• Verhuurd

Kerkbuurt 33 3361 BC Sliedrecht

€ 2.750 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
17 maart 2017
Verhuurdatum
24 juni 2022
Looptijd
63 maanden

Omschrijving

Algemeen:
Het betreft een zelfstandige winkelruimte aan het ‘Merwedeplein’ en horecaplein gelegen winkelruimte met een frontbreedte van circa 10 meter van een winkelplint naast een vestiging van winkelketens ‘Action’, ‘Eye Wish’ en ‘Hema’ goed gelegen op een prominente locatie aan winkelpromenade 'De Kerkbuurt' in Sliedrecht. Recent is aan de kopzijde van het winkelcentrum het genoemde Merwedeplein opnieuw in gericht waarbij ruimte is gegeven voor de bestaande horeca om terrassen te vergroten. Dit geeft een enorme toeloop qua consumentenstroom en levendigheid op het Merwedeplein.

De gemeente Sliedrecht spant zich samen met de plaatselijke Kerkbuurt ondernemers en vastgoedeigenaren momenteel in om de Kerkbuurt levendig en aantrekkelijk te behouden en te verbeteren. Hiervan zijn al resultaten te zien. Sinds enige tijd is het mogelijk om als fietsverkeer deze straat te gebruiken.

Afmetingen:
Souterrain beneden dijkniveau circa 95 m²
Winkelruimte dijkniveau circa 197 m²
Op basis van verhuurbaar vloeroppervlakte en vastgesteld op basis van NEN 2580.

Het is mogelijk om de winkelruimte te splitsen twee eenheden van circa 100 m² per eenheid, waarbij een mogelijke verdeling zal zijn:
1) Souterrain, beneden dijkniveau circa 90 m²
2) Winkelruimte dijkniveau in 2 units van circa 100 m²

Parkeren:
Aan de achterzijde van deze locatie is een ruim GRATIS parkeergelegenheid ter beschikking. Rondom de Kerkbuurt zijn verschillende parkeerterreinen aanwezig. Deze zijn gelegen aan:
- het kruispunt Jacob Catsstraat ? Frans Halsstraat;
- de Zoutstoep (2 terreinen);
- de Van Goghstraat;
- de Rubensstraat;
- de Gantelweg (2 terreinen);
- de Middeldiepstraat.
Daarnaast kan tevens langs de weg en in de omliggende woonstraten worden geparkeerd.

Huurprijzen:
Voor het geheel:
Totaal € 2.750,--

Bij gesplitste verhuur:
Souterrain: € 575,--
Winkelruimte per unit € 1.250,--

Bovengenoemde bedragen zijn per maand, exclusief BTW en servicekosten.

Promotiebijdrage:
Door de plaatselijke winkeliersvereniging wordt een jaarlijkse promotiebijdrage in rekening gebracht welke € 450,-- per jaar exclusief BTW bedraagt. Deze promotionele bijdrage wordt gebruikt voor gezamenlijke promotionele acties betreffende de winkelstraat 'Kerkbuurt'.

Opleveringsniveau:
- Entree voorzien van 2 deuren, deur met luifel;
- meterkast met E-aansluiting;
- volledige etalage presentatie mogelijkheden door middel van veel glastoepassing vanaf één gevelzijde (pleinzijde);
- toiletruimte in het souterrain;
- doucheruimte in het souterrain;
- pantry in het souterrain.

Het opleveringsniveau zal casco, in huidige staat, worden geleverd. Deze bovengenoemde voorzieningen in het souterrain kunnen door huurder om niet worden gebruikt.
Door vorige huurder zijn diverse voorzieningen binnen in het souterrain achtergelaten. Deze voorzieningen in het souterrain zijn door en voor rekening en risico van de huurder te gebruiken.

Bouwjaar:
Omstreeks 1988.

Verwarming:
Niet van toepassing.
Er is geen gasaansluiting aanwezig, huurder dient de ruimte elektrisch te verwarmen/verkoelen.

Elektrische installatie:
Standaard ten behoeve van normaal winkelgebruik (3x 25A). In de meterkast bevinden zich de nutsaansluitingen.

Bestemming / functies:
Binnen het plangebied is sprake van een tweedeling. Aan de oostzijde van het Merwedeplein zijn minder winkels gevestigd en staan tussen de winkels verspreid ook enkele woningen. Het gedeelte aan de westzijde van het plein bestaat voornamelijk uit winkels, wordt daarom meer bezocht door het winkelend publiek en doet hierdoor aantrekkelijker en levendiger aan. De detailhandel in de Kerkbuurt is enerzijds eenzijdig van karakter. Er is relatief veel mode, andere branches zijn minder vertegenwoordigd. Het overgrote deel van het winkelaanbod in het hogere segment in Sliedrecht bevindt zich daarentegen juist in de Kerkbuurt, waarin het zich onderscheidt qua aanbod en doelgroep van andere winkelgebieden in zowel Sliedrecht als omliggende dorpen. De branchegroep 'mode en luxe' is aldus sterk vertegenwoordigd. Zowel in aantallen winkels als wat betreft vloeroppervlak is sprake van een bijzonder hoog niveau. Kijken we naar de kwaliteiten van het winkelaanbod dan valt op dat vooral de lokale winkeliers het hogere marktsegment bedienen. De landelijk bekende winkelformules bevinden zich veelal in het lage tot midden marktsegment. In vergelijking met soortgelijke winkelcentra zijn er minder andere functies, zoals dienstverlening, horeca en ambacht. De horeca bevindt zich voornamelijk op de kop nabij de Stationsweg en Grote Kerk. De woonfunctie bevindt zich vooral in het oostelijke deel van het plangebied, deze woningvoorraad is divers naar type, afmetingen en gebruiker. De maatschappelijke functies en aanwezige kantoren zijn verspreid door het gebied te vinden.

Horeca:
In het centrum van Sliedrecht bevinden zich verscheidene horecavoorzieningen en wordt de concentratie van horeca ook wenselijk geacht. In dit bestemmingsplan zijn horeca?activiteiten uit categorie 2, 3 en 4 van de Sliedrechtse horeca-indeling toegestaan. Deze horeca betreft horeca zoals een restaurant, dagzaken en cafetaria's. Het voorgaande is in dit bestemmingsplan vertaald door horeca uit categorie 2,3 en 4 in het plangebied toe te staan. Vier horecabedrijven in het plangebied vallen in een hogere categorie dan de algemeen toelaatbare categorieën

Aanvaarding:
In overleg, op korte termijn mogelijk.

Reclamebelasting:
Vanaf 01 februari 2018 geldt voor alle ondernemers welke actief en gevestigd zijn aan de Kerkbuurt te Sliedrecht een bijdrage in de vorm van reclamebelasting. Hier dient u al toekomstig ondernemer aan de winkelpromenade rekening mee te houden. Voor nadere informatie hierover kunt u contact opnemen met de voorzitter van de winkeliersvereniging De Kerkbuurt de heer Eddy Hoogendoorn.

Locatie:
De Kerkbuurt is het historische centrum van Sliedrecht. Het vormt samen met de Rivierdijk één van de overblijfselen waaruit de geschiedenis van de plaats te lezen valt. Al eeuwen wordt hier handel gedreven en de afgelopen decennia heeft vooral de detailhandel zich sterk ontwikkeld. De unieke ligging en het historisch gevormd karakter maken het gebied aantrekkelijk en levendig, en onderscheiden het van andere winkelgebieden in de omgeving. Dit onderscheid wordt versterkt door de aanwezigheid van veel Sliedrechtse ondernemers, en relatief minder grootschalige landelijke ketens.

Hierdoor bestaat er een grote wederzijdse binding tussen winkelier en (veelal vaste) klant. De Kerkbuurt onderscheidt zich verder van de andere winkelgebieden in Sliedrecht door het aanbod van winkels in met name het hogere segment. Naast de hoofdfunctie als winkelgebied kent de Kerkbuurt ook een, zij het beperktere, woonfunctie. Tevens bevinden zich binnen het plangebied een aantal maatschappelijke instellingen, kantoren en horecabedrijven.
Naast de Kerkbuurt, zijnde hét centrale winkelgebied, kent Sliedrecht nog enkele ondersteunende winkelgebieden voor de meer dagelijkse boodschappen. Zoals de wijk? en buurtcentra Burgemeester Winklerplein, Fazantplein, Populierenhof en Thorbeckelaan, waar het accent duidelijk ligt op het dagelijkse artikelenaanbod.

Structuur van de Kerkbuurt:
De Kerkbuurt heeft haar eigen kernkwaliteiten. De dijk is de belangrijkste structuurdrager met een kronkelige loop en hoogteverschillen ten opzichte van de directe omgeving. Tussen de panden c.q. groepen van panden zijn openingen aanwezig, al dan niet toegankelijk voor het publiek. Sommige openingen doen dienst als entrees naar de dijk en verbinden de winkelstraat met de parkeerplaatsen. Aan de noordzijde bestaan de opgangen uit trappen vanwege het (grote) hoogteverschil. Aan de zuidzijde bestaan de opgangen uit hellingbanen. Aan de westzijde van de Kerkbuurt wordt de entree van de dik gevormd door een verbreding van de oorspronkelijke dijk. Het beeld van de ontstane verblijfsruimte wordt sterk bepaald door de Grote Kerk. Kijkend in westelijke richting vanuit de winkelstraat doemt deze markant op. Het Merwedeplein is een onderbreking van de langgerekte dijkstructuur. Trekkende elementen Jumbo, Hema en Action zijn hier gevestigd. Het Merwedeplein vormt het zwaartepunt van het winkelgebied. Het plein is het middelpunt van de Kerkbuurt. De rivier is vanaf de dijk niet te zien, maar vanwege de ligging van de waterbushalte aan het einde van de Kerkbuurt (oostzijde) is indirect toch een relatie aanwezig met het water.

Openbaar vervoer:
Rondom het plangebied zijn verschillende bushaltes aanwezig, waaronder het busstation aan het Burgemeester Winklerplein. Andere bushaltes liggen aan de Middeldiepstraat (ter hoogte van het kruispunt met de Oranjestraat), aan de Kerkbuurt (net ten westen van het plangebied) en aan de Oosterbrugstraat (aan de oostzijde van het plangebied). Vanaf deze verschillende haltes rijden bussen richting onder andere het NS?station Sliedrecht, Dordrecht, Rotterdam en Gorinchem. Tevens is aan de oostzijde van het plangebied (kruispunt Middeldiepstraat ? Oosterbrugstraat) een halte van de Waterbus aanwezig. Vanaf hier varen boten naar de Merwedekade in Dordrecht.

De volgende winkels zijn gelegen in de directe omgeving:
- Hema;
- Action;
- Eye Wish;
- Hans Anders;
- Jumbo Supermarkt;
- diverse locale modewinkels;
- diverse locale schoenmodewinkels;
- diverse locale horeca gelegenheden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 2.750 per maand
Oorspronkelijke huurprijs
€ 150 per vierkante meter per jaar
Aangeboden sinds
17 maart 2017
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1988

Oppervlakten

Oppervlakte
313 m²
Verkoopvloeroppervlakte
313 m²
Breedte gevel
8 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Winkelcentrum
Bereikbaarheid
NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.