• Verkocht

Bagijnhof 6 -8 3311 KE Dordrecht

€ 659.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
7 mei 2020
Verkoopdatum
8 juni 2021
Looptijd
13 maanden

Omschrijving

Algemeen
In de prachtige historische binnenstad van Dordrecht wordt dit unieke object aangeboden. Het betreft een samengevoegde winkelruimte op de begane grond met twee gescheiden onzelfstandige, voormalige bovenwoningen op de verdiepingen. Het object is gebouwd op twee percelen eigen grond.

Oorspronkelijk zijn beide objecten gebouwd als twee separate, bouwkundige eenheden met een winkelruimte op de begane grond en twee zelfstandige bovenwoningen verdeeld over de verdiepingen. In de oorspronkelijk indeling waren beide woningen bereikbaar middels een entree op straatniveau aan het Bagijnhof en waren het twee aparte winkelruimtes. Deze zijn in het verleden samengevoegd tot één grote winkelruimte. Op dit moment zijn de voormalige bovenwoningen in gebruik als opslagruimte.

Het object leent zich er perfect voor om de woningen op te knappen naar verhuurbare staat, zodat deze, net zoals de winkel, verhuurd kunnen worden en er een mooi beleggingsobject ontstaat. De woningen zijn juridisch niet gesplitst van de winkelruimte.

Het Bagijnhof betreft een absolute A-locatie in het centrum van Dordrecht. In de directe nabije omgeving bevinden zich onder andere ketens als Mc. Donalds, Omoda, Adam Bradstore, Jac Hensen en Costes. Elke vrijdag en zaterdag staat de weekmarkt van Dordrecht om de hoek van het Bagijnhof, aan het Statenplein.

Kadastrale aanduiding
De objecten zijn plaatselijk bekend als Bagijnhof 6 en Bagijnhof 8 (3311 KE) te Dordrecht en zijn kadastraal bekend als gemeente Dordrecht, sectie H, nummers 552 en 2068, groot 76 m² en 90 m².

Indeling
Bagijnhof 6 te Dordrecht
Ca. 53 m² Winkelruimte op de begane grond, bestaande uit een open ruimte met etalage en een trapopgang naar de eerste verdieping;
Ca. 15 m² Magazijn-/ opslagruimte op de begane grond aan de achterzijde van de winkelruimte;
Ca. 64 m² Magazijn-/ opslagruimte op de eerste verdieping (oorspronkelijk woonhuis), bestaande uit een voorkamer en een split-level achterkamer;
Ca. 42 m² Opslagruimte op de tweede verdieping (oorspronkelijk woonhuis), bestaande uit een voor- en een achterkamer;

Bagijnhof 8 te Dordrecht
Ca. 55 m² Winkelruimte op de begane grond, bestaande uit een open ruimte met etalage, kassa en een trapopgang naar de eerste verdieping;
Ca. 25 m² Magazijn-/ opslagruimte op de begane grond aan de achterzijde van de winkelruimte;
Ca. 53 m² Magazijn-/ opslagruimte op de eerste verdieping (oorspronkelijk woonhuis), bestaande uit een voorkamer, keuken/ eetkamer en een bijkeuken en toilet aan de achterzijde;
Ca. 45 m² Opslagruimte op de tweede verdieping (oorspronkelijk woonhuis), bestaande uit twee ruime kamers, een badkamer, overloop en vliering, welke bereikbaar is middels een vlizotrap;

Voormelde oppervlakten zijn indicatief berekend aan de hand van opname ter plaatse, op basis van plattegrondtekeningen en informatie verkregen via oppervlakten zijn zo secuur mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Onder- danwel overmaat van het metrage zal nimmer (kunnen) leiden tot enige verrekening van de huurprijs en/of eventuele kosten bijkomende leveringen en diensten, tijdens de periode van deze huurovereenkomst met inbegrip van eventuele verlenging(en) hiervan.

Voorzieningen
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met o.a. de volgende voorzieningen:

Bagijnhof 6 te Dordrecht
• Aanbouw met brandwerende deur;
• Gashaard op de verdieping;
• Licht koepel in het magazijn op de begane grond;
• Houten kozijnen met enkele beglazing op de bovengelegen verdiepingen;
• Dubbele beglazing in de etalage van de winkelruimte;

Bagijnhof 8 te Dordrecht
• Brandslanghaspel;
• Verwarming middels hete lucht;
• Koeling middels airconditioning;
• Enkel toilet;
• Pantry;
• Meterkast waar tevens glasvezel binnen komt, maar nog niet in gebruik is;
• Gashaard op de verdieping(en);
• Enkele beglazing op de bovengelegen verdiepingen;
• Dubbele beglazing etalage winkelruimte;

Koopsom
€ 659.000,00 kosten koper, exclusief BTW.

Omzetbelasting
Er kan vrij van BTW worden verkocht.

Koopovereenkomst
De tussen partijen gemaakte afspraken zullen worden vastgelegd in een model koopovereenkomst voor Bedrijfs onroerend goed (model 2014) zoals vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen NVM.

Energielabel
In geval van verkoop zal er een energielabel worden aangeleverd.

Datum van oplevering
In overleg.

Staat van overdracht
De Onroerende Zaak zal aan Koper in eigendom worden overgedragen in de feitelijke en juridische staat waarin het zich ten tijde van het sluiten van de bezichtiging bevond, vrij van huur en gebruik “as is, where is en voetstoots”, waarbij alle zichtbare en onzichtbare gebreken volledig voor rekening en risico van Koper komen.

Daarnaast zal de Onroerende Zaak aan Koper worden overgedragen met alle daarop rustende en daartoe behorende (beperkte) rechten en aanspraken, heersende erfdienstbaarheden en kwalitatieve rechten.

Lasten en beperkingen
Op de kadastrale legger is vermeld dat er geen beperkingen bekend zijn in de Basisregistratie Kadaster en de Landelijke Voorzieningen WKPB.

Bodemgesteldheid
Op basis van informatie, verkregen via de website blijkt dat er geen informatie voor deze locatie geen informatie beschikbaar is over bodemonderzoek en/of sanering.

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Dordrecht valt de onderhavige onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: “Historische Binnenstad" dat werd vastgesteld bij Raadsbesluit van 22 februari 2011.

Op grond van artikel 4 van de bestemmingsregels is de enkelbestemming van het object: “Centrum” met dubbelbestemming ‘’Waarde – Archeologie’’ en ‘’Waarde - Beschermd stadsgezicht’’

De voor ‘Centrum’ aangewezen gronden zijn bestemd:
a. detailhandel
b. dienstverlening
c. horeca - 1
d. horeca - 2
e. kantoor
f. atelier
g. wonen
h. maatschappelijk
i. bedrijf
j. cultuur en ontspanning
k. parkeren
l. fietsenstalling
m. bij de bestemming behorende voorzieningen, zoals nutsvoorzieningen, parkeren, groen.

Een en ander met inachtneming van het bepaalde in de specifieke gebruiksregels.

Meer informatie m.b.t. het bestemmingsplan treft u in de te downloaden brochure.

De bovenstaande gegevens, betreffende de bestemming zijn gedownload via per toestandsdatum 16 december 2019.

Huurder of koper is te allen tijde zelf volledig verantwoordelijk voor het aanvragen van de eventueel benodigde goedkeuringen en/of vergunningen van het bevoegd gezag om zich op locatie te mogen vestigen.

Indien na ondertekening van de huurovereenkomst / koopovereenkomst blijkt dat het gebruik van Huurder / Koper strijdig is met de ter plaatse geldende publiekrechtelijke of privaatrechtelijke bestemming, kan Huurder / Koper de Verhuurder / Verkoper daar nimmer voor aansprakelijk stellen. Het toetsen of het beoogde gebruik publiek- of privaatrechtelijk is toegestaan, betreft volledig de verantwoordelijkheid van Huurder / Koper.

Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme
Als makelaar en taxateur zijn wij verplicht om aan de richtlijnen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft) te voldoen.

Naar aanleiding van bovenstaande wetgeving dienen wij van verkopers en kopers een cliëntonderzoek uit te voeren, waarvoor de onderstaande stukken dienen te worden aangeleverd.

- Verklaring Uiteindelijk Belanghebbende(n)(zie bijgevoegd document);
- kopie geldig legitimatiebewijs van de tekenbevoegde (zonder foto en BSN);
- kopie geldig legitimatiebewijs van de Uiteindelijk Belanghebbende(n) (zonder foto en BSN).

Privacy
Ooms respecteert uw recht op privacy en garandeert dat uw persoons- en bedrijfsgegevens op een vertrouwelijke en verantwoordelijke wijze zullen worden behandeld, overeenkomstig de richtlijnen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Disclaimer
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 659.000 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 695.000 kosten koper
Aangeboden sinds
7 mei 2020
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten

Oppervlakte
352 m²
Verkoopvloeroppervlakte
352 m²
Breedte gevel
7 m
Perceel
352 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.