Gasthuisstraat 45 6416 AM Heerlen

Prijs n.o.t.k.

Omschrijving

Huize de Berg | bijzondere locatie centrum Heerlen

Gasthuisstraat 45 | Heerlen
Monumentaal kloostercomplex Uitermate geschikt voor zorg(gerelateerde) en maatschappelijke partijen.

Huurprijs: Nader overeen te komen | Reeds vanaf circa 250 m² beschikbaar

OBJECT
Huize de Berg zoekt medehuurders! De unieke kans doet zich nu voor om een deel van dit historische kloosterobject te betrekken met uw organisatie. Diverse ruimten en metrages zijn beschikbaar voor de verhuur, onder andere de voormalige verpleegafdelingen, kantoorruimten en het ‘dienstengebouw’/laagbouw waar reeds een start is gemaakt met de ombouw naar zorgappartementen. Het klooster is nog steeds (deels) in gebruik door de congregatie.
Het complex is gebouwd in 1897 en wordt al ruim 120 jaar bewoond door de Kleine Zusters van de heilige St. Joseph. Het geheel is oorspronkelijk gesticht door de Heerlense priester J. Savelberg.
Gedurende bijna de gehele gebruiksperiode werden in Huize de Berg zwakke en zieke mensen behandeld en verzorgd. Stap voor stap is het klooster in de 20e eeuw uitgebreid met een sanatorium, kapel, de vestiging van het Moederhuis van de Congregatie en een Aula. De laatste jaren nam het aantal zusters van de congregatie steeds meer af en werd duidelijk dat het 17.000 m² tellende complex moest worden heringericht voor een nieuwe gebruiksfase.
Het geheel is goed onderhouden, onder andere voorzien van meerdere liftinstallaties, centrale verwarming, grootkeuken, dienkeukens, sanitaire voorzieningen (al dan niet op de kamers), refters, personeelskantine en kapel. Verder zijn er zoveel mogelijk authentieke elementen bewaard gebleven, zoals de stijlvolle trappenhuizen, gangen, vloeren, glas-in-loodramen, etc.

LIGGING
Het geheel is gesitueerd in de prachtige natuur van het Aambos direct aan de rand van het centrum van Heerlen. De verhoogde ligging te midden van de natuur biedt aan de ene kant veel rust voor de gebruikers/bewoners. Aan de andere kant zijn alle voorzieningen binnen handbereik: het centrum/winkelgebied van Heerlen bevindt zich slechts één straat verwijdert.
De bereikbaarheid is zeer goed te noemen. Per auto kan men aanreizen via de nabijgelegen Euregioweg of de autosnelwegen A79 en A76 welke binnen slechts enkele autominuten bereikbaar zijn. Hiermee is een snelle ontsluiting naar de overige Parkstadgemeenten en steden als Aken, Maastricht en Eindhoven gewaarborgd.
Door de centrumlocatie is het geheel ook uitermate goed bereikbaar middels het openbaar vervoer. NS station Heerlen alsmede het busstation bevinden zich op loopafstand.

PARKEREN
Het complex heeft een bezoekersparkeerplaats aan de voorzijde, alsmede een royaal parkeerterrein aan de achterzijde van het object.

BESTEMMING
Het object valt binnen het vigerend bestemmingsplan 'Heerlen-Oost', vastgesteld op 15 april 2009. Op grond van de planvoorschriften luidt de bestemming 'Bejaardenvoorzieningen'. Huurder dient zelf bij de gemeente Heerlen te verifiëren of zijn bedrijfsactiviteiten vallen binnen het vigerend bestemmingsplan.

BIJZONDERHEDEN
Gebruik en activiteiten in het kloostergebouw dienen goed samen te gaan met de activiteiten van de congregatie op deze plek.

HUURPRIJS
Nader overeen te komen.

AANVAARDING
In onderling overleg.

OPLEVERING
In huidige staat.

BEZICHTIGING
Uitsluitend na afspraak met ons kantoor te Heerlen, 045 – 574 32 33.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
Huurprijs nader overeen te komen
Servicekosten
€ 25 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Eigendom belast met vruchtgebruik

Bouw

Hoofdfunctie
Zorginstelling
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1897

Oppervlakten

Oppervlakte
19.592 m²
Perceel
48.233 m²

Energie

Energielabel
E

Omgeving

Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Gasthuisstraat 45

Prijs n.o.t.k.