• Verkocht

Beukerstraat 62 7201 LG Zutphen

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
29 maart 2021
Verkoopdatum
23 juni 2023
Looptijd
26½ maand

Omschrijving

In het centrum van de fraaie oude binnenstad van de Hanzestad Zutphen bieden wij namens eigenaar de hierna gespecificeerde ruimten te koop aan. Het gaat om een winkelruimte (nr. 62) met bovengelegen woonruimte gelegen in de Beukerstraat – dè belangrijkste winkelstraat van het kernwinkelgebied van Zutphen - , en is daarom als A-locatie te kwalificeren. In de directe omgeving zijn landelijke ketens als HM, Ziengs, Hans Anders te vinden. De plaatselijk zeer bekende en befaamde banketbakker Jolink bevindt tegenover het onderhavige pand.
Hoewel de Beukerstraat voetgangersgebied is, zijn er in de directe omgeving en daarmee op loopafstand voldoende parkeermogelijkheden, o.a. bij het nabijgelegen Polsbroek terrein. Door zijn ligging in het kernwinkelgebied van Zutphen, waar ook de horeca zich centraliseert, een zeer prettige locatie.
De leegstaande verdiepingen boven de winkelruimte van nummer 62 komen in aanmerking voor transformatie naar wonen, mede dankzij het feit dat er al een geheel nieuwe entree en opgang via de naastgelegen Bornhovestraat is gerealiseerd.
In totaal zijn óf 2 zeer ruime óf 4 kleinere (maar nog steeds aantrekkelijke) stadsappartementen te realiseren. De tekeningen voor de twee ruime appartementen zijn al gemaakt en maken onderdeel uit dan de documentatie die voor gegadigden beschikbaar is.

Het geheel bestaat dus uit:
Winkelruimte Beukerstraat 62 (rijksmonument)
• in totaal ca. 125 m² begane grond, 2 x 80 m² splitlevel en ca. 90 m² kelderruimte die momenteel in gebruik is als opslagruimte en bereikbaar is via een vaste trap.
• Bovenwoningen Bornhovestraat 5a (ca. 146 m2) en 5b (114 m2 ); de verdiepingen worden ontsloten via een entree op de begane grond in de Bornhovestraat en bevinden zich nu nog in de oorspronkelijke staat, zoals op de foto's te zien is. Hier kunnen dus meerdere wooneenheden worden gerealiseerd. Er heeft al wel een opdeling in appartementsrechten plaats gevonden. Er zijn plannen en tekeningen om twee appartementen af te bouwen. Uiteraard is het ook mogelijk om voor een andere invulling te kiezen, waarbij het wellicht zelfs mogelijk is om de op de begane grond gelegen split-level van de winkel, bij deze ontwikkeling te betrekken.

VRAAGPRIJS:
Op aanvraag

BESTEMMINGEN
Het vigerende bestemmingsplan voor alle objecten is “Oude stad / IJsselkade” met als bestemming: “centrum”, hetgeen het volgend gebruik mogelijk maakt:
- detailhandel en dienstverlening eventueel met ondersteunende horeca op de onderste bouwlaag;
- wonen op de verdieping(en).
Het gebruik van de appartementsrechten voldoet aan deze bestemming.

KADASTRALE INFORMATIE
Volgens het uittreksel van de Directie van het Kadaster en Openbare Registers in de Provincie Overijssel, wordt het object als volgt kadastraal aangeduid:
- Gemeente Zutphen, sectie F, nummer 11308, A5, A6 en A7.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid is zowel met eigen als het openbaar vervoer uitstekend. De Beukerstraat is onderdeel van het Centrum en is op enkele minuten loopafstand van het bus- en NS station. Zowel het kernwinkelgebied als het belangrijkste horecagebied van Zutphen bevinden zich in de directe omgeving van dit object.

PARKEREN
In de directe omgeving is op loopafstand voldoende parkeergelegenheid.

MILIEU
Bij verkoper zijn geen feiten bekend die wijzen op een vervuiling van bodem of grondwater. Ook zijn er geen (ondergrondse)tanks aanwezig. Evenmin is bij verkoper bekend dat er asbesthoudende materialen zijn gebruikt, maar gezien het bouwjaar van het object kan het niet volledig worden uitgesloten. Het staat u vrij om dit te onderzoeken. De termijnen die ten grondslag liggen aan deze verkoop, geven geïnteresseerde partijen ruim voldoende tijd om dergelijke zaken te onderzoeken.

STAAT VAN HET OBJECT BIJ OVERDRACHT
Uitgangspunt is dat het object "as is, where is" wordt verkocht en overgedragen. Mede gelet hierop en onverminderd het overigens in de verkoopbrochure bepaalde, wordt hierbij bepaald dat indien het verkochte of een deel daarvan eigenschappen heeft of mist respectievelijk gebreken heeft, van welke aard of omvang dan ook, dat
1. dit nimmer aanleiding zal zijn tot ontbinding, vernietiging of wijziging van de onderhavige
overeenkomst of tot enigerlei verrekening;
2. koper verkoper nimmer zal aanspreken tot het betalen van enige schadevergoeding, in welke vorm ook.

De baten, lasten, belastingen, heffingen en dergelijke komen voor rekening van koper met ingang van de datum van de notariële overdracht. De dan lopende baten, lasten, belastingen, heffingen en canons, zullen per die datum tussen partijen naar rato van tijd worden verrekend. Deze verrekening vindt gelijktijdig plaats met de betaling van de koopsom.

AKTE VAN LEVERING
Zodra verkoper en koper overeenstemming hebben bereikt, wordt voor rekening van koper door de notaris van diens keuze een Akte van levering opgesteld op basis van de getekende koopovereenkomst.
NADERE INFORMATIE: KIJK OOK OP BEUKERSTRAAT62.NL

DISCLAIMER
Alhoewel deze tekst met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld kunnen noch opdrachtgever noch Thoma Post Bedrijfsmakelaars aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuistheden dan wel voor verwachtingen gebaseerd op deze tekst, welke als vrijblijvende informatie dient te worden beschouwd. Overigens wordt onze aansprakelijkheid in alle gevallen beperkt tot het bedrag dat, in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd krachtens de door ons afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1860

Oppervlakten

Oppervlakte
375 m²
Verkoopvloeroppervlakte
235 m²
Breedte gevel
6 m
Perceel
241 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 259 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 5000 m of meer
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.