Dubbele buurt 14 1441 CT Purmerend

€ 1.767 /mnd

Omschrijving

Ter overname te huur aangeboden!

'Gebroeders Fortuin' anno 1896

Huren in de mooiste winkelruimte van Purmerend, wie wil dat nu niet!

'Gebroeders Fortuin' is een prachtig monumentaal winkelpand van circa 77m2 aan de alom bekende Dubbele Buurt te Purmerend. Het is met recht 1 van de mooiste panden die de Gemeente Purmerend rijk is, zeker gezien de onlangs uitgevoerde monumentale restauratie.

'Het was in 1901 de eerste winkel die door middel van 'eene nieuwe toepassing van eene gaslamp van grooten omvang' werd verlicht'.

De winkelruimte is niet te missen in de Dubbele Buurt. Hoog boven de omgeving uitstekend, staat daar het prachtige pand De Gebroeders Fortuin! Door de schitterende pui met een frontbreedte van 8,2 meter en het hele hoge plafond van 4,5 meter krijg je een enorme uitstraling.

De ruimte zelf is voorzien van een prachtige volhouten vloer, strak afgewerkte wanden, een cv installatie, een ruime pantry en separaat toilet. Aan de achterzijde van de winkelruimte is de tuin middels dubbele deuren te bereiken en is er tevens een achterom via de Weeshuissteeg.

De winkelruimte is zeer centraal gelegen aan de Dubbele Buurt 14, DE locatie voor winkelend publiek in het historische centrum van Purmerend. In deze winkelstraat zijn o.a. de grote publiekstrekkers zoals Deitmers Mannenmode, Sport 2000, Outfit en Intersport gevestigd alsmede diverse sterke lokale ondernemers.

De drukbezochte Dubbele Buurt is een voetgangersgebied, gelegen tussen de Breedstraat en de Koemarkt, het bruisende horecaplein op nog geen 50 meter afstand. De aanwezigheid van een grote diversiteit aan winkels in combinatie met lokale, ambachtelijke ondernemingen geeft de stad een onderscheidende rol in de regio.

Purmerend telt circa 80.000 inwoners en heeft een sterke regio functie: het is een winkelstad pur sang met een breed aanbod op het gebied van mode, muziek, media, eten en drinken. Naast het stadshart, de prominente rol voor de Dubbele Buurt en het vernieuwde Eggert Winkelcentrum zijn er iedere week verschillende markten en heeft de stad een compleet aanbod op cultureel- en muziekgebied in Theater De Purmaryn en Podium P3.

Per openbaar vervoer is het centrum uitstekend te bereiken via de EBS busdiensten - op circa 2 minuten loopafstand naar het busstation Tramplein - en met de trein via de NS-stations Weidevenne, Purmerend en Overwhere. Met de auto is de locatie goed te bereiken via de A7 of de N235. Parkeren is goed mogelijk in de meerdere zeer nabij gelegen publieke parkeergarages en aan de openbare weg (betaald).

De bestemming van de winkelruimte is Centrum -1 doeleinden, w.o. detailhandel, dag-horeca, dienstverlening en culturele doeleinden.

Hoogtepunten:

. unieke winkelruimte
. centraal gelegen
. frontbreedte 8.2 meter, plafondhoogte 4.5 meter
. circa 77m2 bvo

. zeer licht
. voorzien van houten vloer, cv met radiatoren, pantry en toilet
. eventuele afbouwwerkzaamheden in overleg met verhuurder bespreekbaar
. eventueel een nog te verhuren bovengelegen appartement op de verdieping voor huurder beschikbaar.

Huurprijs unit:

€ 1.767,25 excl. btw per maand, per maand vooruit te voldoen
€ 2.500,- exclusief BTW overname inventaris goederen en goodwill

BTW:

Huurder dient te verklaren dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien de huurder hier niet aan voldoet of niet meer kan voldoen, zal er van rechtswege sprake zijn van een van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan is huurder in plaats van de btw een zodanige vergoeding aan verhuurder verschuldigd zodat deze volledig wordt gecompenseerd voor de schade die verhuurder lijdt door het beëindigen van de optie.

Servicekosten:

€ 30,-- per maand voor onderhoud cv en schoonmaakwerk algemene ruimte.

Huurtermijn:

nog drie jaar vanaf 1 april 2022 daarna 5 optiejaren (volgens laatste ROZ model)

Indexering:

Jaarlijks, op basis van CPI-reeks alle huishoudens.

Aanvaarding:

In nader overleg, kan op korte termijn.

Zekerheidsstelling:

De borgstelling bedraagt 3 maanden huur te vermeerderen met btw.
Deze borgstelling dient als zekerheid voor verhuurder en dient door huurder voor de ingangsdatum van het huurcontract te zijn afgegeven in de vorm van een bankgarantie of waarborg.

Huurovereenkomst:

Er zal worden geopteerd door de huidige huurder voor een indeplaatsstelling overeenkomst, mits branche gerelateerd.

Conform het laatste model huurovereenkomst winkelruimte en andere
bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW vastgesteld door de Raad van Onroerende Zaken (ROZ).

Voorwaarden:

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg.
Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat huurder heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.
Onze opdrachtgever stelt uitdrukkelijk dat een overeenkomst niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs) maar ook over de details (zoals oplevering etc.) schriftelijke overeenstemming is bereikt.

Courtage:

Wij treden op voor de verhurende partij. Als huurder bent u ons geen courtage verschuldigd.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 1.767 per maand
Servicekosten
€ 30 per maand (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
77 m²
Verkoopvloeroppervlakte
77 m²
Breedte gevel
8,2 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Dubbele buurt 14

€ 1.767 /mnd