Viaductweg 89 3161 RX Rhoon

€ 795.000 k.k.

Omschrijving

Objectomschrijving
Vrijstaande multifunctionele maatschappelijke ruimte, recent in gebruik geweest als Uitvaartcentrum, met ruime parkeergelegenheid op uitstekende zichtlocatie gelegen aan de Viaductweg 89, op de hoek van de Stationsstraat, nabij het centrum van Rhoon.

Het pand is in 2007 specifiek gebouwd voor en in gebruik als Uitvaartcentrum, met circa 11 parkeerplaatsen op het eigen terrein. Op het naastgelegen openbaar terrein van de gemeente Albrandswaard zijn circa 32 parkeerplaatsen beschikbaar.

Kadastrale gegevens en eigendomssituatie
Gemeente Rhoon, sectie A, nummer 6349, groot 12 are en 25 centiare, gelegen op eigen grond.

Indeling en oppervlakte
Het pand bestaat uit een centrale ontvangsthal met receptie, kantoorvertrek, ontvangstkamer, aula bereikbaar middels 2 inpandige loopbruggen, 2 familiekamers, opbaar- en aflegruimte, koelcellen, garage, pantry en ruime sanitaire voorzieningen inclusief een miva toilet. Ter plaatse van de aula is een kleine etage aanwezig, bereikbaar met spiltrap, in gebruik als regie- en installatieruimte.

De globale netto vloeroppervlakte bedraagt totaal circa 470 m², waarvan de aula een oppervlakte heeft van circa 150 m² en de etage van circa 16 m².

Er is geen meetstaat NEN 2580 aanwezig en de genoemde oppervlakten zijn overgenomen van de beschikbaar zijnde plattegrondtekening van Van der Laan Bouma Architecten BV d.d. 6-11-2006.

Opleveringsniveau en voorzieningen
Het pand is opgetrokken in metselwerk spouwmuren, deels staalconstructie, op een betonfundering, hardhouten kozijnen voorzien van isolerend glas, betonvloeren en een platte dakconstructie in 2 niveaus van breedplaatvloerdelen, geïsoleerd en voorzien van bitumineuze dakbedekking. Ter plaatse van de entree is een representatieve luifel aangebracht.
De aanwezige scheidingswanden bestaan merendeels uit metselwerk en zijn voorzien van stucwerk.
De vertrekken zijn merendeels voorzien van systeemplafonds met inbouwarmaturen. De vloeren zijn voorzien van plavuizen, tapijt of marmoleum. De sanitaire ruimten verkeren in keurige staat.

Het pand is voorzien van een cv gasinstallatie met Remeha ketel met radiatoren en convectorkasten. Warmwater voorziening middels boilers. Er is een koelinstallatie Carrier aanwezig met uitvoerige regelkast en de koelmachines staan op het dak opgesteld. Er is mechanische ventilatie in de sanitaire ruimten. Er is een geluidsinstallatie aangebracht. De garage is voorzien van een elektrisch bedienbare overheaddeur met loopdeur.

In het pand zijn brandslanghaspels, blusapparaten, brandmelders en een alarminstallatie geplaatst.
Het buitenterrein is voorzien van betonklinkers, riolering en verlichting en is deels omsloten door water en groenvoorzieningen.

Het onderhoud is zowel van buiten als van binnen als goed aan te merken.

Ligging en parkeergelegenheid
Het object ligt naast de Algemene Begraafplaats, die weer grenst aan de historisch Dorpskerk en de horecavoorziening Het Kasteel van Rhoon. De bereikbaarheid is als goed aan te merken, vlak nabij de provinciale weg de Groene Kruisweg en de rijksweg A-15. Het metrostation van Rhoon is gelegen op circa 500 m afstand. Op eigen terrein is parkeergelegenheid voor circa 11 auto’s en op het naastgelegen openbaar terrein voor circa 32 auto’s.

Erfdienstbaarheid
In de akte van uitgifte van de grond d.d. 14 juni 2007 is overeengekomen dat de eigenaar van het pand de aanlegkosten van het parkeerterrein en de groenvoorzieningen heeft voldaan en de gemeente het onderhoud hiervan verzorgd. Het gebruik is in een erfdienstbaarheid vastgelegd. Bij een overdracht blijft het parkeerterrein gemeente grond en kunnen er geen rechten worden ontleent aan het gebruik van het parkeerterrein.

Bestemming en gebruiksmogelijkheden
Het object maakt deel uit van het bestemmingsplan “Albrandswaard Noord” en is onherroepelijk vastgesteld op 30 juni 2015 en heeft als enkelbestemming “Maatschappelijk-Begraafplaats” en als dubbelbestemming “Archeologie 5”. De gemeente Albrandswaard is bereid om een andere bestemming, zoals bijvoorbeeld “Maatschappelijk”, te overwegen echter nadat een concreet voorstel hiervoor wordt ingediend.

Oplevering
Het pand wordt in de huidige staat, zogenaamd “as is where is”, opgeleverd en is op korte termijn beschikbaar.

Milieuaspecten
Er is ten tijde van de uitgifte van de grond op 3 november 2006 een verkennend bodemonderzoek verricht door Tauw te Capelle aan den IJssel, in welk rapport de toestand van de grond wordt omschreven en waaruit blijkt dat het terrein geschikt is bevonden voor de huidige bestemming.
Verkoper verklaart dat hem betreffende eventuele verontreiniging van de grond en/of het grondwater alsmede de aanwezigheid van asbesthoudende stoffen/materialen niets bekend is.

Energielabel
Volgens een op 10-11-2016 opgesteld energielabel heeft het gebouw Energielabelklasse C.

Koopsom
De koopsom bedraagt € 795.000,00 kosten koper, vrij van huur en gebruik en er is geen btw belaste levering.

Koopovereenkomst
Gebaseerd op het model Koopovereenkomst voor Bedrijfs-Onroerendgoed, model 2014, opgesteld door
de NVM.

Zekerheidstelling
Na het tot stand komen van een koopovereenkomst wordt door de koper een zekerheidstelling gedaan bij de door de koper te kiezen notaris van 10% van de koopsom.

Voorbehoud
Goedkeuring van de directie van verkoper.

Nadere informatie
Voor nadere informatie en of bezichtiging kunt u contact opnemen met:
Zomerhof Muys Bedrijfsmakelaars
Dorpsdijk 132
3161 CE Rhoon
T: (010) 207 22 72
E:
W:

Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid van deze informatie kan door Zomerhof Muys Bedrijfsmakelaars B.V. geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte kan worden beschouwd.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 795.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Zorginstelling
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2007

Oppervlakten

Oppervlakte
470 m²
Perceel
1.225 m²

Energie

Energielabel
C

Omgeving

Ligging
In woonwijk en stationslocatie
Bereikbaarheid
Metrohalte op minder dan 500 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
11 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Viaductweg 89

€ 795.000 k.k.