Weena-zuid 152 3012 NC Rotterdam

€ 175 /m²/jaar

Omschrijving

Algemeen
Gebouw “The CORE” is gelegen in het meest dynamische deel van het zakencentrum van Rotterdam, het RCD, te midden van bedrijven als Unilever, Nationale Nederlanden en Shell. En op de hoek met winkelgebied De Lijnbaan. Door deze centrale ligging in het centrum zijn alle secundaire voorzieningen waaronder winkels, restaurants, banken, openbaar vervoer en hotels op loopafstand gelegen. Het moderne centraal station Rotterdam bevindt zich op 3 minuten lopen.

In de plint van het gebouw is momenteel nog 1 commerciële ruimte beschikbaar. De ruimte is bestemd voor detailhandel, commerciële dienstverlening en kantoorruimte. Diverse ondernemers hebben zich hier reeds gevestigd.

Het gebouw is aan een grondige renovatie onderworpen, waarbij de kantoorruimte, entree’s en technische installaties volledig zijn vernieuwd. De commerciële ruimte in de plint is voorzien van een prachtige nieuwe glazen luifel waardoor men droog langs de Weena-Zuid loopt en men naamsaanduiding aan kan brengen.

Locatiegegevens
Per auto
Per auto is 'The Core' goed bereikbaar. Vanaf de ring Rotterdam-Noord is onderhavig gebouw bereikbaar via de Schiekade of de Maastunneltraverse en het Weena. Rotterdam The Hague Airport ligt op 15 autominuten afstand.

Per OV
De bereikbaarheid per openbaar vervoer is uitstekend. Het centraal station, knooppunt van trein-, metro-, tram- en busverbindingen, ligt op nog geen 3 minuten loopafstand. Het centraal station van Rotterdam en het gebied in de directe omgeving is grootschalig integraal vernieuwd.

Indeling
Voor de verhuur is momenteel nog één ruimte van totaal 202 m² v.v.o. ruimte beschikbaar bestaande uit de begane grond en tussenverdieping/entresol voor opslag, te gebruiken als kantoor- en/of winkelruimte, verdeeld als volgt:

Adres unit metrage
Weena-Zuid 152 0G begane grond 155,57 m² entresol 46,61 m² totaal 202,18 m²

Parkeren
Bij de unit kunnen er 2 parkeerplaatsen gehuurd worden in de bij het gebouw behorende parkeergarage.

Dit object beschikt over een parkeergarage welke wordt geëxploiteerd door Q-park. Huurder dient contractafspraken te maken met derde partij (Q-park). Momenteel is er nog beschikbaarheid om extra parkeerplaatsen te huren in voornoemde garage alsmede in de onder het Kruisplein gelegen parkeergarage.

Voorzieningen
De commerciële ruimte, gelegen op de begane grond en tussenverdieping, wordt in de basis casco verhuurd voorzien van meterkast, pantry aansluiting en toilet.

De unit wordt in huidige staat opgeleverd. Verhuurder is niet aansprakelijk voor de kwaliteit en functionaliteit van de door vorige huurder achtergelaten voorzieningen als bijvoorbeeld wand- en vloerafwerking, verlichting en pantry's

Huurprijs
Commerciële ruimte begane grond en tussenverdieping:
€ 35.350 per jaar (op basis van € 175,00 per m² v.v.o. per jaar).

Bovengenoemde prijs te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde b.t.w. en servicekosten. Indien de b.t.w. niet kan worden verrekend dan zal de huurprijs met een nader vast te stellen bedrag worden verhoogd.

Voorschot servicekosten
De servicekosten bedragen indicatief € 12,- per m² v.v.o. per jaar, te vermeerderen met b.t.w. De servicekosten dienen op voorschotbasis te worden voldaan. Verrekening vindt jaarlijks plaats op basis van de werkelijke kosten.

Verhuurder zal huurder voorzien van het pakket levering en diensten, bestaande uit o.a.:
- elektraverbruik algemene ruimtes, waaronder luifel buitenzijde;
- periodieke schoonmaak van gevel, luifel buitenzijde, entrees;
- periodiek reinigen daken en hemelwaterafvoeren;
- ontstopping riolering;
- vervanging van lampen in de gemeenschappelijk ruimten;
- telecommunicatiekosten van lift-, alarm-, brandmeld- en storingsmeldinstallatie;
- assurantiepremie buitenbeglazing;
- nachtveiligheidsdienst/bewaking;
- voor huurders rekening komende belastingen en heffingen die bij verhuurder in rekening worden gebracht;
- administratiekosten ad 5% van de hierboven genoemde leveringen en diensten

Huurtermijn
5 jaar + 5 optiejaren.

Huurgarantie
Voor oplevering van de ruimte te verstrekken ter grootte van een betalingsverplichting van minimaal 3 maanden huur en servicekosten inclusief b.t.w.

Huurprijsherziening
Jaarlijks, voor het eerst een jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

BTW
Over de huurprijs zal b.t.w. in rekening worden gebracht. Indien b.t.w. niet in rekening kan worden gebracht, geldt een nader te bepalen opslag op bovengenoemde huurprijzen.

Energielabel
Het gebouw waar de commerciële units deel van uit maken beschikt over energielabel A.

Huurovereenkomst
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) model bedrijfsruimte of winkelruimte. Met bijbehorende algemene voorwaarden en aangevuld met de bepalingen van verhuurder.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 175 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 12 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1968

Oppervlakten

Oppervlakte
202 m²
Verkoopvloeroppervlakte
202 m²
Breedte gevel
5 m

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen

Energie

Energielabel
A 1,17

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en stationslocatie
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m, snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m en Tramhalte op minder dan 500 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
B1

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
2 overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 2.300,- per parkeerplaats per jaar (21% BTW van toepassing)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Weena-zuid 152

€ 175 /m²/jaar