• Verhuurd

Stationsplein 11-12 2801 AK Gouda

€ 200 /m²/jaar

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
30 januari 2023
Verhuurdatum
23 oktober 2023
Looptijd
8½ maand

Omschrijving

In de stationshal van Station Gouda (centrumzijde) is circa 177 m² beschikbaar voor verhuur aan bij voorkeur lichte horeca dan wel andere voor reizigers toegankelijke functies. Hierbij valt te denken aan een koffiezaak, andere to-go en/of afhaalwinkels. Ben jij de ondernemer voor deze absolute hotspot? Dan ontvangen wij graag een ondernemersplan. Een bij reizigers aansluitende invulling heeft bij verhuurder NS Stations een sterke voorkeur.

Bereikbaarheid:
Deze stationslocatie is uiteraard perfect bereikbaar met trein en bus. Station Gouda is een knooppunt van de intercity's Den Haag/Rotterdam - Utrecht Centraal (en verder) en de sprinters Gouda - Alphen aan den Rijn, Rotterdam - Amsterdam en Den Haag - Utrecht. Het station ligt aan drie verschillende spoorlijnen en telt dagelijks circa 24.000 in- en uitstappers. De vele busverbindingen bevinden zich naast het object.

Tevens goede bereikbaarheid met de auto, parkeren is mogelijk in de omgeving (betaald) en parkeergarage Stations Garage. De uitvalswegen richting de A12 (Den Haag – Utrecht) en A20 (Rotterdam) zijn nabij gelegen.

Gebruiksmogelijkheden:
Het object is geschikt voor diverse winkeldoeleinden, publieke dienstverlening en horeca (categorie 1). Hierbij valt te denken aan de volgende concepten:
- food: lunchroom, sushi concept, broodformule, lunchgelegenheid, snackbar en gebakzaak;
- dranken: koffie en thee, hoogwaardige en onderscheidend in duurzaamheid, smoothies, verse sappen en onderscheidende frisdrank concepten.
- publieke dienstverlening, publiek toegankelijk en een toevoeging voor reizigers.

Oppervlakte:
De totale voor de verhuur beschikbare oppervlakte bedraagt circa 177 m².

Oplevering:
In overleg, eventueel per direct.

Opleveringsniveau;
De ruimte wordt casco verhuurd doch is reeds onder andere voorzien van:
- tweemaal automatische schuifdeur;
- loopdeur;
- betonnen vloer;
- meterkast.

Huurprijs:
€ 200,- per vierkante meter per jaar te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting en servicekosten.

Servicekosten:
In overleg nader te bepalen. Het gehuurde beschikt over eigen meters en huurder dient derhalve zelf overeenkomsten te sluiten met desbetreffende nutsbedrijven.

Indexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na ingangsdatum van de huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks “alle huishoudens” (2000=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling:
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van 3 maanden huur te vermeerderen met de wettelijke omzetbelasting en servicekosten.

Huurcontract:
Huurovereenkomst conform het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM).

BTW:
Huurder garandeert aan verhuurder dat hij het huurobject per datum van ingang van de huurovereenkomst voor tenminste het bij de wet vastgestelde minimumpercentage blijvend zal gebruiken voor doeleinden die recht geven op aftrek van BTW.

Huurder zal op eerste verzoek van verhuurder per ommegaande een onherroepelijke volmacht aan verhuurder en zijn eventuele rechtsopvolger(s) verlenen om mede namens hem een optieverzoek tot belaste verhuur in te dienen.
Indien huurder echter niet (meer) voldoet aan de wettelijke criteria voor belaste verhuur of een optieverzoek tot belaste verhuur niet (meer) door de inspecteur der belastingen wordt gehonoreerd, dan zal huurder het gehele daardoor financieel te lijden nadeel voor verhuurder aan verhuurder vergoeden, overeenkomstig de ter zake op te nemen bijzondere bepalingen van de huurovereenkomst.

Huurtermijn:
5 jaar met aansluitend een optietermijn van telkens 5 jaar.

Huurbetaling:
Per maand of kwartaal vooruit.

Bijzonderheden:
Elke transactie behoeft de nadrukkelijke goedkeuring van verhuurder.

Disclaimer:
Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan, noch aanspraak gemaakt worden op de inhoud van deze website.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 200 per vierkante meter per jaar
Aangeboden sinds
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1996

Oppervlakten

Oppervlakte
177 m²
Verkoopvloeroppervlakte
177 m²
Breedte gevel
9 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stationslocatie
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op 5000 m of meer, NS Intercitystation op minder dan 500 m, snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m en Tramhalte op 5000 m of meer
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.