• Verhuurd

Utrechtsestraat 51 3811 LA Amersfoort

€ 37.500 /jr

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
31 januari 2022
Verhuurdatum
25 april 2022
Looptijd
2½ maand

Omschrijving

OBJECT
Op deze mooie locatie in hartje Amersfoort is dit winkelpand aan de Utrechtsestraat voor huur beschikbaar. De Utrechtsestraat ligt in het verlengde van de Langestraat en nabij het Sint Jorisplein en de Varkensmarkt. De Utrechtsestraat is tezamen met Langestraat de voornaamste winkelstraat van Amersfoort. Voor winkelend publiek is de winkel goed bereikbaar vanaf zowel de Stadsring als de Varkensmarkt/Langestraat en het St. Jorisplein. De Utrechtsestraat is al sinds jaar en dag het kernwinkelgebied in het historische centrum en heeft onder andere door landelijke retailers als schoenenwinkel Omada, Mc Donalds, Costes Fashion, Søstrene Grene, Hema, Bakkerij Bart, Nelson Schoenen, etc. dan ook veel aantrekkingskracht.

INDELING
Dit winkelpand bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond biedt de entree, met een frontbreedte van 5m, ruime etalagemogelijkheden toegang tot een winkelruimte van ca 90 m². Een trapgang leidt naar een kelder (ca. 2.50m1 hoog) met diverse ruimten zoals o.a. toilet en kitchenette (totale opp. Kelder ca. 105 m²).

LOCATIE
Direct gelegen aan de Utrechtsestraat, het begin van het kernwinkelgebied en naar het bruisende, gezellige centrum van Amersfoort met een uitgebreid winkelnetwerk, terrassen en restaurants. Werkelijk alle voorzieningen, waaronder NS-station en het winkelhart in de historische binnenstad, bevinden zich op steenworp afstand van deze locatie. Parkeergarage St. Jorisplein en diverse andere parkeergelegenheden vlakbij gelegen.

VERZORGINGSGEBIED
Amersfoort Centrum vervult een regionale centrumfunctie en kent dan een groot verzorgingsgebied. Bezoekers van de Amersfoortse binnenstad komen naast Amersfoort uit regiogemeenten als Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg. Daarnaast zorgt de historische binnenstad voor een jaarlijks toenemende stroom toeristen.

BEREIKBAARHEID
De locatie is zowel met eigen als openbaar vervoer goed bereikbaar.

• Auto
Door het goed opgezette wegenstelsel in Amersfoort zijn zowel de rijksweg A1 als de rijksweg A28 met de auto eenvoudig te bereiken. Het pand is op slechts enkele autominuten afstand gelegen van de autosnelwegen A1 (Amsterdam – Enschede) en de A28 (Utrecht – Zwolle). Door de goede aansluiting op het verkeersknooppunt “Hoevelaken” zijn er uitstekende verbindingsmogelijkheden met alle delen van het land.

• Parkeren
In de directe nabijheid zijn diverse en voldoende parkeergarages en andere parkeergelegenheden aanwezig. De dichtst bij zijnde parkeermogelijkheden zijn Q-Park St. Jorisplein en parkeergarage Centrum Mondriaan. Voor beide garage zijn diverse abonnementsmogelijkheden zodat gebruikers van de kantoorruimte zich geen zorgen hoeven te maken over het parkeren van hun auto.

• Openbaar vervoer
Per openbaar vervoer zijn er eveneens uitstekende verbindingen van en naar de kantoorruimte aan de Stadsring 140A. Het NS-station “Amersfoort Centraal”, waarbij zich tevens het busstation bevindt, is lopend (ruim 10 minuten) te bereiken. Per trein en bus zijn goede plaatselijke-, regionale- en landelijke verbindingen met het openbaar vervoer beschikbaar. Voorts zijn er bushaltes direct tegenover het pand.

HISTORIE
De winkelruimte is gelegen in het gebouw waar vanaf 1963 tot 1984 het befaamde Restaurant Kobus aan de Poort was gevestigd. Het gebouw werd gebouwd door het voormalige bouwbedrijf Van Hoogevest in de periode 1959-1963. Voor die periode was het Amersfoorts politiebureau op de plek gevestigd.
Na het vertrek van Kobus aan de Poort werd de begane grond aan de Utrechtsestraat zijde uitgebouwd. Op de begane grond ontstond hierdoor ruimte om winkels te vestigen. De verdiepingen werden getransformeerd naar kantoorruimte. En sinds die transformatie biedt het gebouw winkelruimte op de begane grond en kantoorruimte op de eerste en tweede verdieping. Het gebouw is inmiddels wel zalm oranje geverfd.
Vanaf 2014 was de huurder van de Utrechtsestraat 51, Leapp, een winkel in refurbished apple producten. Sinds hun vertrek is de winkel beschikbaar voor verhuur.

AFMETINGEN
• Oppervlakte in totaal 195m2, als volgt verdeeld:
o Winkelruimte: 90m2
o Kelder: 105m2.
• Vrije hoogte ca. 260 cm
• Frontbreedte ca. 500 cm

BESTEMMING
De aangeboden ruimte op de eerste verdieping heeft een bestemming die wordt omschreven als 'Centrum - 1'. De betekent dat de ruimte kan worden gehuurd voor gebruik met hierna genoemde doeleinden:
• detailhandel en/of detailhandel met horeca van categorie 3
• publieksgerichte dienstverlening
• maatschappelijke voorzieningen met horeca van categorie 3
• bedrijven, die in de bij deze regels behorende Staat van Bedrijfsactiviteiten functiemenging zijn aangeduid als categorie A en B
• culturele voorzieningen, m.u.v. theaters, bioscopen, schouwburgen, concert- en congresgebouwen en andere daarmee vergelijkbare instellingen, met horeca van categorie 3
• wonen
• horeca van categorie 1

HUURVOORWAARDEN
HUURPRIJS
Voor het geheel geldt een huurprijs van € 37.500,- per jaar, exclusief BTW en servicekosten.

OMZETBELASTING
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal gekeken worden naar een oplossing.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het gehuurde wordt in de huidige staat opgeleverd.

VOORSCHOT SERVICEKOSTEN
€ 2,50 per m2 per jaar exclusief btw.

Deze servicekosten omvatten onder andere de volgende leveringen en diensten:
• Schoonhouden dak;
• Bijdrage elektra algemene ruimte
• Administratiekosten ad. 5% over de vergoeding van leveringen en diensten.

Huurder sluit voor eigen rekening en risico contracten af voor gas, water, elektra, telefonie en data.

HUURPRIJS INDEXERING
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks voor alle huishoudens (2006 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

HUURINGANGSDATUM
In overleg, per direct is mogelijk.

HUURTERMIJN
De huurtermijn bedraagt 5 jaar, verlengbaar tot en met 31-05-2026. Eventueel is een kortere
huurtermijn bespreekbaar.

HUUROVEREENKOMST
Indien partijen tot overeenstemming komen, zullen de huurvoorwaarden worden vervat in een huurovereenkomst, model Winkelruimte, die door de Raad voor Onroerende Zaken in september 2012 is vastgesteld en zoals deze wordt gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM met de bijbehorende Algemene Bepalingen.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bij ondertekening van de huurovereenkomst wordt verlangd een bankgarantie, model ROZ, of waarborgsom ter grootte van drie maanden huurpenningen en servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting.

HUURBETALING
De huur te vermeerderen met servicekosten en omzetbelasting dient per maand vooruit te worden voldaan.

GUNNING
De verhuurder/eigenaar behoudt zich het recht van gunning voor.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 37.500 per jaar
Servicekosten
€ 2 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
31 januari 2022
Status
Verhuurd
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1960-1970

Oppervlakten

Oppervlakte
195 m²
Verkoopvloeroppervlakte
90 m²
Breedte gevel
5 m
Perceel
647 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.