• Verhuurd

Mosveld 123 a 1031 AD Amsterdam

€ 250 /m²/jaar

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
4 februari 2020
Verhuurdatum
1 december 2023
Looptijd
45½ maand

Omschrijving

GEEN BESCHIKBAARHEID MEER
Winkelcentrum Mosveld ligt direct bij de IJ-tunnel en het entree van de nieuwe woonwijk Overhoeks.
Op winkelcentrum Mosveld is een unit beschikbaar van ca. 225 m², die verdeeld kan worden in 3 losse units van ieder ca. 75 m².

De unit is gesitueerd tussen de Slagerij Kaddour en Tandartsenpraktijk Noord.

Winkelcentrum Mosveld
Amsterdam-Noord is hip and happening. En Mosveld ligt precies midden in het stadsdeel dat bruist van de nieuwe initiatieven en ontwikkelingen. Een nieuwe hotspot in de stad waar ook het filmmuseum EYE is gevestigd en waar de oude Shell-toren, onder de naam A’DAM, is getransformeerd tot een icoon met internationale allure. Een multifunctioneel gebouw met een hotel, een draaiend restaurant het 360 graden view, kantoren en clubs. Op tachtig meter hoogte biedt de skybar met panoramadak een adembenemend uitzicht op de hele stad. Echt een publiekstrekker. Niet gek dat Noord een grote aantrekkingskracht heeft op jonge professionals en mensen die op zoek zijn naar een uitdagende woon- en werkomgeving. Veel creatieve bedrijven vestigen zich hier en op oude bedrijventerreinen verrijzen hoogwaardige woningen. Noord krijgt hierdoor een nieuw elan en verandert van kleur. Mosveld kan meeliften op de positieve flow en de opwaartse trend in Noord.

Met de komst van het winkelcentrum Mosveld krijgt de wijk voor het eerst een kloppend hart en een centrale ontmoetingsplek. Frisse nieuwbouw met alle denkbare winkels, compact bij elkaar rondom een gezellig plein. Modern, compleet en puur gemak. Hier kom je voor de dagelijkse boodschappen, maar ook om even een ijsje eten, een terrasje te pakken of om af te spreken met vrienden. Voor de dagelijkse boodschappen zijn er twee full-service supermarkten die samen ongeveer de helft van het totale winkeloppervlak van 7.000 m² beslaan. Daarnaast is er een keur aan specialisten met verse producten en een complementaire mix van non-food aangevuld met horeca en dienstverlening, aanbod van dagelijks verzorgende producten en complementaire formules ontstaat zo een compleet centrum van regelmatige boodschappen in de wijk. Voor het winkelcentrum zijn wij nog op zoek naar bedrijven die het hippe en creatieve karakter versterken.

Winkelcentrum Mosveld staat in verbinding met de Hagendoornweg en de Van der Pekstraat waar de laatste jaren nieuwe bedrijfjes, winkeltjes en horeca zijn neergestreken en waar op maandag, woensdag en zaterdag de drukbezochte warenmarkt wordt gehouden. Het oorspronkelijke winkelaanbod was kleinschalig en versnipperd over de buurtstraten. Met het nieuwe winkelcentrum Mosveld vormt het inmiddels een mooie geheel. Winkelcentrum Mosveld is een compleet en comfortabel centrum voor de dagelijkse boodschappen. Door een zorgvuldige selectie van winkeliers wordt gekomen tot een uitgebalanceerd en goed op elkaar afgestemd winkelaanbod dat elkaar versterkt. Hierdoor kan winkelcentrum Mosveld samen met de omliggende winkels zich sterk onderscheiden en een duidelijk eigen identiteit krijgen. De locatie is uniek door de dynamiek, maar ook door de bereikbaarheid.

Ligging:
Winkelcentrum Mosveld ligt central in Volewijck, op de hoek van de Johan van Hasseltweg en Van der Pekstraat in Amsterdam Noord. De van Hasseltweg verbindt de buurt rechtstreeks met het IJ-tunnel tracé, de hoofdader door Amsterdam Noord die via de IJ-tunnel naar het zuidelijke deel van Amsterdam leidt.

Inmiddels zijn de navolgende winkels reeds gevestigd aan Mosveld/Gentiaanstraat:
Albert Heijn, Etos, Febo, Deen Supermarkten, Kruidvat, Holland & Barrett (De Tuinen), Vishandel Tuyp & zonen, Slagerij Kaddour, De Bakkerszonen, Primera, Samsung, SNS Bank, Taco Mundo, Chitir Chicken, Toko Tjin’s, BrainWash kappers en Ami kappers.

Bereikbaarheid:
Winkelcentrum Mosveld is uitstekend te bereiken. Te voet, met de fiets, openbaar vervoer en zeker ook met de auto.
De Noord/Zuidlijn zorgt ervoor dat Amsterdam Noord nog beter bereikbaar is. De metrohalte Noorderpark ligt slechts op 350 meter.

- Centraal in de wijk en max. 10 minuten vanaf ringweg Noord (afslag s117 of s116)
- Haltes buslijnen 32, 33, 34, 35 en 38 aan de Hagedoornweg (hoek Van der Pekstraat) en buslijnen 105, 108, 363 en 624 aan de Gentiaanstraat.
- 500 m van metrohalte Noorderpark (kruising IJ-tunnel tracé en van Hasseltweg).
- 1.200 m van de veerpont over het IJ naar het Centraal Station.

Parkeren
Bij het winkelcentrum is een parkeerdek aanwezig, waar bezoekers de eerste 90 minuten gratis kunnen parkeren. Vervolgens zijn de kosten € 0,50 per 30 minuten, met een maximum van € 10,00 per dag.

OPLEVERINGSNIVEAU
De units worden in leeg en in de huidige staat (casco) opgeleverd.

Verhuurder draagt zorg voor de navolgende aanpassingen aan het gehuurde:
• Huurderscheidende wand (indien van toepassing);
• Geëgaliseerde vloer vlakheidsklasse 4 volgens NEN 2767)
• Meterkast voorzien van:
- 35 ampère elektra-aansluiting;
- Ziggo-aansluitpunt;
- Wateraansluitpunt (bemetering via tussenmeter);
• Aansluitpunt op stadsverwarming met een vermogen van 35 kw;
• Aansluitpunt riolering (doorsnede 110 mm) t.b.v. toilet.

HUUROVEREENKOMST
Voor de vastlegging van de afspraken wordt gebruik gemaakt van het model "Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund N.V." (huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW) dat is afgeleid van het Model door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in augustus 2008 vastgesteld.

SERVICEKOSTEN
Naast de huur worden servicekosten, promotiekosten (prijspeil 1 januari 2019) en een parkeerbijdrage in rekening gebracht. De hoogte van de servicekosten bedragen € 37,- m²/jaar.
De servicekosten worden als voorschot gefactureerd en op basis van nacalculatie tussen huurder en verhuurder verrekend.

ZEKERHEIDSTELLING
Voor de huuringangsdatum dient huurder een waarborgsom te storten op de rekening van verhuurder of een bankgarantie stellen ten gunste van verhuurder ter grootte van 3 maanden. De hoogte van de zekerheidstelling is mede afhankelijk van de plannen van huurder alsmede haar liquiditeit/solvabiliteit, zulks ter beoordeling van verhuurder.

NOORD TREKT MEER INWONERS
In het zuidelijk deel van Amsterdam-Noord komen steeds meer mensen te wonen. Aanvankelijk woonden hier 18.000 mensen, maar na de oplevering van de geplande nieuwbouw in Overhoeks en Buiksloterham wonen hier strak ruim 23.000 mensen. Mensen die elke dag boodschappen doen, cadeautjes kopen of zichzelf verwennen, uiteten gaan of een terrasje pakken. Winkelcentrum Mosveld heeft alles om aan de wensen van de bewoners te beantwoorden. De gemeente Amsterdam heeft de ambitie geformuleerd om tot 2025 de bouw van meer dan 50.000 woningen mogelijk te maken. Een groot deel van de woningen is gesitueerd in de directe omgeving van winkelcentrum Mosveld.

Gemeente Amsterdam:
810.000 (en groeit de komende jaren)

Amsterdam-Noord:
90.000 (groeit naar circa 100.000 in 2023)

Tussen nu en 2025 worden zo’n 4.000 woningen ontwikkeld in het gebied bestaande uit een zeer gevarieerd aanbod van studentenwoningen, sociale huur, vrije sector huur en koopwoningen, zelfbouwkavels, collectieve appartementen en een extended stay appartementencomplex. Dit vergroot het totale draagvlak met zo’n 4.000 huishoudens en zo’n
7.000 inwoners, zal men op het voornamelijk op het Mosveld georiënteerd zijn.

Inwoners binnen 2 km:
59.000

Inwoners binnen 5 km:
420.000

Aantal bezoekers (2018) Mosveld
Bruto per week is 57.800 personen
Netto per week is 57.000 personen
Bezoekeenheden netto is 41.900 personen

Bezoekduur is ca. 25 minuten
46 procent bezoekt het winkelcentrum lopend, 42 procent met de fiets en slechts 9% met de auto.

Eigen marktgebied (boodschappen)
Primair marktgebied geschat:
10.000

Secundair marktgebied geschat:
13.000

VOORBEHOUD
Alle onderhandelingen en transacties worden gesloten onder de nadrukkelijke voorwaarden van instemming van de directie van Bouwinvest Real Estate Investment Management B.V.

De informatie in deze aanbieding zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 250 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 37 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2016

Oppervlakten

Oppervlakte
135 m²
Verkoopvloeroppervlakte
135 m²
Breedte gevel
5,3 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Winkelcentrum en in woonwijk
Bijdrage winkeliersvereniging
Ja
Welstandsklasse
B1

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.