• Verkocht

Noordeinde 96 2514 GM Den Haag

€ 650.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
1 juli 2020
Verkoopdatum
20 april 2021
Looptijd
9½ maand

Omschrijving

BEDRIJFSRUIMTE MET SERRE (CA. 103 M2), KELDER (CA. 29 M2) EN PATIO IN EEN UITERST KARAKTERISTIEK RIJKSMONUMENTAAL PAND AAN HET ALOM GELIEFDE NOORDEINDE MIDDENIN DE HAAGSE BINNENSTAD.

LOCATIE:
Het pand is op één van de voornaamste locaties van de chique Haagse binnenstad gelegen op steenworp afstand van Paleis Noordeinde en het stadsplein met ruiterstandbeeld van stadhouder Prins Willem de 1e. Dit gedeelte van het Noordeinde is nog toegankelijk met de auto en er is parkeergelegenheid direct voor de deur, ideaal voor de clientèle en bezoekers. Diverse openbare parkeergarages bevinden zich op loopafstand. Ook met openbaar vervoer is de bedrijfsruimte goed bereikbaar. NS station Den Haag Centraal, alsmede diverse tramhaltes (lijn 1 en 16) zijn op loopafstand gelegen. Ook zijn er diverse opstapplaatsen van regionale en lokale buslijnen (22, 23 en 24) in de directe omgeving gesitueerd.

RIJKSMONUMENTAAL PAND HET MARISHUIS:
Van oorsprong is het een 17e eeuws pand, maar in 1916 werd het exterieur en interieur ingrijpend verbouwd naar ontwerp van de architect J. Duynstee. De voorgevel is bekleed met natuursteen en bezit ornamentiek in de stijl van de “Um-1800 Bewegung”. De natuurstenen pilasters aan weerszijden bezitten een gestileerd medaillon met daarboven een fors natuurstenen reliëf van een pelikaan. De authentieke winkelpui op de begane grond heeft bovenlichten met kleine roedenverdeling en een kwartrond gebogen etalageraam. De oorspronkelijk in het pand gevestigde kunsthandel verkocht veel werk van de Haagse School schilders de gebroeders Jacob, Matthijs en Willem Maris, wier natuurstenen portretten in de voorgevel zijn aangebracht en aan wier het pand de naam dankt. Dankzij de cultuurhistorische waarde is dit pand een beschermd rijksmonument. (bron: monumentenzorg Den Haag)

INDELING:
Ook het winkelinterieur is in 1916 door architect J. Duynstee ontworpen en geïnspireerd op de Lodewijk XVI-stijl, welke authentieke details gedeeltelijk bewaard zijn gebleven. In totaal is de begane grond ruim 18 meter diep en op het breedste gedeelte ruim 5,6 meter breed. Daarachter is nog een serre van 20 m2 met een deur naar de buitenruimte/patio. Momenteel beschikt te ruimte over een open keuken, badkamer en toilet. Daarbij is er nog een ruime kelder van ca. 29 m2 met een hoogte van ca. 1,9 meter, ideaal voor de opslag van e.e.a.

BIJZONDERHEDEN:
- Eigen grond
- Rijksmonument
- Bestemming ‘Gemengd-1’ conform bestemmingsplan ‘St. Jacobskerk e.o.’
- Ca. 103 m2 bruikbaar oppervlakte op de begane grond
- Ca. 29 m2 bruikbaar oppervlakte in de kelder
- CV-combiketel (2012) met huurovereenkomst (maandelijkse bijdrage € 32,-)
- Actieve winkeliersvereniging (jaarlijkse bijdrage € 350,-)
- Zie aanvullende verkoopdocumenten voor relevante informatie en afspraak m.b.t. ruilverkaveling

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 650.000 kosten koper
Aangeboden sinds
1 juli 2020
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1916

Oppervlakten

Oppervlakte
103 m²
Verkoopvloeroppervlakte
103 m²
Breedte gevel
3,6 m

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m, snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m en Tramhalte op 500 m tot 1000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.