Voorweg 55 1871 CL Schoorl

Huurprijs op aanvraag € 3.150.000 k.k.

Omschrijving

TE KOOP - DE BREGTHOEVE

De Bregthoeve is gevestigd in een gemoedelijke, authentieke West-Friese stolpboerderij in het Noord-Hollandse Schoorl, deelgemeente van Bergen.

Sinds haar bestaan heeft De Bregthoeve, na een groot aantal jaren als sport- en appartementenhotel te hebben gefunctioneerd, vanaf 2008 veel ervaring opgedaan als herstellingsoord en zorghotel. Al enige jaren verleent De Bregthoeve als hospice uitsluitend nog zorg en verpleging aan terminaal zieken en kwetsbare ouderen.
De kleinschaligheid, de warme en gemoedelijke sfeer, het kleine en deskundige verpleegkundige team en vooral de grote betrokkenheid blijken enorm te worden gewaardeerd.

De Bregthoeve heeft een algemene grondslag zodat iedereen ongeacht zijn aard, levensovertuiging of religie welkom is. Er is nadrukkelijk gekozen voor zorg en verpleging die is aangepast aan de wensen van de huidige generatie van terminaal zieken en kwetsbare ouderen. Geen overdadige bemoeizucht, een persoonlijke cliëntgerichte inrichting, uitsluitend (spirituele) therapieën of bijstand op verzoek, De Bregthoeve stemt daar waar dat mogelijk is het (terminale) zorgbeleid helemaal af op de persoonlijke wensen van de cliënt.

ALGEMEEN
Op een prachtige locatie gelegen aan de Voorweg te Schoorl biedt VLIEG Bedrijfsmakelaars deze "zorghoeve" aan, een zorgcomplex van totaal 1.031 m² verdeeld over vier objecten. Het geheel is gelegen in een oase van rust op een perceel van maar liefst 2.780 m². De Bregthoeve is een hospice en richt zich op de zorg en verpleging van terminaal zieken.

De vier objecten zijn:
1) Voorweg 55, 1871 CL Schoorl
Het 'hart' van de onderneming is de stolpboerderij uit 1937. Door aan- en uitbouwen zijn hierin zes separate wooneenheden gecreëerd, allen met eigen voorzieningen, ten behoeve van de zorgactiviteiten. Naast de wooneenheden is er een personeelsruimte, een technische ruimte en een kantoor/vergaderruimte. Op de verdieping zijn magazijn- en opslagruimten. Tot slot is er een grote garage/berging aanwezig, deze is in gebruik als opslag en ter ondersteuning van diverse facilitaire diensten.

2) Voorweg 55/ZA, 1871 CL Schoorl
Op een eigen, naastgelegen perceel, bevindt zich deze charmante recreatiewoning, "De Berk". Voorzien van alle noodzakelijk faciliteiten biedt de woning ruimte voor cliënten, dan wel bezoekers.

3) J.A. Rädeckerweg 24, 1871 CJ Schoorl
Op een rustige hoekligging met oprit aan de J.A. Rädeckerweg, in een chique wijk bevindt zich dit indrukwekkende, vrijstaande herenhuis. Het object is lopend binnendoor bereikbaar vanaf Voorweg 53 en 55. De woning is momenteel gesplitst in een wooneenheid ten behoeve van de zorgactiviteiten, alsmede een ruime woning met garage, royale badkamer en in totaal vijf slaapkamers.

4) Voorweg 53, 1871 CL Schoorl
Het laatste object is een ruime, vrijstaande woning met garage. Op de begane grond bevinden zich de keuken en woonkamer, alsmede een kantoor c.q. slaapkamer en royale badkamer. De woning is uitstekend geschikt voor levensloopbestendig wonen. Op de verdieping bevinden zich een tweede badkamers alsmede twee grote slaapkamers.

BEREIKBAARHEID
Het complex is gelegen aan de Voorweg, de doorgaande weg tussen Schoorl en Camperduin, welke uitstekend te bereiken is via de Provinciale weg N9 (Alkmaar - Den Helder). Er is een bushalte gelegen op circa 50 m, dit betreft Connexxion lijn 151 (Alkmaar - Petten).

PARKEREN
Op eigen, voorliggend terrein is ruim voldoende (bezoekers)parkeren mogelijk.

BIJZONDERHEDEN
Huur van het geheel of een gedeelte van het complex is bespreekbaar, tevens staan de eigenaren open voor verkoop in delen. Het is mogelijk om de ondernemingsactiviteiten 'going concern' over te nemen. Informeer naar de opties en mogelijkheden.

- bouwjaren 1937, 1960, 1965 en 2004;
- wooneenheden voorzien van keukens en sanitair;
- verwarming middels radiatoren;
- tuin aan de zij- en achterzijde;

AANVAARDING:
In overleg.

KOOPPRIJS:
€ 3.150.000,- kosten koper.

BESTEMMING
Het vigerende bestemmingsplan betreft "Schoorl-kernen en buurtschappen", vastgesteld op 23 juni 2009.
De bestemmingen zijn 'Maatschappelijk' en 'Wonen'.

Voor de maatschappelijke voorzieningen wordt een "ruime" regeling opgenomen, gelet op toekomstig flexibel gebruik. Dit wil zeggen dat binnen de bestemming Maatschappelijk diverse maatschappelijke voorzieningen gevestigd kunnen worden, zoals school- en (kinder)opvangvoorzieningen, maar ook seniorencomplexen met zorgfunctie. Rekening houdend met deze bepalingen en de opgenomen bouw- en goothoogte, is een andere invulling bij bijvoorbeeld herstructurering mogelijk, zonder dat een ontheffing of wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk is.

KADASTER
1) Voorweg 55, 1871 CL Schoorl
kadastraal bekend gemeente SCHOORL, sectie O, nummer 1764, groot: 12 a 30 ca

2) Voorweg 55/ZA, 1871 CL Schoorl
kadastraal bekend gemeente SCHOORL, sectie O, nummer 2097, groot: 02 a 73 ca

3) J.A. Rädeckerweg 24, 1871 CJ Schoorl
kadastraal bekend gemeente SCHOORL, sectie O, nummer 3309, groot: 00 a 60 ca
kadastraal bekend gemeente SCHOORL, sectie O, nummer 3406, groot: 00 a 29 ca
kadastraal bekend gemeente SCHOORL, sectie O, nummer 3407, groot: 01 a 26 ca
kadastraal bekend gemeente SCHOORL, sectie O, nummer 3408, groot: 00 a 25 ca
kadastraal bekend gemeente SCHOORL, sectie O, nummer 3410, groot: 04 a 82 ca

4) Voorweg 53, 1871 CL Schoorl
kadastraal bekend gemeente SCHOORL, sectie O, nummer 3369, groot: 05 a 55 ca

ZEKERHEIDSTELLING
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 10% van de koopprijs.

OVERIGE CONDITIES
Koopovereenkomst op basis van het standaardmodel zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed (NVM).

COURTAGE
VLIEG Bedrijfsmakelaars OG behartigt de belangen van de verkoper. Als koper bent u ons derhalve geen courtage verschuldigd.

INFORMATIE
Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak bent u altijd welkom bij:
VLIEG Bedrijfsmakelaars OG
Robijnstraat 7
1812 RB Alkmaar
072 541 41 41
Xander Blankestijn 06 53 33 74 56

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 3.150.000 kosten koper
Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Zorginstelling
Mogelijke functie(s)
Bedrijfsruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1937

Oppervlakten

Oppervlakte
1.031 m²
Perceel
2.780 m²

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Voorweg 55

Huurprijs op aanvraag € 3.150.000 k.k.