Burchtstraat 12 6602 AR Wijchen

Huurprijs op aanvraag Prijs op aanvraag

Omschrijving

TE HUUR / TE KOOP
Representatief winkelpand met grote raampartijen, gelegen centraal in de Burchtstraat tegenover de Action en nabij andere grote trekkers als de Jumbo, Hema en de Blokker. Het is object is groot ca. 275 m2 begane grond en ca. 100 m² souterrain. Goede ontsluiting middels een voor- en achteringang (bevoorrading of klanten). Direct achter het pand is een groot parkeerterrein gelegen (ca. 70 plaatsen).

Het pand is gebouwd in 1981 en heeft een grote glazen pui van ca. 10 meter breed. Deze pui biedt goede mogelijkheden voor etalage/presentatie. De winkel heeft een plafond hoogte van ca. 2.70 meter. Het pand is (was voorheen) in gebruik als boekhandel en verkooppunt kantoorartikelen. De afwerking van de winkelruimte kan door huurder aangepast worden, de basis is een ruimte voorzien van een cv-installatie, plafond met spots, toilet en pantry.

Locatie en bereikbaarheid
Het object is gelegen halverwege de Burchtstraat, een van de drukste winkelstraten van het Wijchense centrum. Met een parkeerterrein direct achter de winkel en een directe verbinding naar de drukke Spoorstraat, is de bereikbaarheid bijzonder goed te noemen.

Voorzieningen
Er is een grote mate van samenwerking tussen ondernemers, winkelpandeigenaren, horeca en de overheid, uitmondend in het zeer actieve Centrum Management Wijchen (CMW) en een Bedrijven Investering Zone (BIZ) via welke samenwerking ook de pandeigenaren investeren in het winkelgebied.

Kadastrale gegevens
Gemeente: Wijchen, Sectie: H, Percelen: 4265

Parkeermogelijkheden
Parkeerterrein het Aambeeld is gelegen direct achter de winkel, bestaande uit ca. 70 plaatsen. Wijchen centrum heeft verspreid rondom het centrum nog ca. 6 andere parkeerterreinen samen groot ca. 1.500 gratis plaatsen (deels blauwe zone).

Bestemming
Centrum bestemming; winkel, dienstverlening en (lichte) horeca zijn daarbinnen toegestaan.

Toelichting locatie
Wijchen is een gemeente van ruim 42.000 inwoners in het land van Maas en Waal, deze bevolking blijft in de toekomst stabiel, het verzorgingsgebied is echter veel groter: ruim 220.000 inwoners wonen binnen een straal van 10 km. Het is prettig winkelen in het centrum met een diversiteit aan winkels, restaurants en cafés.

Wijchen heeft een eigen sfeervolle uitstraling met authentieke bebouwing en een prachtig kasteel wat tegen het centrum aan ligt. Het winkelcentrum van Wijchen is compact, niet te groot en herbergt een compleet bestand aan winkels, waarbij een groot gedeelte (nog) niet gefilialiseerd is maar ingevuld wordt door zelfstandige winkeliers. Er is een grote mate van samenwerking tussen ondernemers, winkelpandeigenaren, horeca en de overheid, uitmondend in het zeer actieve Centrum Management Wijchen. Het CMW, dat ook parttime een eigen centrummanager in dienst heeft, doet baanbrekend werk op het gebied van parkeren en bereikbaarheid, branchering en leegstaande panden, veiligheid, kwaliteitsverbetering, public relations en evenementen.

Dit alles maakt dat Wijchen steeds aantrekkelijker wordt om te winkelen, ook voor de grotere regio. Wijchen kent voorts een beperkte leegstand, met goede (gratis) parkeervoorzieningen en goede bereikbaarheid. Wijchen Centrum beschikt over een bescheiden oppervlakte aan winkels (ca. 23.000 m2) terwijl vergelijkbare plaatsen ca. 31.000 m2 hebben (bron: Locatus). De omzet per m2 ligt dan ook 50% hoger dan elders. Er is sprake van een relatief hoge omzet per m2 (ca. € 3.200,-- per m2).

Huurtermijn
5 + 5 jaar (korter bespreekbaar)

Zekerheid
Waarborgsom of bankgarantie ter hoogte van 3 x de maandhuur plus BTW.

Aanvaarding
Voorjaar 2022, in overleg te bepalen.

Bezichtiging
Uitsluitend op afspraak, in te plannen via 024 - 64 24444.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte en zorginstelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1981

Oppervlakten

Oppervlakte
275 m²
Verkoopvloeroppervlakte
275 m²
Breedte gevel
10 m

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Ja
Welstandsklasse
B1

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
70 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Burchtstraat 12

Huurprijs op aanvraag Prijs op aanvraag