• Verkocht

Ringbaan-Oost 115 5014 GB Tilburg

€ 475.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
17 november 2021
Verkoopdatum
23 december 2021
Looptijd
5 weken

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Op een opvallende plek aan de drukke doorgaande weg Ringbaan Oost te Tilburg, op een hoeklocatie gelegen winkel-/woonhuis, bestaande uit een (voormalige) bakkerij met bovenwoning.

Het object (bouwjaar 1936) is gedateerd en er dient rekening te worden gehouden met verbouwingswerkzaamheden. Gezien de aantrekkelijke locatie en de diverse gebruiksmogelijkheden is het pand uitermate interessant als herontwikkelingslocatie.

LIGGING
Het hoekpand ligt in de woonwijk Hoefstraat, net iets buiten het centrum van Tilburg, op zichtlocatie aan één van de meest herkenbare doorgaanswegen van Tilburg: de Ringbaan Oost. Het object ligt aan de rand van het centrum met toch alle voorzieningen bij de hand. Ook het centraal station, scholen en de bruisende Spoorzone zijn in de directe omgeving te vinden.

INDELING
De begane grond is jarenlang in gebruik geweest als bakkerij en heeft een totale oppervlakte van ca. 200 m² vvo. Achter de winkelruimte bevindt zich o.a. productieruimte, keuken en toiletruimte. Aan de zijkant – aan de Van Alphenstraat - bevinden zich een zij-entree met toegang tot de bedrijfsruimte. De bovenwoning bestaat uit 2 verdiepingen, beide middels een vaste trap bereikbaar. De bedrijfswoning is in totaal ca. 84 m² groot en beschikt over een keuken- en badkameropstelling.

BEREIKBAARHEID
De Ringbaan Oost is één van de rondwegen rondom het centrum van Tilburg. Deze hoofdontsluiting zorgt voor een goede bereikbaarheid. Zowel naar het stadscentrum en de overige stadsdelen van Tilburg als naar de snelwegen richting Breda, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch en de dorpen rondom Tilburg.

PARKEREN
Voor de deur en bij de zij-ingang aan de Van Alphenstraat is voldoende gelegenheid om uw auto te parkeren in de daarvoor bestemde parkeervakken.

DOELGROEP
Het gebruik als winkel met bovenwoning, maar ook het volledig gebruik als woning is toegestaan, waardoor het object diverse gebruiksmogelijkheden biedt en interessant is voor zowel een eigenaar/gebruiker of voor een investeerder/ontwikkelaar.

KADASTRALE GEGVENS
Gemeente Tilburg, sectie N, nummer 11729, grootte: 230 m².

BESTEMMING
Op de locatie rust volgens het vigerende bestemmingsplan “Wonen” met functieaanduiding “Detailhandel”. Het huidig gebruik als winkel met bovenwoning mag dus worden voortgezet, maar is tevens toegestaan om het gehele object als woning te gebruiken.
Strijdig met het bestemmingsplan en dus niet toegestaan is het gebruik van de woning voor de huisvesting van meer dan 5 personen in onzelfstandige wooneenheden (kamerverhuur).

OPPERVLAKTE
De totale oppervlakte van het winkel-/woonpand bedraagt ca. 284 m² VVO (Verhuurbaar Vloeroppervlak), als volgt verdeeld:
- Winkel (begane grond): ca. 200 m² vvo
- Bovenwoning (1e & 2e verdieping): ca. 84 m².

BIJZONDERHEDEN
- Ondergrondse tank: Er bevindt zich een ondergrondse tank in de voormalige garage, destijds bestemd voor de opslag van milieu-onvriendelijke stoffen: deze is buiten gebruik en door een bevoegd bedrijf gesaneerd, hetgeen conform de geldende voorschriften is gemeld aan het bevoegd gezag (KIA-certificaat: op aanvraag beschikbaar);
- Asbest: in het pand (in de oven) zijn asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig, blijkens het asbestinventarisatierapport dat onlangs is opgesteld. Dit rapport is op aanvraag beschikbaar. Het is wettelijk verplicht dit asbest te verwijderen, hetgeen voor rekening en risico van koper komt.

OPLEVERDATUM
Aanvaarding kan in overleg geschieden; in principe direct beschikbaar.

KOOPSOM
€ 475.000,= k.k.

KOOPOVEREENKOMST
Koopakte volgens het NVM-model voor commercieel onroerend goed.

ZEKERHEIDSTELLING
Door koper zal een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom, inclusief BTW, gesteld worden, uiterlijk beschikbaar ten tijde van ondertekening van de koopovereenkomst.

NOTARIS
Nader door koper te bepalen.

OMZETBELASTING
Er wordt niet geopteerd met BTW belaste levering.

VOORBEHOUD
Een en ander geschiedt onder aanvaarding en uitdrukkelijk voorbehoud goedkeuring eigenaar.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 475.000 kosten koper
Aangeboden sinds
17 november 2021
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1936

Oppervlakten

Oppervlakte
200 m²
Verkoopvloeroppervlakte
200 m²
Breedte gevel
12 m
Perceel
230 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
C1

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.