Steenweg 25 3511 JL Utrecht

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Introductie
Namens de eigenaresse van de Steenweg 25 te Utrecht is Molenbeek Makelaars gevraagd om de verkoop bij inschrijving van deze centrumlocatie met (her-) ontwikkelingsmogelijkheden te begeleiden. Voor het object is een digitale dataroom ingericht. Voor toegang kunt u mailen naar Aan de hand van deze verkoopinformatie nodigen wij u uit om een bieding uit te brengen.

Object
Het voor de verkoop beschikbare object betreft een op de hoek Steenweg en Hekelsteeg gelegen winkel- / woonruimte van in totaal ca. 650 m² BVO.

kelder: circa 100 m²
begane grond: totaal ca. 170 m², waarvan ca. 26 m² een garagebox betreft;
1e verdieping: totaal ca. 172 m², waarvan ca. 116 m² als woonruime fungeert en ca. 56 m² als opslagruimte;
2e verdieping: totaal ca. 171 m², plus een balkon van ca. 2 m²;
3e verdieping: totaal ca. 37 m², plus een dakterras van ca. 20 m².

Het 17de-eeuws diep hoekhuis, bestaande uit twee bouwlagen, een kelder en een afgeplat zadeldak, is een uniek object met een moderne achterbouw. De achterbouw stamt uit de jaren '50 en leent zich eveneens uitstekend voor herontwikkeling naar bijvoorbeeld appartementen. Momenteel is circa 144 m² van de begane grond in gebruik als winkelruimte, de winkel wordt vrij van huur en gebruik opgeleverd. De rest van het object is momenteel in gebruik als 1 woonruimte met opslag. Deze wordt eveneens leeg opgeleverd.

Oppervlakte
Het object heeft een vloeroppervlakte van ca. 650 m² BVO. Het volledige NEN2580 meetrapport met plattegrondtekeningen kunt u terugvinden in de digitale dataroom.

Omgeving
De Steenweg is een karakteristieke A1 winkelstraat gelegen in het centrum van Utrecht. De geschiedenis van de Steenweg gaat terug tot de Romeinse tijd. Nadat de Romeinen Utrecht verlieten was de Steenweg de enige verharde weg die Utrecht uitliep. Ook was de straat een bekend marktgebied. Tegenwoordig is de Steenweg een geliefde en drukbezochte winkelstraat. De straat is gelegen in het voetgangersgebied en kent zodoende een hoge passantenstroom. Doordat de Steenweg dichtbij het centraal station en de Domtoren is gelegen trekt de straat jaarlijks vele toeristen uit binnen- en buitenland. De Steenweg huisvest een divers aanbod aan ondernemingen waaronder Hema, H&M, Lush, JD Sports, Timberland, Fred de la Bretonnière, Omoda, Schaap & Citroen en Rituals.

Bereikbaarheid
Per auto
De Steenweg kan het beste worden bereikt via de Mariastraat, de Choorstraat, Bakkerstraat of de Lange Elisabethstraat. Door de centrale ligging van Utrecht is de stad goed bereikbaar per auto.

Per openbaar vervoer
De Steenweg ligt op loopafstand van Utrecht Centraal. Vanaf hier vertrekken diverse bussen, trams en treinen in alle windrichtingen.

Parkeren
Er is een In de nabije omgeving van de Steenweg zijn diverse betaalde parkeergarages gelegen. Tevens beschikt het object over een garagebox aan de Hekelstaag.

Kadastrale gegevens
Gemeente: Utrecht
Sectie: C
Nummer: 7221
Grootte: 176 m²

Eigenaarslasten
De zakelijke lasten kunt u terugvinden in de digitale dataroom.

Verkoop bij inschrijving
Het object wordt door middel van een inschrijving verkocht. Zie voor aanvullende informatie over de inschrijvingsprocedure en voorwaarden de dataroom.

Kijkdagen
Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging van het object. U kunt een afspraak maken voor een bezichtiging op de navolgende dagen:

- 23 juli tussen 10.00 - 12.00 uur
- 28 juli tussen 15.00 - 17.00 uur
- 6 augustus tussen 10.00 - 12.00 uur
- 13 augustus tussen 10.00 - 12.00 uur

Inschrijvingstermijn
De inschrijving sluit op 20 augustus 14.00 uur.

Uitsluitend schriftelijke biedingen en uitsluitend ingediend bij KienhuisHoving Advocaten en Notarissen, gevestigd te Utrecht aan de Koningslaan 62 kunnen in behandeling worden genomen. Biedingen welke niet aan de inschrijvingsvoorwaarden voldoen, worden niet in behandeling genomen.

Voorwaarden bieding
De inschrijvingsvoorwaarden zijn opgesteld door KienhuisHoving Advocaten en Notarissen en zijn terug te vinden in de dataroom.

Bodem
Koper aanvaardt uitdrukkelijk de milieukundige toestand van het verkochte. Verontreinigingsrisico van de bijbehorende grond en grondwater komen voor risico van koper en kan nimmer aanleiding geven tot ontbinding van de koopovereenkomst en de overeenkomst van levering van de grond, schadevergoeding of verrekening.

Asbest
De asbestscan is toegevoegd in de data-room.

Energielabel
Voor de woonruimte geldt energielabel C en voor de winkelruimte energielabel A. De labels zijn toegevoegd in de data-room.

Oplevering
Het object wordt expliciet in huidige staat, vrij van huur en gebruik ‘as is where is’ verkocht en geleverd, zoals partijen genoegzaam bekend, zodat ze daar geen nadere omschrijving van verlangen.

Erfdienstbaarheden, bijzondere lasten e.d.
Koper aanvaardt uitdrukkelijk alle dienende erfdienstbaarheden, bijzondere lasten en beperkingen, afzonderlijke zakelijke rechten, kettingbedingen en kwalitatieve verplichtingen, blijkend en/of voortvloeiend uit de laatste en voorgaande akte(n) van levering en/of van vestiging van het recht van erfpacht en/of opstal en/of afzonderlijke akte(n). Tevens aanvaardt de koper ter alle bijzondere lasten en beperkingen die voortvloeien uit feiten die aan hem bekend zijn of bekend hadden kunnen zijn uit eigen onderzoek voor zover een dergelijk onderzoek naar de geldende verkeersopvattingen van hem verlangd mag worden.

Onderzoekplicht koper
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring of andere onderzoeken te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van het onderhoud.
Koper dient zich zelf er van te vergewissen dat het verkochte (inclusief installaties) beschikt over de normale en door koper specifiek gewenste eigenschappen. Verkoper staat er niet voor in dat het verkochte (inclusief installaties) bij de eigendomsoverdracht de feitelijke eigenschappen zal bezitten die voor het normale c.q. het door koper specifieke beoogde gebruik nodig zijn. Elk risico dat dit gebruik niet mogelijk of toegestaan zal zijn, is voor rekening van de koper. Koper dient genoegzaam bekend zijn met de staat van het verkochte, de zich daarop bevindende opstallen alsmede de fundering daarvan. Koper zal verkoper niet aanspreken voor eventuele aan het verkochte (inclusief installaties) geconstateerde of te constateren (verborgen) (technische) gebreken en tekortkomingen, door welke oorzaak ook ontstaan.

Bestemming
De bestemming van het object is 'Centrum-1', dit houdt in dat het navolgende gebruik is toegestaan:

- detailhandel*;
- publieksgerichte dienstverlening*;
- wonen op de verdiepingen;
- bij ter plaatse toegestane functies behorende werkplaatsen en atelier- praktijk-, kantoor- en opslagruimten.

* met dien verstande dat een zelfstandige vestiging op de verdieping niet is toegestaan, maar uitsluitend op de 1e verdieping vestiging is toegestaan ten dienste van de detailhandel of publieksgerichte dienstverlening die op de begane grond aanwezig is.

Zekerheidsstelling
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 5 werkdagen na het besluit tot gunning aan koper is medegedeeld.

Dataroom en documenten
Ten behoeve van het due diligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen via e-mail In de dataroom kunt u alle beschikbare informatie van het object vinden.

Projectnotaris
Holtman Notarissen B.V.
mevrouw mr. M. van der Wal
Koningslaan 62
3583 GP te Utrecht
088 - 480 41 50

Bijzonderheden
Alle onderhandelingen en/of overeenstemmingen geschieden onder voorbehoud van definitieve goedkeuring eigenaresse. Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
3 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten

Oppervlakte
650 m²
Verkoopvloeroppervlakte
650 m²
Breedte gevel
5,6 m
Perceel
176 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern, winkelcentrum en stationslocatie
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Omgeving

Lange Elisabethstraat, Mariaplaats en omgeving, Utrecht

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Steenweg 25

Prijs op aanvraag