Dorpsstraat 80 4634 TT Woensdrecht

€ 549.000 k.k.

Omschrijving

Het bijzonder sfeervolle en karakteristieke herenhuis met winkelruimte, dubbele garage en 1.107 m² grond heeft een centrale en markante ligging aan een prachtig dorpslint in Woensdrecht.

De uitgebreide voorzieningen van Hoogerheide, waaronder winkels, basisscholen, kinderopvang, sportvoorzieningen en gezondheidsvoorzieningen zijn in de directe nabijheid. Woensdrecht heeft een goede bereikbaarheid door de ligging nabij de N289 en de A4/ A58. De steden in de omgeving zoals Bergen op Zoom, Antwerpen, Goes, Roosendaal, Breda en Rotterdam zijn prima bereikbaar.

Het oorspronkelijke bouwjaar van het herenhuis is omstreeks 1900. Het betreft een voormalige pastorie. Het herenhuis is in de loop der jaren grotendeels gerenoveerd en gemoderniseerd. Het herenhuis heeft een gedegen traditionele bouwconstructie, gedeeltelijk betonnen, gedeeltelijk houten vloeren, stenen buitengevels en een schilddak gedekt met pannen en bitumen. Het herenhuis is gedeeltelijk voorzien van dubbel glas.

De inhoud van het herenhuis bedraagt ca. 2.200 m³ (inclusief winkelruimte).

Indeling
Begane grond: De imposante vestibule aan de voorzijde van het herenhuis heeft een tegelvloer, lambrisering/ stucwerk wanden en stucwerk plafond. In de vestibule is de meterkast (14 groepen, 4 aardlekschakelaars) aanwezig.

Vanuit de vestibule is de centrale en fraaie hal bereikbaar, welke toegang biedt tot het achterportaal, de winkelruimte en de fraaie trapopgang naar de eerste verdieping. De hal heeft een tegelvloer, lambrisering/ stucwerk wanden en stucwerk plafond met sierlijsten.

Het achterportaal heeft een laminaat vloer, lambrisering/ stucwerk wanden en stucwerk plafond. Het achterportaal biedt toegang tot de toiletruimte, de kelder, de woonkeuken en middels twee deuren tot het achterterrein.

De toiletruimte heeft een vinyl vloer, gedeeltelijk betegelde, gedeeltelijk stucwerk wanden en houten panelen plafond en is ingericht met een staand toilet en fonteintje.

De riante kelder op stahoogte is opgedeeld in een portaal en een drietal ruimtes. Het portaal heeft een betonnen vloer, gedeeltelijk houten, gedeeltelijk granol wanden en houten panelen plafond. De drie ruimtes hebben een betonnen vloer, behang wanden en granol plafond. De kelder heeft een gezamenlijke oppervlakte van ca. 40 m² en is ideaal voor hobbymatig gebruik.

De ruime woonkeuken (ca. 30 m²) heeft een laminaat vloer, gedeeltelijk betegelde, gedeeltelijk stucwerk wanden en stucwerk plafond. De lichte keukeninrichting in twee rechte opstellingen (bouwjaar 2012) heeft een natuurstenen aanrechtblad, spoelbak, losstaand 5-pits gasfornuis met 3 ovens (hetelucht en grill), afzuigunit, magnetron, koelkast en vaatwasser. De woonkeuken staat in verbinding met de woonkamer aan de voorzijde van het herenhuis.

De lichte woonkamer (ca. 26 m²) heeft een laminaat vloer, stucwerk wanden en licht houten panelen plafond.

De woonkeuken biedt tevens toegang tot de bijkeuken. De bijkeuken (ca. 7 m²) aan de achterzijde van het herenhuis heeft een tegelvloer, gedeeltelijk houten panelen, gedeeltelijk stucwerk wanden en kunststof panelen plafond. In de bijkeuken zijn de aansluitingen voor de wasmachine en droger aanwezig. Tevens is in de bijkeuken de recente CV-installatie (Remeha Quinta 65, bouwjaar november 2017) met geïntegreerde boiler (Remeha, inhoud 80 liter) aanwezig. De bijkeuken biedt toegang tot de eerste badkamer en het achterterrein. De bijkeuken biedt toegang tot de eerste badkamer en het achterterrein.

De eerste badkamer (ca. 4 m²) heeft een tegelvloer, betegelde wanden en kunststof panelen plafond en is ingericht met een badkamermeubel met dubbele wastafel en ligbad.

De winkelruimte is opgedeeld in twee ruimtes, namelijk een showroom en ontvangstruimte. De royale showroom (ca. 58,5 m²), welke bereikbaar is vanuit de hal heeft een parket vloer, diverse wandafwerkingen, houten panelen plafond en schouw. De showroom staat in verbinding met de ontvangstruimte.

De ontvangstruimte (ca. 33 m²) heeft een eigen entree en is voorzien van een laminaat vloer, panelen wanden en systeem plafond. De ontvangstruimte biedt toegang tot het magazijn/ de werkplaats.

Het magazijn/ de werkplaats (ca. 28 m²) heeft een betonnen vloer, gedeeltelijk platen, gedeeltelijk stucwerk wanden en zachtboard plafond en biedt toegang tot het achterterrein.

Boven de bijkeuken en een gedeelte van de keuken is vanuit een stalen trap op het achterterrein een tweede magazijn bereikbaar. Het tweede magazijn (ca. 35 m²) heeft een houten vloer en wanden en de dakconstructie in het zicht.

Eerste verdieping: middels de imposante massief houten brede bordestrap is de ruime overloop/ vide bereikbaar, welke is voorzien van vloerbedekking, stucwerk wanden en platen plafond. De overloop/ vide biedt toegang tot vier slaapkamers, de tweede badkamer en de trapopgang naar de tweede verdieping.

De royale eerste slaapkamer (ca. 25 m²) aan de voorzijde van het herenhuis is voorzien van vloerbedekking, behang wandafwerking en balken plafond.

De tweede slaapkamer (ca. 20 m²) aan de voorzijde van het herenhuis is voorzien van vloerbedekking, behang wandafwerking en platen plafond. In deze slaapkamer is voorheen een keukeninrichting opgesteld. De aansluitingen zijn nog aanwezig.

De derde slaapkamer (ca. 10 m²) aan de zijkant van het herenhuis is voorzien van vloerbedekking, behang wandafwerking en platen plafond. In deze slaapkamer zijn de aansluitingen voor een wastafel aanwezig.

Middels een tussenportaal, welke is voorzien van een vinyl vloer, gedeeltelijk behang, gedeeltelijk gipsplaten wanden, platen plafond en wastafel met betegelde achterwand, is de vierde slaapkamer bereikbaar. De vierde slaapkamer (ca. 17 m²) aan de achterzijde van het herenhuis heeft een vinyl vloer, behang wandafwerking en platen plafond.

De tweede badkamer (ca. 6,5 m²) aan de voorzijde van het herenhuis heeft een tegelvloer, betegelde wanden en houten panelen plafond en is ingericht met een wastafel, ligbad met douchegelegenheid en staand toilet.

Tweede verdieping: middels de imposante massief houten brede bordestrap is de overloop bereikbaar, welke is voorzien van vloerbedekking, gedeeltelijk houten panelen, gedeeltelijk sierpleister wanden en sierpleister plafond. De overloop biedt toegang tot twee slaapkamers, een toiletruimte en een wasruimte.

De vijfde slaapkamer (ca. 29 m²) heeft een linoleum vloer, gedeeltelijk stucwerk, gedeeltelijk mdf panelen wanden, platen plafond en 2 dakramen. Deze slaapkamer biedt toegang tot de zesde slaapkamer (ca. 16 m²), welke is voorzien van een linoleum vloer, gedeeltelijk behang, gedeeltelijk mdf panelen wanden, platen plafond, wastafel met vinyl achterwand en dakraam.

De zevende slaapkamer (ca. 16 m²) is voorzien van vloerbedekking, gedeeltelijk houten panelen, gedeeltelijk mdf panelen wanden, platen plafond, wastafel, dakraam en aan één zijde bergruimte met schuifdeuren onder het schuine dakvlak.

De wasruimte heeft een tegelvloer, betegelde wanden, houten panelen plafond, wastafel en de aansluitingen voor een wasmachine. Het is eveneens mogelijk om deze ruimte in te richten als doucheruimte.

De toiletruimte heeft een tegelvloer, betegelde wanden en houten panelen plafond en is ingericht met een staand toilet. In deze ruimte is tevens een boiler (Inventum, 120 liter, huur) opgesteld.

Dubbele garage
De dubbele garage (ca. 30 m²) heeft een vloer met betontegels, houten wanden en zadeldak gedekt met pannen. De garage is bereikbaar middels twee kanteldeuren. De garage is gesitueerd aan de achterzijde van het perceel.

Tuin en verdere inrichting
De fraai aangelegde en ruime voortuin is voorzien van plantenborders en een gazon. Middels een ruime oprit naast het herenhuis is het achterterrein bereikbaar, welke is ingericht met een verhard terrein met voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s en een tuin. De tuin is voorzien van een terras, sierbestrating, sfeervol overdekt terras, vijverpartij en gazon.
Daarnaast is er nabij het achterportaal van het herenhuis een buiten toiletruimte aanwezig, welke is voorzien van een vinyl vloer, gedeeltelijk betegelde, gedeeltelijk stucwerk wanden, houten panelen plafond en staand toilet.

Bestemmingsplan
Volgens het vigerende bestemmingsplan “Bebouwde kom Hoogerheide - Woensdrecht” is het herenhuis bestemd als “Detailhandel” en heeft het herenhuis cultuurhistorische waarden.
De functie detailhandel is uitsluitend toegestaan op de begane grond. Uiteraard is wonen toegestaan.
Er zijn ruime bouwmogelijkheden op het perceel. Het aanwezige bouwvlak, welke het merendeel van het perceel behelst, mag volledig worden bebouwd. Dit houdt in dat zowel het herenhuis als ook de oppervlakte aan bijgebouwen (garage) mag worden uitgebreid. In het bestemmingsplan is tevens opgenomen dat het college van Burgemeester en Wethouders in principe onder voorwaarden bereid is om medewerking te verlenen aan een bestemmingswijziging naar de bestemming “Wonen”(indien een bedrijf aan huis niet gewenst is).

Voor een nadere toelichting omtrent de bestemmingsmogelijkheden kunt u te allen tijde contact opnemen met Ilse Vastgoed.

Bijzonderheden
- Het herenhuis is een voormalige pastoriewoning met een originele voorgevel met uit het oog springende details;
- Het herenhuis is royaal van opzet met bijzondere en royale ruimtes, waaronder de kelder, woonkamer en woonkeuken, zeven slaapkamers, twee badkamers en riante winkelruimte;
- Het herenhuis is voorzien van een alarminstallatie;
- Het herenhuis is voorzien van een glasvezelaansluiting;
- In november 2017 is de CV-installatie met geintegreerde boiler vernieuwd, waarbij tevens 33 stuks thermostaatkranen zijn vervangen;
- Ideale locatie om een bedrijf aan huis uit te oefenen;
- Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein;
- Het herenhuis heeft een privacy biedende achtertuin;
- Centrale en markante ligging aan een prachtig dorpslint in Woensdrecht;
- Om een goede indruk te krijgen van het herenhuis is een bezichtiging aan te bevelen!

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 549.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel met showroom
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten

Oppervlakte
120 m²
Verkoopvloeroppervlakte
120 m²
Breedte gevel
12 m
Perceel
1.107 m² (in units vanaf 120 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 300 m²) ; bekijk op funda

Energie

Voorlopig energielabel
G

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op 1500 m tot 2000 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
B1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Dorpsstraat 80

€ 549.000 k.k.