• Verhuurd

Europaplein 48 1825 TL Alkmaar

€ 2.500 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
16 november 2022
Verhuurdatum
17 oktober 2023
Looptijd
11 maanden

Omschrijving

In winkelcentrum “De Mare” bieden wij aan deze winkelruimte van ca. 151 m² BVO. De winkel is gelegen op korte afstand van het parkeerterrein en nabij diverse publiekstrekkers zoals de Nelson, Lidl, Vomar, Wibra en Xenos. Deze straat kent een hoog passantenaantal met name door bovenstaande winkelketens maar ook door de aanwezige kleinschalige supermarkten gericht op de verkoop van verse etenswaren.

Winkelcentrum “De Mare” is de winkelboulevard van Alkmaar waar een brede diversiteit aan branches is vertegenwoordigd. Elke vrijdag is er in het winkelcentrum koopavond en op woensdag is er de gezellige markt op het Europaplein.

Let op: eventuele overname van inventaris van de zittende huurder is bespreekbaar.

Huurprijs
€ 2.500,- per maand, excl. BTW.

Servicekosten
Het voorschot op de servicekosten en promotiekosten bedraagt € 200,- per maand, excl. BTW ten behoeve van o.a.:
- Onderhoud installaties en gemeenschappelijke voorzieningen;
- Verlichting gemeenschappelijke ruimten en garage;
- Muziekinstallatie;
- Beveiliging;
- Schoonmaak gemeenschappelijke ruimten en garage;
- Ongediertebestrijding;
- Gevelreiniging/bescherming;
- Energie/water levering gemeenschappelijke installaties;
- Promotiebijdrage;
- Overige kosten;
- 5% administratiekosten.

Huurder wordt zelf contribuant van de Nutsleveranciers.

Inhoudsbeschrijving
De winkelruimte bestaat uit ca. 151 m² BVO gelegen op de begane grond met de entree aan de voorzijde. Aan de achterzijde van de winkel is een deur aanwezig t.b.v. bevoorrading. Tevens bevinden zich aan de achterzijde het toilet en pantry.

Opleveringsniveau
Leeg en ontruimd, doch wordt de winkel als casco verhuurd. Eventueel aangebrachte zaken en/of voorzieningen maken geen deel uit van het gehuurde. Onderhoud, reparatie en/of vervanging van eventueel in het gehuurde aanwezige zaken en/of voorzieningen is voor rekening en risico van Huurder.

Installaties
Alle aanwezige installaties/voorzieningen behoren niet tot het gehuurde en neemt Huurder om niet over.

Parkeren
Gratis parkeren in de directe omgeving. Winkelcentrum “De Mare” heeft drie openbare parkeerplaatsen gelegen voor, achter en onder het winkelcentrum met parkeerruimte voor ca. 1.250 auto’s.

Bestemming
Bij de gemeente Alkmaar valt het perceel binnen het bestemmingsplan “Alkmaar Noord”. Dit houdt in dat het perceel bestemd is voor “Centrum”. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de Gemeente Alkmaar.

Bereikbaarheid
Het winkelcentrum is centraal gelegen in de wijk Alkmaar Noord en is goed te bereiken met de auto via zowel de N9 (Den Helder – Alkmaar) en de N245 (Schagen – Alkmaar). Tevens is het winkelcentrum goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op ca. 200 m loopafstand.

Model overeenkomst
Model door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in december 2022 vastgesteld met algemene bepalingen en bijzondere bepalingen van Verhuurder.

Zekerheidstelling
Een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van drie maanden huurverplichting en servicekosten, te vermeerderen met BTW.

Huurtermijn
5 jaar met telkens 5 verlengingsjaren.

Aanvaarding
In overleg.

BTW
De huurprijs is gebaseerd op het feit dat de huurder het gehuurde blijvend gebruikt of blijvend laat gebruiken voor doeleinden waarvoor een volledig of minimaal een in de Wet op de Omzetbelasting 1968 genoemd percentage recht op aftrek van de omzetbelasting op de voet van artikel 15 van de Wet op de Omzetbelasting 1968.

Indien niet geopteerd kan worden voor BTW belaste verhuur zal de huurprijs met een nader te bepalen bedrag worden verhoogd.

Indexering
Conform artikel 18.1 van de algemene bepalingen: jaarlijks op basis van het indexcijfer volgens consumentenprijsindex (CPI) reeks Alle Huishoudens (2006 = 100) met dien verstande dat het in artikel 17.1 van de algemene bepalingen genoemde basisjaar “2006=100” voor het prijsindexcijfer wordt gewijzigd in “2015=100”.

Huurprijsbetaling
In maandtermijnen bij vooruitbetaling te voldoen.

Energielabel
Van het aangeboden object is energielabel A beschikbaar.

Voorbehoud
Goedkeuring en gunning eigenaar.

Alle informatie is geheel vrijblijvend en houdt enkel in een uitnodiging tot het doen van een bieding. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 2.500 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 30.000 per maand
Servicekosten
€ 200 per maand (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2009

Oppervlakten

Oppervlakte
151 m²
Verkoopvloeroppervlakte
141 m²
Breedte gevel
7,2 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en winkelcentrum
Bijdrage winkeliersvereniging
Ja
Welstandsklasse
B1

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.