Dumasstraat 201 -263 3076 HK Rotterdam

Prijs op aanvraag

Omschrijving

BELEGGINGSPROPOSITIE BESTAANDE 24 WONINGEN, 8 WINKELS EN ACHTERGELEGEN BEDRIJFSRUIMTES

Namens Havensteder (verkoper) begeleidt Van Herk Bedrijfsmakelaars de verkoop van een gebouw, bestaande uit 24 appartementen (thans 1 leeg), 8 onderliggende winkelruimtes en aan de achterzijde 9 bedrijfsruimtes (veelal samengevoegd met de winkelruimtes) en 2 garages/opslagruimtes inclusief de achtergelegen straat.

Het gebouw is gelegen aan de Dumasstraat / Molièreweg te Rotterdam.
De grond is door de gemeente Rotterdam in erfpacht uitgegeven welke eindigt op 31 december 2036. De canon is voor deze gehele periode afgekocht. Het gebouw is niet gesplitst in appartementsrechten. Verkoop en levering geschiedt op basis van “as is where is”.

Kopen kan alleen per inschrijving vanaf 7 juni tot en met 5 juli 2021 14.00 uur met het daarvoor bedoelde inschrijvingsformulier uit de dataroom. Toegang tot de dataroom kan worden verkregen na ondertekening van een deelnemings-/geheimhoudingsverklaring, welke via het kantoor van Van Herk Bedrijfsmakelaars te verkrijgen is.

APPARTEMENTEN
Het appartementengebouw is gebouwd omstreeks 1961 en bestaat uit 3- en 4 kamerwoningen van elk ca. 71 m². Deze appartementen zijn sociaal verhuurd middels het puntensysteem en beschikken over energielabel C. De woningen beschikken elk over een berging op de begane grond.

Het appartement aan de Dumasstraat 223 staat momenteel leeg en zal niet zonder overleg met koper voor verhuur worden aangeboden. Er is een verplichting voor een voortgezette huurexploitatie van tenminste 7 jaar.

Indicatie huidige jaarhuur wooneenheden: € 162.500,- netto

WINKELRUIMTE/BEDRIJFSRUIMTE/GARAGE/OPSLAGRUIMTE
In de plint van het gebouw aan de Dumasstraat bevinden zich 8 winkelruimtes van ca. 70 m², Aan de achterzijde (Molièreweg) bevinden zich 9 bedrijfsruimtes van ca. 20 m² en 2 garages/opslagruimtes van elk ca. 20 m². De winkelruimtes aan de voorzijde zijn grotendeels gekoppeld aan de achtergelegen bedrijfsruimtes. Twee achtergelegen garages worden apart verhuurd en zijn dus niet gekoppeld.
De winkelruimte aan de Dumasstraat 263/Molièreweg 99 staat momenteel leeg en zal niet zonder overleg met koper voor verhuur worden aangeboden. Ter verduidelijking is een plattegrond beschikbaar in de dataroom waarop te zien is hoe de desbetreffende ruimtes gekoppeld zijn.
Indicatie huidige jaarhuur niet wonen: € 75.000,- netto

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID
Het appartementengebouw is gelegen in de Molièrebuurt in de deelgemeente Rotterdam- Lombardije. De wijk kenmerkt zich door een afwisseling van laagbouw en kleinschalige appartementengebouwen afgewisseld met enkele parken en groene singels. De afslag Zuidplein aan de A15 is binnen enkele minuten bereikbaar. Om de hoek bevindt zich de halte voor buslijn 84. Parkeren in de omgeving is gratis.

BESTEMMING EN GEBRUIK
Het vigerende bestemmingsplan "Lombardijen" is vastgesteld op 3 maart 2013. Voor de begane grond geldt de bestemming detailhandel, kantoren en bedrijven tot en met categorie 1. Voor de bovengelegen appartementen geldt de bestemming wonen.

De gemeente heeft het voornemen om haar wijkvisie aan te passen waarbij verkooppunten van levensmiddelen op deze locatie niet meer in de bestemming zal gaan passen. In de koopovereenkomst zal, vooruitlopend op een nieuw bestemmingsplan, middels een kettingbeding een dergelijke nieuwe verhuring tot 1 januari 2024 worden uitgesloten.

Het uitgangspunt is dat er geleverd wordt in verhuurde staat.

BELANGRIJKE INFORMATIE
Er wordt volgens het “as is where is” principe geleverd met alle feitelijke eigenschappen, zichtbare en onzichtbare gebreken, lasten, beperkingen en verplichtingen welke voortvloeien uit commerciële, juridische, milieukundige en technische aspecten zoals gelden op de datum van overdracht. Er worden geen garanties of verklaringen afgegeven met betrekking tot de staat of kwaliteit van hetgeen wij aanbieden. Levering geschiedt conform voorwaarden van de eigenaar. Oplevering vindt plaats in verhuurde staat. Er is een model koopovereenkomst opgenomen in de dataroom.

BOUWKUNDIGE KEURING
Er is een bouwkundig inspectierapport, asbest inventarisatierapport en een rapport funderingsonderzoek beschikbaar in de dataroom.

VVE
Het geheel in ongesplitst, er is geen VVE.

MAATVOERING
De plattegronden (2021) zoals weergegeven zijn ter indicatie en kunnen enige afwijkingen bevatten, in de dataroom zijn NEN2580 meetrapporten beschikbaar.

VERKOOPPROCEDURE
De verkoop vindt plaats door verkoop bij inschrijving. Middels een geheimhoudingsverklaring krijgt u toegang tot de dataroom waar alle relevante documenten beschikbaar zijn. Ook treft u hier het biedingsformulier om deel te nemen aan de inschrijving. Er is geen vraagprijs genoemd, bieden doet u naar eigen inzicht op basis van de stukken uit de dataroom.

Daar er grotendeels in verhuurde staat geleverd wordt is bezichtiging alleen mogelijk in de leegstaande eenheden en alleen op afspraak na ontvangst van een getekende deelnemings-/geheimhoudingsverklaring.

Wij verzoeken u vriendelijk rekening te houden met de privacy van alle huurders. Voor vragen kunt u zich wenden tot Van Herk Bedrijfsmakelaars.

BIEDINGEN
Op 5 juli 2021 uiterlijk 14:00 uur dient uw bieding binnen te zijn. Biedingen dienen in een gesloten enveloppe te worden ingediend bij Houthoff Coöperatief U.A. Weena 355 te Rotterdam dan wel per e-mail te worden verzonden aan In de dataroom zijn "de algemene voorwaarden openbare inschrijving via notaris" beschikbaar.

ALGEMEEN
Al het bovenstaande betreft informatie omtrent de verkoop van het gebouw gelegen aan de Dumasstraat/Molièreweg te Rotterdam. Deze informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Van Herk Bedrijfsmakelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
4 juni 2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1960-1970

Oppervlakten

Oppervlakte
696 m² (in units vanaf 70 m²)
Verkoopvloeroppervlakte
70 m²
Breedte gevel
4,5 m
Perceel
1.752 m² (in units vanaf 70 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
G

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op 3000 m tot 4000 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m en Tramhalte op 500 m tot 1000 m
Lokale voorzieningen
Bank op 2000 m tot 3000 m, ontspanning op 1000 m tot 1500 m, restaurant op 500 m tot 1000 m en winkel op 1000 m tot 1500 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
B1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Dumasstraat 201 -263

Prijs op aanvraag