Zuidplein Hoog 587 3083 BG Rotterdam

€ 66.000 /jr

Omschrijving

Algemeen:
Uitstekend gesitueerde winkelruimte in het Winkelcentrum Zuidplein te Rotterdam, tussen Hunkemöller en Jamin, nabij Only en Sneakers alsmede tegenover Boekenvoordeel, Douglas en Rituals. Voorts zijn o.a. Primark, TK Maxx, Zara, Blokker, H&M (2x), Kruidvat, Albert Heijn, Gall & Gall, Délifrance, Bristol, Action, Big Bazar, Wibra, Intertoys, Holland & Barrett, Dirk v/d Broek, Vodafone/Ziggo, KPN, HEMA, Prénatal, C&A, Only, MS Mode, Backwerk, Van Haren, D-Reizen, KiK, Pearle, T-Mobile, Scapino, Ici Paris XL, Xenos, Etos, Zeeman, Eazy, Subway, Duifhuizen, New Yorker, Jack & Jones, Trekpleister, McDonald’s, KFC, JD Sports, Hans Anders, Foot Locker, Burger King, Aktiesport, We, Specsavers en The Sting in het onderhavige winkelcentrum gevestigd.

Het Zuidplein is met ca. 55.000 m² winkelruimte het grootste winkelcentrum aan de zuidkant van Rotterdam en heeft niet alleen bezoekers uit de directe omgeving maar ook uit de agglomeratie.

Het winkelcentrum is uitstekend bereikbaar met eigen vervoer, vanwege de zeer gunstige ligging ten opzichte van de A15 en 16 alsmede de beschikking over een eigen parkeergarage met ca. 1.400 plaatsen. Per openbaar vervoer is het winkelcentrum perfect bereikbaar, door de situering naast het openbaar vervoersknooppunt Zuidplein, alwaar diverse bus- en metrolijnen samenkomen.

Renovatie winkelcentrum Zuidplein:
De Vereniging van Eigenaren (VvE) van winkelcentrum Zuidplein heeft ingestemd met het plan voor een upgrading van het winkelcentrum, waarmee een investering van bijna twintig miljoen euro is gemoeid.

Het plan zet vooral in op de verbetering van de ‘kwaliteit, beleving, uitstraling en verblijfswaarde’ van het winkelcentrum. Daarnaast komen er ca. vijfduizend vierkante meter aan winkelvloeroppervlak en driehonderd parkeerplaatsen bij.

Het winkelcentrum Zuidplein genereert een constante stroom van bijna elf miljoen bezoekers per jaar. De verwachting is dat dit aantal na de upgrading, de realisatie van het project Hart van Zuid met nieuwe functies en de versterking van het openbaar vervoerknooppunt zal toenemen.

De verbouwingswerkzaamheden zijn reeds gestart en omstreeks eind 2021 gereed.

Oppervlakte:
Begane grond ca. 90 m² BVO
1e verdieping ca. 70 m² BVO

Huurtermijn:
5 jaar met aansluitende verlengingen van telkens 5 jaar.

Huurprijs:
€ 66.000,-- per jaar, exclusief B.T.W.

Voorschotbijdrage service- en promotiekosten:
€ 7.320,-- per jaar*, exclusief B.T.W.

Ten behoeve van de navolgende door of vanwege verhuurder te verzorgen leveringen en diensten:
• de serviceabonnementen alsmede het dagelijks onderhoud van o.a. de installaties ten behoeve van goederen- en personenliften, roltrappen, schuifdeuren, glazenwassen, luchtbehandeling, verwarming, koeling, rookluiken en brandschermen, brandmelding, sprinkler, hydrofoor, bliksembeveiliging, muziek, oproepinstallatie, naamsaanduiding en optimalisering, signalering, bewaking, etc.;
• (het energieverbruik met betrekking tot de hierboven genoemde installaties);
• de levering van water;
• het onderhoud en de instandhouding van verlichting in de algemene/gemeenschappelijke en dienstruimten, waaronder begrepen de kosten van energieverbruik, en van vervanging van armaturen, buizen en lampen;
• het wassen van de ruiten en kozijnen van de algemene/gemeenschappelijke en dienstruimten, aan de binnen- en buitenzijde;
• het schoonhouden van de algemene/gemeenschappelijke en dienstruimten, -terreinen, etc.;
• het afvoeren van vuilnis (géén inzameling);
• het opheffen van verstoppingen van gezamenlijke afvoerleidingen;
• het management, waaronder o.m. begrepen winkeliersvereniging/promotionele activiteiten, algemene informatievoorziening en beveiliging ten behoeve van het gebouw/complex waarvan het gehuurde deel uitmaakt;
• alle rechten, lasten en belastingen welke met betrekking tot de leveringen en diensten mochten worden geheven, respectievelijk opgelegd, ongeacht te wiens name de desbetreffende aanslag(en) etc. mochten zijn gesteld;
• abonnement van handdoekautomaten, zeepautomaten en dergelijke alsmede facilitaire dienstverlening t.b.v. het winkelcentrum;
• de verzorging van het beheer en de administratie van de leveringen en diensten.

* wordt jaarlijks bepaald op basis van de door de Vereniging van Eigenaars winkelcentrum Zuidplein vastgestelde begroting.

Opleveringsdatum:
In overleg.

Huurbetaling:
Per maand vooruit.

Zekerheidsstelling:
Bankgarantie (conform het meest recente ROZ-Model) of waarborgsom ter grootte van een bruto betalingsverplichting van minimaal drie maanden te vermeerderen met B.T.W.

Huurprijsherziening:
De huurprijs zal jaarlijks worden herzien - voor het eerst één jaar na huuringangsdatum - op basis van de wijziging van het jaarprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI Alle Huishoudens (2015=100) en zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:
De huurprijs alsmede de voorschotbijdrage service- en promotiekosten zullen worden belast met omzetbelasting. Uitgangspunt is, dat de huurder het gehuurde gedurende de gehele periode voor 90% of meer gebruikt voor met omzetbelasting belaste prestaties.

Staat van oplevering:
Het gehuurde wordt door en/of vanwege verhuurder uitsluitend als casco verhuurd en te zijner tijd in de alsdan bevindende staat opgeleverd. Voor de in het gehuurde aanwezige voorzieningen - welke niet tot het casco/gehuurde behoren - heeft verhuurder derhalve geen onderhouds-, vervangings- en/of reparatieplicht alsmede worden deze door huurder om niet overgenomen.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 66.000 per jaar
Servicekosten
€ 7.320 per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1978

Oppervlakten

Oppervlakte
160 m²
Verkoopvloeroppervlakte
160 m²
Breedte gevel
5 m

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Zuidplein Hoog 587

€ 66.000 /jr