Oudegracht 119 3511 AH Utrecht

€ 167.500 /jr

Omschrijving

ICONISCH HOEKPAND OP UNIEKE WINKELLOCATIE
Oudegracht 119, Utrecht

UNIEKE PLEK VOOR CREATIEVE MERKEN EN RETAILERS
Ruim winkelpand op een hoeklocatie met een artistieke flair en een opvallende etalage. Het pand beschikt over een ideale breedte diepte verhouding, hoge plafonds en een open en luchtige sfeer. De Oudegracht 119 is recent gerenoveerd en beschikt over goede muurisolatie, vernieuwde nutsvoorzieningen, een nieuwe pantry en toilet, en een stevige trap naar een ruime bruikbare kelder. De gevel van de Oudegracht 119 is vervaardigd door de bekende Utrechtse architect, Gerrit Rietveld. Deze etalage biedt geen standaard uitzicht, maar een kans op een levensechte 4D ervaring voor bezoekers. Dit pand ligt in het hart van het gouden winkelrondje van Utrecht, een gebied dat altijd bruisend is met een divers publiek. In de directe omgeving van Just Brands, Sissy Boy, Only, Nelson, Douglas, Hunkemöller, Superdry, HEMA, TKMaxx en andere (internationale) merken.

Op zoek naar een locatie die niet alleen geschiedenis ademt, maar ook barst van potentieel? Ontdek dan de winkelruimte aan de Oudegracht 119.

ESTHETISCH & INSPIREREND

Op zoek naar een locatie die niet alleen geschiedenis ademt, maar ook barst van potentieel? Ontdek dan de winkelruimte aan de Oudegracht 119. De pui van dit prachtige monumentale pand is ontworpen door niemand minder dan Gerrit Rietveld, een ware grootheid in de architectuur. Dit geeft het pand niet alleen een unieke uitstraling, maar maakt het ook een opmerkelijk stukje erfgoed. Het pand beschikt over ruime verkoopoppervlakten en hoge plafonds, wat zorgt voor een ideale breedte diepte verhouding en een open en luchtige sfeer. Onder de begane grond bevindt zich een ruime kelder, die bruikbaar is voor opslag. Onlangs is de Oudegracht 119 grondig gerenoveerd, waardoor het helemaal klaar is voor moderne gebruik. Of u nu een winkel, een atelier of een showroom wilt openen, de mogelijkheden voor de invulling van deze ruimte zijn eindeloos.

Stel u voor dat u uw klanten verwelkomt in een omgeving die niet alleen esthetisch inspirerend is, maar ook een verhaal vertelt. Dat kan hier bij Oudegracht 119, waar elke hoek geschiedenis en mogelijkheden biedt.

HOOGWAARDIG WINKELPAND OP HISTORISCHE LOCATIE
In 1962 verbouwde Gerrit Rietveld de winkelpui van kantoorvakhandel Mado aan de Oudegracht en zorgde tevens voor de opvallende rode belettering. De voorste etalage lijkt te hangen aan ijzeren staven. Bezoekers moeten rond de etalage lopen om de winkel binnen te gaan, waarbij ze langs een verdere naar binnen geplaatste etalageruit komen die om de hoek doorloopt. Dit ontwerp vormt een soort fuik die klanten naar binnen trekt. De ruime toepassing van glas en de smalle kozijnen maken de overgang van buiten naar binnen bijna naadloos. Oorspronkelijk stond er ook een sokkel met een kleine vitrine op de rechterhoek. In 1986 kreeg de nieuwe eigenaar van Mado toestemming om de etalage te vervangen, ondanks dat het een beschermd monument was en er protesten waren. Gelukkig zag de eigenaar er uiteindelijk van af. De losse sokkel verdween echter kort daarna. In 2011, na meer dan 100 jaar, sloot Mado de deuren en en is de winkel eigentijds verbouwd voor fashion doeleinden.

VERHUURKENMERKEN Oudegracht 119
-Huurprijs EUR 167.500,- per jaar te vermeerderen met BTW
-Totale vloeroppervlakte 262 m2
-Begane grond 187 m2
-Kelder 75 m2
-Breedte gevel voorzijde meter
-Oplevering: Hoogwaardige casco staat met opstelplaats op het dak dat gereserveerd is voor installaties Nieuwe pantry en toilet en stevige trap naar ruime bruikbare kelder. Tevens afgebouwd en instapklaar.

HUURCONDITIES Oudegracht 119
-Huurtermijn: 5 (vijf) jaar met een aansluitende periode(n) van telkens 5 (vijf) jaar.
-Huurprijsindexering: Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks Alle huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
-Huurovereenkomst: Gebaseerd op het model huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW, zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in 2012 aangevuld met bepalingen verhuurder.

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID Oudegracht 119
Het pand is gelegen op een strategisch kruispunt tussen het A1 winkelgebied aan de Oudegracht en de bruisende F&B-straat Drieharingstraat in Utrecht. In de directe omgeving van Just Brands, Sissy Boy, Only, Nelson, Douglas, Hunkemöller, Superdry, HEMA, TKMaxx en andere (internationale) merken. Dit pand ligt in het hart van het gouden winkelrondje van Utrecht, een gebied dat altijd bruisend is met een divers publiek. Of ze nu komen voor de winkels of de horeca aan de Gracht of van de Drieharingenstraat, je zult een mix van winkelend publiek, toeristen en lokale bezoekers treffen.

OVER UTRECHT
-Bijna 400.000 aantal inwoners
-In de top 4 van grootste steden van Nederland
-Verwachte populatie groei 2040 van 29%
-De Universiteit Utrecht behoort tot top van Europa
-41% van totale populatie is hoog opgeleid
-Drukste station van Nederland met 90 miljoen reizigers per jaar
-Verzorgingsgebied (< 30 minuten) is circa 1 miljoen personen

DISCLAIMER, 2024
De informatie in deze uitgave is met grote zorg samengesteld, desondanks kunnen er geen rechten worden ontleend. De beelden en sfeerplattegronden dienen slecht ter inspiratie om een indruk te geven van de mogelijkheden. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van JB Retail en City Real Estate worden overgenomen Copyright (juni 2024)

Indeling
Het pand is onlangs grondig gerenoveerd. Er is geïnvesteerd in goede muurisolatie, vernieuwde nutsvoorzieningen, een nieuwe pantry en toilet, en een stevige trap naar een ruime bruikbare kelder. Het is in de basis afgebouwd.

Bijzonderheden
Blader door de brochure >

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 167.500 per jaar
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten

Oppervlakte
262 m²
Verkoopvloeroppervlakte
187 m²
Breedte gevel
7 m
Perceel
237 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern, winkelcentrum en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m, NS station op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m, Tramhalte op minder dan 500 m en tramknooppunt op 500 m tot 1000 m
Lokale voorzieningen
Bank op minder dan 500 m, ontspanning op minder dan 500 m, restaurant op minder dan 500 m en winkel op minder dan 500 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Omgeving

Lange Elisabethstraat, Mariaplaats en omgeving, Utrecht

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.