• Verhuurd

Nieuwe Binnenweg 466 B 3023 EZ Rotterdam

€ 5.750 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
18 mei 2021
Verhuurdatum
13 mei 2022
Looptijd
11½ maand

Omschrijving

Betreft:
Het betreft een gerenoveerde winkelruimte van totaal circa 372 m2, waarvan circa 172,4 m2 winkelruimte op de begane grond en circa 199,2 m2 winkel-/opslagruimte in de kelder gelegen aan de Nieuwe Binnenweg 466B te (3023 EZ) Rotterdam. Het object wordt volledig gerenoveerd door onder andere het aanbrengen van een verhoogd en vernieuwd systeemplafonds voorzien van LED- verlichting, stuc- en schilderwerk, toiletgroep en airco units.

Conform het bestemmingsplan “Oude Westen” is het object bestemd als “Detailhandel – 2”, horeca is (behoudens winkel ondersteunend) derhalve niet toegestaan.

Locatie / Bereikbaarheid:
De Binnenweg is één van de langste winkelstraten van Rotterdam en loopt vanaf het Binnenwegplein via de Oude Binnenweg en middels de Nieuwe Binnenweg tot aan de Aelbrechtskade/Kolk. Het winkelgebied met grootwinkelbedrijven zoals de Mediamarkt en H&M is gesitueerd rondom het Binnenwegplein en Oude Binnenweg. Aan de Nieuwe Binnenweg zijn over het algemeen meer boutique, speciaalzaken en horeca vestigingen gelegen. Met name het gebied tussen de Mathenesserlaan en het Eendrachtsplein, waar het onderhavige object is gelegen, is een aantrekkelijk uitgaans- en winkelgebied. In de directe omgeving zijn onder meer winkels van Koekela, Jordy’s Backery, Schorem, Kruidvat, Marqt en de Coop gevestigd. Daarnaast zijn hier ook diverse horecagelegenheden zoals Stalles, Rotown en het Westerpaviljoen gevestigd.

De winkelruimte is zowel met eigen als met openbaar vervoer goed bereikbaar. Langs de openbare weg zijn voldoende parkeermogelijkheden. De tramhalte “Bloemkwekersstraat” is direct voor de deur gelegen en biedt een rechtstreekse verbinding met onder andere NS-Station Rotterdam Centraal.

Oppervlakte:
Begane grond: circa 172,4 m2 winkelruimte;
Kelder: circa 199,2 m2 winkel-/ opslagruimte

Parkeren:
Langs de openbare weg kan tegen betaling worden geparkeerd, eventueel kunnen er bij de Gemeente Rotterdam vergunningen worden aangevraagd.

Kenmerken & voorzieningen:
Het object wordt in gerenoveerde staat verhuurd en is onder andere voorzien van:
- Nieuw systeemplafond met verlichtingsarmaturen (LED- verlichting);
- Toiletgroep;
- Airco units;
- Radiatoren;
- Net afgewerkte wanden.

Huurprijs:
€ 5.750,-- per maand.

Bovengenoemde huurprijs is exclusief servicekosten en BTW.

Servicekosten:
Huurder dient zelf zorg te dragen voor het afsluiten van contracten met leveranciers voor water alsmede voor het afsluiten van eventuele service-/onderhoudscontracten.

Huurtermijn:
5 jaar + aansluitende verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

Huurbetalingen:
Per kalendermaand vooruit te voldoen.

Huurprijs indexering:
Jaarlijks, per 1 januari, voor het eerst op 1 januari 2021, met een minimum van 3%.

Omzetbelasting:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. In geval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Huurgarantie:
Huurder dient een bankgarantie te stellen, dan wel een waarborgsom te voldoen ter grootte van een bruto kwartaalverplichting. Dit wil zeggen 3 maanden huur te vermeerderen met servicekosten en BTW over beiden.

Huurovereenkomst:
Conform standaard ROZ-model winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW (versie oktober 2012), inclusief enkele aanvullende bepalingen.

Aanvaarding
Per direct

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 5.750 per maand
Aangeboden sinds
18 mei 2021
Status
Verhuurd
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1945-1959

Oppervlakten

Oppervlakte
372 m²
Verkoopvloeroppervlakte
372 m²
Perceel
271 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
A 0,59

Omgeving

Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
B1

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.