Limbrichterstraat 53-57 6131 EB Sittard

€ 895.000 k.k.

Omschrijving

OBJECT
In het hartje van Sittard centrum gelegen beleggingsobject/ ontwikkelingslocatie, verdeeld in: een winkelruimte van ca. 170 m² (BG), een bovenwoning van ca. 320 m² (1ste, 2de en 3de verdieping / huisnummer 53, 55 en 57) en een achterhuis van ca. 61 m² (BG, 1ste en 2de verdieping / Kerkplein 5a). De winkelruimte is zowel via de Limbrichterstraat alsook via het Kerkplein toegankelijk. Het boven-, en achterhuis is enkel via het Kerkplein toegankelijk.

De fraaie voorgevel maakt dit pand tot een echte eye-catcher in de stad. Het pand is jaren in gebruik geweest als een juwelier en heeft hierdoor een authentieke en statige uitstraling. Het pand ligt in het midden van de drukke Limbrichterstraat: Dé winkelstraat in het centrum van Sittard. Oorspronkelijk bestaat dit pand uit 3 panden die zijn samengevoegd zijn tot een pand met een nieuwe voorgevel van maar liefst 14 meter. De bovenwoning beschikt tevens over een dakterras (ca. 93 m²) met een uitzicht op de Petruskerk.

ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN
De winkelruimte op de BG van ca. 170 m² zal waarschijnlijk ongewijzigd blijven. Er liggen echter plannen klaar om de ruime bovenwoning op te delen in 6 appartementen variërend van ca. 42 m² tot 64 m², eventueel i.c.m. een deel van het dakterras.

LOCATIE
Gemeente Sittard-Geleen is met ruim 93.000 inwoners een van de grootste steden van Limburg. De gemeente bestaat uit totaal 13 kernen, waarvan Sittard en Geleen de grootste vormen. De ontsluiting van Sittard is uitstekend te noemen. Duitsland en België zijn gelegen op steenworp afstand. Inwoners van beide landen weten het centrum van Sittard dan ook prima te vinden. De Limbrichterstraat is een winkelstraat in het kernwinkelgebied van de binnenstad van Sittard welke begint aan de Markt en reikt tot aan de Brandstraat. Voorts is een gemiddelde passante stroom van ca. 8.800 personen per dag.

BESTEMMING/ BEDRIJFSDOELEINDEN
Het regulerende bestemmingsplan is 'Centrum Sittard'. De bestemming van de aangewezen gronden valt in de categorie 'Centrum'. Voor alle informatie omtrent het regulerende bestemmingsplan,

BESTAANDE SITUATIE

WINKELRUMTE
Ca. 150 m² authentiek en luxe ingerichte winkelruimte met een ruime entree ca. 20 m² welke beschikt over een beveiligingssluis. De winkelruimte is voormalig gebruikt en ingericht als juwelierszaak en heeft veel etalagemogelijkheid. De winkelruimte bestaat verder nog uit een kantoor (ca. 13 m²), toilet (ca. 4 m²) en een kitchenette (ca. 19 m²).

BOVENWONING
Via de winkel zowel als via de achteringang aan het Kerkplein is er de mogelijkheid om bij de bovenwoning te komen bestaande uit de eerste, tweede en derde verdieping. De bovenwoning is ca. 320 m² en uitgerust met een keuken, twee badkamers, ruime woonkamer (ca. 67 m²), meerdere slaapkamers en berghokken. Verder is er nog een dakterras (ca. 93 m²) met uitzicht op de Petruskerk.

PARKEERGELEGENHEID
Parkeren vindt plaats in de openbare parkeergelegenheden om en nabij het centrum. Hier zijn onder andere een Q-park en een parkeergarage onder de Ligne. Verder bestaat er de mogelijkheid om bij de gemeente een vergunning aan te vragen om bij het pand te mogen parkeren.

BESCHIKBAARHEID
In overleg.

VERKOOPINFORMATIE
Bovenstaande informatie is met zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend, verkopers noch verkopend makelaar kunnen aansprakelijk worden gehouden voor eventuele onjuistheden. Indien bepaalde informatie voor u van wezenlijk belang is, dan adviseren wij u deze op juistheid te (laten) controleren. Alle opgegeven maten en oppervlakken zijn indicatief.

SCHRIFTELIJKHEIDSVEREISTE
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat zowel koper als verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ('schriftelijkheidsvereiste'). Tot het tijdstip van ondertekening door beide voornoemd, zullen partijen jegens elkaar geen enkele verplichting hebben.

BOUWKUNDIGE KEURING
Koper is te allen tijde gerechtigd om voor eigen rekening een bouwkundig onderzoek te laten verrichten, dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen in de staat van onderhoud of andere aspecten van de onroerende zaak. Koper dient bij het doen van een bod wel direct aan te geven of hij een dergelijk onderzoek wenst.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 895.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1725

Oppervlakten

Oppervlakte
170 m²
Verkoopvloeroppervlakte
113 m²
Breedte gevel
14,4 m
Perceel
240 m² (in units vanaf 170 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 320 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en snelwegafrit op 5000 m of meer
Lokale voorzieningen
Bank op minder dan 500 m, ontspanning op minder dan 500 m, restaurant op minder dan 500 m en winkel op minder dan 500 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
2 niet-overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 50,- per parkeerplaats per jaar (21% BTW van toepassing)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Limbrichterstraat 53-57

€ 895.000 k.k.