• Verhuurd

Langestraat 8 3811 AG Amersfoort

€ 79.500 /jr

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
29 november 2022
Verhuurdatum
25 september 2023
Looptijd
9½ maand

Omschrijving

OMSCHRIJVING
In het hart van het winkelcentrum van Amersfoort, bieden wij deze zeer representatieve winkelruimte met opslagkelder voor de verhuur aan. Dit unieke historische winkelpand (hoekligging) ligt middenin het levendige centrum aan de bekendste en drukste winkelstraat van Amersfoort, de Langestraat. De winkel heeft een frontbreedte van ca. 5 meter plus ca. 8 meter en is gelegen op een hoek naast winkelketen WE Fashion. De winkel zelf heeft een oppervlakte van ca. 125 m² BVO en de kelderruimte is ca. 88 m² BVO.

LOCATIE
De winkelruimte ligt op een A1-locatie in de levendige, historische binnenstad. De Langestraat is de langste winkelstraat in het centrum binnen de stadsmuur met een diversiteit aan winkels, horeca en musea. Er zijn retailers gevestigd als ICI Paris XL, Snipes, Etos, WE Fashion, Sent By, Holland & Barrett maar er is ook een verscheidenheid aan horecagelegenheden. De winkels, de vele gezellige horeca, de bezienswaardigheden, de diverse markten, musea, festivals etc. maken Amersfoort een aantrekkelijke stad voor zowel de inwoners, dagjesmensen als toeristen.

De winkels in het centrum zijn geopend van 9.00 – 18.00 op doordeweekse dagen, de koopavond is standaard op donderdagavond en de meeste winkels zijn elke zondag voor een koopzondag open.

De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en ook met eigen vervoer. Er is voldoende betaald parkeren in de directe omgeving. Vlakbij het winkelpand bevindt zich een grote overdekte fietsenstalling.
De Langestraat is van maandag t/m vrijdag toegankelijk voor autoverkeer tussen 7.00 u en 11.00 u.

VLOEROPPERVLAK
De winkelruimte is circa 125 m² BVO
De kelderruimte is circa 88 m² BVO
Het object is niet conform NEN 2580 gemeten.

BESTEMMING
Ter plaatse vigeert het bestemmingsplan “Binnenstad”. Blijkens de plankaart geldt ter plaatse de bestemming “Centrum-2”.
Verdere informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen bij de gemeente.

OPLEVERINGSNIVEAU
De ruimte wordt casco verhuurd echter in de huidige staat opgeleverd, waarbij onder meer de volgende zaken éénmalig om niet aan huurder worden verstrekt:
- wand- en plafondafwerking;
- warmtegordijn;
- airco;
- mechanische ventilatie;
- rolluik;
- vloerbedekking;
- pantry;
- toilet.

PARKEREN
Bij het gehuurde is geen eigen parkeergelegenheid. Parkeren in de binnenstad van Amersfoort is zeer gemakkelijk en tarieven voor parkeren zijn redelijk qua prijs. De meeste parkeergarages liggen ideaal in en rondom de binnenstad van Amersfoort en er zijn altijd voldoende parkeerplaatsen te vinden, binnen minuten loop je de binnenstad binnen.

AANVANGSHUURPRIJS
De huur bedraagt € 79.500,- per jaar excl. BTW.

HUURBETALING
Per maand vooruit.

HUUR- EN VERLENGINGSTERMIJN
Verhuurder geeft de voorkeur aan een contract op basis van vijf jaar met vijf optiejaren met een opzegtermijn van twaalf maanden. Een andere huur- en/of verlengingsperiode is bespreekbaar.

HUURGARANTIE
Waarborgsom ter grootte van drie maanden huur te vermeerderen met de servicekosten en de BTW.

VOORSCHOT SERVICEKOSTEN
Huurder sluit voor eigen rekening en risico contracten af met bedrijven voor de levering van gas, water, elektra, data en telefonie.

BTW
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijs-indexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-huishoudens algemeen (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), voor het eerst 1 jaar na huuringang.

OPZEGTERMIJN
Uiterlijk 12 maanden voor afloop van een huurtermijn.

HUUROVEREENKOMST
Op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), model oktober 2012 (winkelruimte).

AANVAARDING
In overleg.

GOEDKEURING
Verhuur vindt plaats onder voorbehoud van gunning door verhuurder.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 79.500 per jaar
Aangeboden sinds
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
213 m²
Verkoopvloeroppervlakte
125 m²
Breedte gevel
13 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
A+

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.