• Verkocht

Kerkstraat 232 6441 BK Brunssum

€ 18.000 /jr € 189.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
23 april 2020
Verkoopdatum
26 februari 2021
Looptijd
10 maanden

Omschrijving

WINKELOBJECT GESITUEERD IN HET KERNWINKELGEBIED VAN BRUNSSUM

Aan de Kerkstraat 232 in Brunssum wordt op goede stand een winkelpand te koop / huur aangeboden binnen het kernwinkelgebied van de stad. De verkoopruimte op begane grond omvat ca. 134 m² VVO, gekoppeld aan een front van ca. 6 m1. Ook de verdiepingen maken deel uit van de commerciële ruimte en behoren dus tot de aanbieding.

Brunssum centrum en directe omgeving

De gemeente Brunssum omvat circa 30.000 inwoners en maakt deel uit van 'Parkstad Limburg', een dynamische regio die ruim 250.000 inwoners telt. Ten gevolge van de centrale ligging nabij Duitsland en België bestaat het verzorgingsgebied uit ruim 800.000 personen.

Bezoekers vanuit de gehele regio weten het centrum van Brunssum te vinden. Dit komt mede door de compacte en sfeervolle inrichting van het voetgangersgebied. De aanwezigheid van het NATO-hoofdkwartier (voorheen: AFNORTH) binnen de gemeentegrenzen omvat enkele duizenden militairen en hun gezinnen, die nog extra aan het winkelpotentieel mogen worden toegevoegd.

De directe omgeving van het pand wordt vooral gekenmerkt door de aanwezigheid van allerhande retailformules, waaronder Kruidvat, Hema, Wibra, DA, Vodafone, Action, enz. Tevens beschikt het stadshart over gerenommeerde lokale retailers en horeca, evenals een ruime parkeerfaciliteit waar onbetaald geparkeerd kan worden (pre!), hetgeen in de bezoekersaantallen van de stad tot uitdrukking komt.

Indeling / voorzieningen

De commerciële ruimte op begane grond omvat circa 134 m² VVO. Hierbij is sprake van een front van ca. 6 m¹ en een diepte van ca. 19 m¹. Aan de achterzijde voorziet onderhavig deel in een kitchenette en toiletfaciliteit (eenvoudige afwerking).

De verdiepingen konden voorheen middels een separate ingang aan de straatzijde worden bereikt, doch thans is sprake van een inpandige opgang vanuit de verkoopruimte. De voormalige woonruimte op de eerste en tweede laag van het pand kent momenteel een casco afwerkniveau en was tot voor kort deels in gebruik als kantine en opslagruimte. Laag 1 en 2 kennen beiden een oppervlak ter grootte van circa 45 m² VVO en voorzien in meerdere ruimtes. Noemenswaardig is dat de eerste verdieping tevens over buitenruimte beschikt in de vorm van een 'dakterras' (circa 7 x 1,5 m¹, doch uitbreiding is mogelijk).

Het pand kent een functionele staat van onderhoud en voorziet vooral in een aantal basisfaciliteiten zoals, aansluitingen gas, water en elektra, kitchenette en toilet.

Bestemming

De vigerende bestemming luidt 'Centrum', waardoor een breed gebruik is toegestaan. Gelet op de vigerende bestemming en ligging vormt gebruik middels retail, horeca, kantoor of dienstverlening de meest reële optie (meer info op herstellen van de woonfaciliteit op verdieping wordt niet uitgesloten, doch hiertoe zou alsdan een verzoek moeten worden ingediend bij de gemeente (meer info op aanvraag).

Kadastrale gegevens

Het object staat kadastraal bekend als gemeente Brunssum, sectie D, nummer 2583, ter grootte van 162 m². Hierbij is sprake van de 'Vereniging Van Eigenaars Kerkstraat 232 Brunssum', omvattende twee appartementsnummer (A1 & A2). Beide nummers maken deel uit van onderhavige aanbieding. Het pand wordt aldus geheel verkocht of verhuurd. Volledigheidshalve wordt benoemd dat BAG-viewer slechts één huisnummer kent, Kerkstraat 232. Meer info op aanvraag.

Prijsstelling

De vraagprijs bedraagt : € 189.000,= kosten koper (BTW is niet van toepassing).

De vraaghuurprijs bedraagt : € 18.000,= exclusief BTW op jaarbasis.

Huuruitgangspunten

- huurbetaling => per maand vooraf te voldoen
- huurtermijn => bij voorkeur 5 jaar met telkens 5 jaar verlenging, doch een flexibele termijn (tot 2 jaar is bespreekbaar)
- opzegtermijn => tenminste 12 maanden voor enig expiratiemoment (behoudens bij een contract korter dan 2 jaar => dan 6 maanden)
- BTW => is van toepassing
- indexering => jaarlijks voor het eerst 1 jaar na huuringang op de reguliere wijze
- services => is niet van toepassing
- zekerheidsstelling => waarborgsom of bankgarantie ter grootte van 3 maanden betalingsverplichting (huur + BTW)
- contract => standaard ROZ-contract model Winkelruimte (2012) inclusief algemene bepalingen of indien bij afwijkend gebruik het model Kantoor- Bedrijfsruimte (2015).

Overige elementen

- bestemming => de vigerende bestemming luidt 'Centrum'. Hierbij is gebruik middels retail, kantoor, dienstverlening of horeca
- opleverniveau => huidige staat, 'as is as seen', doch zaken zijn bespreekbaar
- beschikbaarheid => per direct
- EPA =>eigenaresse zal conform de wettelijke voorschriften aan koper / huurder een zogenaamd 'Energie Prestatieadvies Label' beschikbaar te stellen
- voorbehoud => er is te allen tijde sprake van een voorbehoud goedkeuring door eigenaresse.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 189.000 kosten koper
Huurprijs
€ 18.000 per jaar
Aangeboden sinds
23 april 2020
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1960-1970

Oppervlakten

Oppervlakte
224 m²
Verkoopvloeroppervlakte
134 m²
Breedte gevel
6 m
Perceel
162 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Woonruimte
Niet aanwezig, wel mogelijk (inpandig, 90 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.