• Verhuurd

Zuidplein Hoog 441 3083 BE Rotterdam

€ 48.000 /jr

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
28 juni 2022
Verhuurdatum
25 oktober 2022
Looptijd
3½ maand

Omschrijving

Algemeen:
Goed gelegen winkelruimte, deel uitmakend van het Winkelcentrum Zuidplein te Rotterdam. In de directe omgeving zijn o.a. Action, Game Mania, T-Mobile, KPN, Big Bazar, Xenos, Chabot en KFC gevestigd. Voorts zijn o.a. Primark, Kruidvat, Hunkemöller, Intertoys, Holland&Barrett, Primera, Vodafone/Ziggo, Pearle, Fit for Free, Bram Ladage, Dirk v/d Broek, HEMA, C&A, Only, MS Mode, Van Haren, Hans Anders, Snipes, Wam Denim, Normal, Subway, Ici Paris XL, Rituals, New Yorker, Douglas, McDonald’s, Sprinter, JD Sports, Bristol, Burger King, Jack&Jones, Etos, Siebel, Specsavers, WE, Duifhuizen, Kik, Manfield, Zeeman, Jamin, Foot Locker, TK Maxx en Zara in het winkelcentrum gevestigd.

De onderhavige winkelruimte is recent voorzien van een nieuwe pui.

Het Winkelcentrum Zuidplein is met ca. 55.000 m² winkelruimte het grootste winkelcentrum aan de zuidkant van Rotterdam en heeft niet alleen bezoekers uit de directe omgeving maar ook uit de agglomeratie.

Het winkelcentrum is uitstekend bereikbaar met eigen vervoer, vanwege de zeer gunstige ligging ten opzichte van de A15 en de A16 en de beschikking over een eigen parkeergarage met ca. 1.400 plaatsen. Per openbaar vervoer is het winkelcentrum perfect bereikbaar, door de situering naast het openbaar vervoersknooppunt Zuidplein, waar diverse bus- en metrolijnen samenkomen.

RENOVATIE WINKELCENTRUM ZUIDPLEIN:
De Vereniging van Eigenaren (VvE) van winkelcentrum Zuidplein investeert op dit moment 20 miljoen in de upgrade van het winkelcentrum.

De upgrade zet vooral in op de verbetering van de ‘kwaliteit, beleving, uitstraling en verblijfswaarde’ van het winkelcentrum. Daarnaast zijn er ca. vijfduizend vierkante meter aan winkelvloeroppervlak en driehonderd parkeerplaatsen bijgekomen.

Het winkelcentrum Zuidplein genereert een constante stroom van bijna elf miljoen bezoekers per jaar. De verwachting is dat dit aantal na de upgrading, de realisatie van het project Hart van Zuid met nieuwe functies en de versterking van het openbaar vervoerknooppunt zal toenemen.

De verbouwingswerkzaamheden zijn omstreeks het 4e kwartaal 2022 gereed.

Nabij de onderhavige winkelruimte bevindt zich de doorgang naar de naastgelegen uitbreiding/nieuwbouw van winkelcentrum Zuidplein, waar o.a. Albert Heijn en Amazing Oriental zijn gevestigd.

Voormelde informatie en de impressies van het upgradingsplan in deze projectinformatie zijn nog onder expliciete voorbehouden.

Oppervlakte:
Ca. 85 m²

Huurtermijn:
5 jaar met aansluitende verlengingen van telkens 5 jaar.

Huurprijs:
€ 48.000,-- per jaar, exclusief B.T.W.

Voorschotbijdrage service- en promotiekosten*:
€ 5.500,-- per jaar, exclusief B.T.W.

Ten behoeve van o.a. de navolgende door of vanwege verhuurder te verzorgen leveringen van zaken en diensten:
• de serviceabonnementen alsmede het dagelijks onderhoud van de installaties ten behoeve van goederen- en personenliften, roltrappen, schuifdeuren, glazenwassen, luchtbehandeling, verwarming, koeling, rookluiken en brandschermen, brandmelding, sprinkler, hydrofoor, bliksembeveiliging, muziek, oproepinstallatie, naamsaanduiding en optimalisering, signalering, bewaking, etc.;
• (het energieverbruik met betrekking tot de hierboven genoemde installaties);
• de levering van water;
• het onderhoud en de instandhouding van verlichting in de algemene/gemeenschappelijke en dienst-ruimten, waaronder begrepen de kosten van energieverbruik, en van vervanging van armaturen, buizen en lampen;
• het wassen van de ruiten en kozijnen van de algemene/gemeenschappelijke en
dienstruimten, aan de binnen- en buitenzijde;
• het schoonhouden van de algemene/gemeenschappelijke en dienstruimten,- terreinen, etc.;
• het afvoeren van vuilnis (géén inzameling);
• het opheffen van verstoppingen van gezamenlijke afvoerleidingen;
• het management, waaronder o.m. begrepen winkeliersvereniging/promotionele activiteiten, algemene informatievoorziening en beveiliging ten behoeve van het gebouw/complex waarvan het gehuurde deel uitmaakt;
• alle rechten, lasten en belastingen welke met betrekking tot de leveringen en diensten mochten worden geheven, respectievelijk opgelegd, ongeacht te wiens name de desbetreffende aanslag(en) etc. mochten zijn gesteld;
• abonnement van handdoekautomaten, zeepautomaten en dergelijke alsmede facilitaire dienstverlening t.b.v. het winkelcentrum;
• de verzorging van het beheer en de administratie van de leveringen en diensten.

* wordt jaarlijks bepaald op basis van de door de Vereniging van Eigenaars winkelcentrum Zuidplein vastgestelde begroting.

Opleveringsdatum:
In overleg.

Huurbetaling:
Per maand vooruit.

Zekerheidsstelling:
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een bruto betalingsverplichting van minimaal drie maanden te vermeerderen met B.T.W.

Huurprijsherziening:
De huurprijs zal jaarlijks worden herzien - voor het eerst één jaar na huuringangsdatum - op basis van de wijziging van het jaarprijsindexcijfer volgens de consumenten-prijsindex (CPI), reeks CPI Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:
De huurprijs alsmede de voorschotbijdrage service- en promotiekosten zullen worden belast met omzetbelasting. Uitgangspunt is, dat de huurder het gehuurde gedurende de gehele periode voor 90% of meer gebruikt voor met omzetbelasting belaste prestaties.

Model huurovereenkomst:
Standaard ROZ-Model winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van art. 7:290 BW zoals vastgesteld 17 september 2012, de daartoe behorende algemene bepalingen alsmede aangevuld met bepalingen van verhuurder.

Staat van oplevering:
Het gehuurde wordt door en/of vanwege verhuurder uitsluitend als casco verhuurd en te zijner tijd in de alsdan bevindende staat opgeleverd. Voor de in het gehuurde aanwezige voorzieningen - welke niet tot het casco/gehuurde behoren - heeft verhuurder derhalve geen onderhouds-, vervangings- en/of reparatieplicht alsmede worden deze door huurder om niet overgenomen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 48.000 per jaar
Servicekosten
€ 5.500 per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
28 juni 2022
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1978

Oppervlakten

Oppervlakte
85 m²
Verkoopvloeroppervlakte
85 m²
Breedte gevel
5 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
E 1,47

Omgeving

Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.