseerd door de gezamenlijke winkeliers. En nergens parkeert u zo voordelig als in de overdekte parkeergarage onder het winkelcentrum, voor slechts 4 euro per dag!

Oldenzaal De Glimlach van Twente
Oldenzaal is een levendige, bruisende stad met een uniek en attractief winkelaanbod een feest om naar toe te gaan. Een eeuwenoude stad bekend om haar bourgondische sfeer. De bekende Twentse gastvrijheid zul je in Oldenzaal ervaren op de gezellige terrassen aan de Groote Markt, in de winkelstraatjes, het overdekte winkelcentrum of tijdens de vele feestelijke evenementen die Oldenzaal biedt. De binnenstad nodigt uit tot ontmoeten, vermaken, genieten, beleven en tot het ondernemen van een scala aan activiteiten. Niet voor niets is Oldenzaal de Glimlach van Twente. Bekijk via onderstaande link de promotiefilm van Oldenzaal

Oldenzaal! Daar wil je toch ook zitten als ondernemer.

Wij hebben in het veelzijdige winkelcentrum ‘De Driehoek’ in de passage naar de Grote Markt nog een winkelruimte beschikbaar! De Driehoek 17, ca. 100 m2 winkelruimte.

Bereikbaarheid:
Vanwege de centrale ligging is het winkelcentrum goed bereikbaar.

Parkeren:
Onder winkelcentrum ‘De Driehoek’ is een parkeergarage aanwezig. De parkeergarage is licht en ruim opgezet en kent een goedkoop parkeertarief. Eveneens zijn in de directe nabijheid diverse openbare parkeervoorzieningen.

De parkeertarieven voor de garage zijn:
€ 1,- voor de eerste 30 minuten.
Van 30 tot 60 minuten € 2,-
Van 60 tot 90 minuten € 3,-
Vanaf 91 minuten € 4,- (dag maximum)
Op vrijdagavond is tussen 18:00 en 22:00 uur zelfs gratis parkeren!

Bestemmingsplan:
Bestemmingsplan ‘Binnenstad’, met enkelbestemming ‘Centrum - Kernwinkelgebied’.

Oppervlakte:
De oppervlakten zijn gemeten door de verhurend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Voorzieningen:
Per unit zijn de voorzieningen verschillend, variërend van casco tot casco
met nader overeen te komen -aanvullende- voorzieningen.

Aanvaarding:
De aanvaarding geschiedt in overleg met opdrachtgever.

Huurprijs:
Huurder en verhuurder opteren voor een BTW belaste verhuur. Indien op basis van de BTW wetgeving huurder niet aan het criterium ‘meer dan 90% BTW belaste prestaties te verrichten’ voldoet, en zodoende het verzoek om BTW belaste verhuur niet geaccepteerd wordt, zal de huurprijs worden verhoogd met een nader overeen te komen percentage.

Servicekosten:
De servicekosten bedragen € 22,-- per m2 per jaar.

Huurtermijn:
In overleg, uitgangspunt is 5 jaar met aansluitend 5 verlengingsjaren.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijs indexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling:
Bankgarantie ter grootte van 3 maanden huur (inclusief BTW en servicekosten).

Overige condities:
Huurovereenkomst op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen (NVM).

Eveneens beschikbaar:
De overig beschikbare winkelunits in De Driehoek variëren in oppervlakte van circa 53 m² tot circa 192 m².

StadsNoabers
Samen werken aan een levendige en toekomstbestendige Oldenzaalse binnenstad. Dat is het doel van de StadsNoabers. Dit is samenwerkingsverband waarin vertegenwoordigers van de St. Ondernemersfonds Binnenstad Oldenzaal, Vastgoed, Horeca, evenementenorganisaties, MKB, Cultuur, Tourist Info, WBO Wonen en de gemeente Oldenzaal de handen ineen geslagen hebben. Samen werken aan de toekomst van de binnenstad van Oldenzaal. Vanuit het Actieprogramma Binnenstad Oldenzaal is zelf een subsidieregeling beschikbaar.

Historie Winkelcentrum De Driehoek
Het ontstaan van een uniek winkelcentrum In januari 1992 waren het hotelier Hans ter Stege en Hema-directeur Wim Goldschmidt die de krant haalden met het gewaagde nieuwbouwplan voor het tweede overdekte winkelcentrum in Oldenzaal. De hindernissen waren groot, maar de vastberadenheid was nog groter. In de eerste planschetsen werden enkele bestaande panden in het gebied Kloosterstraat, Nagelstraat en Boterstraat behouden. De hindernissen waren echter talrijk en hardnekkig. In mei 1995 kopte dagblad Tubantia heel somber: "Streep door De Driehoek". Snel daarna zorgde bouwvereniging WBO er met nieuwe ramingen voor dat het plan voor het te bouwen winkelcentrum weer levensvatbaar werd ; ook de Oldenzaalse politiek stak een stevige helpende hand toe. Het nieuwbouwplan was eenvoudigweg te mooi om te laten sneuvelen. Ontwikkelingsmaatschappij Forum Invest uit Naarden waagde eind 1995 de sprong in het diepe met een gedurfd plan om De Driehoek definitief op de rails te krijgen. Het duurde nog tot 1998 voordat er een brede overeenstemming was tussen alle betrokken partijen. Er werd een schitterend ontwerp gepresenteerd, gebaseerd op winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk.

Agnesklooster
In mei 1998 werd begonnen met het sloopwerk van een uniek en oud stukje Oldenzaal: het terrein waarop onder meer de oude Radboud-mavo is gebouwd. Hier stond in vroegere eeuwen het Agnesklooster (De ontstaansgeschiedenis hiervan gaat terug tot 1380; tijdens de jaren van de Beeldenstorm ging het klooster over in reformatorische handen en in 1870 werd het gesloopt). Tijdens de sloopwerkzaamheden stelden de vrijwilligers zoveel mogelijk restanten van het oude klooster veilig. Een deel hiervan is permanent geëxposeerd in museum Het Palthehuis. Een oude waterpunt bleef in de oude staat bewaard en is nog altijd te bewonderen in de parkeerkelder van De Driehoek.

De bouw van het overdekte winkelcentrum verliep voorspoedig. Het complex met ruim veertig winkelunits, ruime en hoge wandelpassages, appartementen en een immense parkeerkelder wordt ondersteund door meer dan 800 betonnen kolommen. Oldenzaal was destijds helemaal in de ban van De Driehoek. Dagelijks volgden tientallen belangstellenden de bouw. Een kolossale bouwkraan bepaalde maandenlang de skyline van Oldenzaal. In oktober 1999 volgde de opening van De Driehoek. In 2000 werden fraaie doorgangen gerealiseerd naar winkelcentrum In den Vijfhoek en naar de Markt.

De aantrekkelijkheid, levendigheid en functionaliteit van het centrum van Oldenzaal is dankzij de aanleg van winkelcentrum De Driehoek vele malen groter geworden. In het voorjaar van 2001 werd bekend dat De Driehoek was uitverkozen tot het mooiste nieuw gerealiseerde winkelcentrum van Nederland.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Servicekosten
€ 22 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1999

Oppervlakten

Oppervlakte
100 m²
Verkoopvloeroppervlakte
100 m²
Breedte gevel
5,3 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en overdekt winkelcentrum
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 2000 m tot 3000 m en snelwegafrit op 5000 m of meer
Bijdrage winkeliersvereniging
Ja
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.