• Verhuurd

Burchtstraat 2 6602 AR Wijchen

€ 29.000 /jr

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
18 februari 2021
Verhuurdatum
19 februari 2021
Looptijd
1 dag

Omschrijving

Te huur
Winkelruimte

Huurprijs
€ 29.000,- (€ 2.417,- per maand)

BTW
BTW belast

Oppervlakte
Ca. 125 m²

Huurtermijn
5 + 5 jaar

Zekerheid
Waarborgsom of bankgarantie ter hoogte van 3 x de maandhuur plus BTW.

Aanvaarding
Voorjaar 2019, in overleg te bepalen.

Omschrijving
Representatief winkelpand met grote raampartijen, gelegen aan de drukke Burchtstraat nabij de Action en de Hema, groot ca. 125 m2. Perfecte ontsluiting met aan de achterzijde een groot parkeerterrein (ca. 70 plaatsen).

Het pand is gebouwd in 1992 en heeft een grote glazen pui over een lengte van ca 12 meter aan de Burchtstraat zijde en ca 8 meter aan de Spoorstraat zijde. Deze puien bieden goede mogelijkheden voor etalage/presentatie. De ingang van het pand is op een schuine wijze op de hoekpunt gesitueerd, waardoor een optimaal zichtbare entree is ontstaan. De winkel heeft een goede plafond hoogte van ca. 2.90 meter. Het pand was voorheen in gebruik als parfumerie.

De afwerking van de winkelruimte kan door huurder aangepast worden, de basis is een ruimte voorzien van een cv-installatie, gestuct plafond met spots en gedeelte LED verlichting, luchtgordijn, airco, rolluik voor entree, toilet en pantry.

Locatie en bereikbaarheid
Het object is gelegen op een hoeklocatie aan het begin van de Burchtstraat. Met de Action schuin aan de overzijde van de straat, is dit een van de drukste straten van het Wijchense centrum. Met een parkeerterrein direct achter het pand en de entree grenzend aan de doorloopstraat richting Markt, is de bereikbaarheid bijzonder goed.

Voorzieningen
Er is een grote mate van samenwerking tussen ondernemers, winkelpandeigenaren, horeca en de overheid, uitmondend in het zeer actieve Centrum Management Wijchen.

Kadastrale gegevens
Gemeente: Wijchen
Sectie: H
Percelen: 4640 A1

Parkeermogelijkheden
Parkeerterrein het Aambeeld is gelegen aan de achterzijde van de winkel, bestaande uit ca. 70 plaatsen. Wijchen centrum heeft verspreid
rondom het centrum nog ca. 6 andere parkeerterreinen samen groot ca. 1.500 gratis plaatsen (deels blauwe zone)

Bestemming
Centrum bestemming; winkel, dienstverlening en horeca zijn daarbinnen toegestaan.

Toelichting locatie
Wijchen is een gemeente van ruim 42.000 inwoners in het land van Maas en Waal, deze bevolking blijft in de toekomst stabiel, het verzorgingsgebied is echter veel groter: ruim 220.000 inwoners wonen binnen een straal van 10 km. Het is prettig winkelen in het centrum met een diversiteit aan winkels, restaurants en cafés.

Wijchen heeft een eigen sfeervolle uitstraling met authentieke bebouwing en een prachtig kasteel wat tegen het centrum aan ligt. Het winkelcentrum van Wijchen is compact, niet te groot en herbergt een compleet bestand aan winkels, waarbij een groot gedeelte (nog) niet gefilialiseerd is maar ingevuld wordt door zelfstandige winkeliers. Er is een grote mate van samenwerking tussen ondernemers, winkelpandeigenaren, horeca en de overheid, uitmondend in het zeer actieve Centrum Management Wijchen. Het CMW, dat ook parttime een eigen centrummanager in dienst heeft, doet baanbrekend werk op het gebied van parkeren en bereikbaarheid, branchering en leegstaande panden, veiligheid, kwaliteitsverbetering, public relations en evenementen.

Dit alles maakt dat Wijchen steeds aantrekkelijker wordt om te winkelen, ook voor de grotere regio. Wijchen kent voorts een beperkte leegstand, met goede (gratis) parkeervoorzieningen en goede bereikbaarheid. Wijchen Centrum beschikt over een bescheiden oppervlakte aan winkels (ca. 23.000 m2) terwijl vergelijkbare plaatsen ca. 31.000 m2 hebben (bron: Locatus). De omzet per m2 ligt dan ook 50% hoger dan elders. Er is sprake van een relatief hoge omzet per m2 (ca. € 3.200,-- per m2).

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 29.000 per jaar
Aangeboden sinds
18 februari 2021
Status
Verhuurd

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1992

Oppervlakten

Oppervlakte
125 m²
Verkoopvloeroppervlakte
125 m²
Breedte gevel
8 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A2

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.