• Verhuurd

Soestwetering 12 3543 AZ Utrecht

€ 190 /m²/jaar

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
21 april 2020
Verhuurdatum
2 juli 2021
Looptijd
14 maanden

Omschrijving

Het betreft een representatief hoogwaardig gebouw, in 2019 gebouwd, gelegen op bedrijventerrein ‘De Wetering’ ten noordwesten van de stad Utrecht, tegenover het St. Antonius Ziekenhuis. Het gebouw is grotendeels in gebruik genomen door oogheelkundig centrum Eyescan.
De Wetering-Zuid vormt de schakel tussen de entree van de rijksweg A2 en Leidsche Rijn Centrum. Bijzonder is het 800 meter lange multifunctionele gebouwencomplex 'The Wall' die tegelijkertijd als geluidsscherm dienst doet. The Wall ligt naast dit gebouw. De Wetering-Zuid is een hoogwaardig bedrijvenpark met bijzondere architectuur en een aantrekkelijke vestigingslocatie vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid.
Op het bedrijventerrein de Wetering-Zuid, achter The Wall, zijn medisch gerelateerde bedrijven, zakelijke dienstverleners en ICT-bedrijven gevestigd. De Wetering-Zuid ligt aan de A2 en dichtbij Leidsche Rijn Centrum. The Wall, het Antonius Ziekenhuis en station Utrecht Leidsche Rijn liggen in de buurt. Het Leidsche Rijn centrum, opgeleverd in 2018, kent een breed aanbod aan winkels en ontspanning. In The Wall zijn diverse retailers gevestigd zoals BCC, Mediamarkt, Decathlon, Toychamp en AMAC.
Veel bedrijven en ondernemingen zijn op bedrijventerrein 'De Wetering' reeds gevestigd zoals Capgemini, FNV, GLS Nederland en Oracle.

Bereikbaarheid
Per auto is de bereikbaarheid uitstekend. Het gebouw is nabij de op- en afritten van de rijksweg A2 (Amsterdam - Maastricht) gelegen. Tevens ligt het dicht tegen het verkeersknooppunt Oudenrijn aan, waar de A2 en A12 elkaar kruisen als ook de A27 via de Zuilense Ring.
Per openbaar vervoer is het kantoorgebouw uitstekend te bereiken middels buslijnen 16, 48 en 73, die stoppen voor het gebouw aan de Soestwetering (halte Antonius Ziekenhuis). Deze lijnen hebben verbindingen naar Utrecht Centraal Station, Leidsche Rijn Station (ook binnen 8 minuten lopen bereikbaar), Maarssen en Nieuwegein.

Parkeren
Op eigen terrein zijn parkeerplaatsen beschikbaar. Half ondergronds zijn 38 parkeervakken, 2 invalidenplekken en 1 laadpaal aanwezig. Bovengronds zijn 37 parkeervakken, 2 invalidenplekken en een verharde grasstrook met circa 8 parkeerplaatsen aanwezig.
Daarnaast is er aan de overzijde van de straat onbeperkt parkeren beschikbaar op het dak van The Wall (P3 is het meest dichtbij) en ligt op circa 3 minuten loopafstand. De eerste 2 uur zijn gratis, daarna € 1,- per uur. Er zijn tevens laadpalen op P3 aanwezig.

Oppervlakte
Het totale gebouw is circa 4.000 m² groot.
Voor de verhuur is nog circa 549 m² v.v.o. beschikbaar, gelegen op de begane grond.

Huurprijs
€ 190,- per m² per jaar te vermeerderen met BTW, inclusief parkeren.
Uitgangspunt is BTW-belaste verhuur. Derhalve dient bovengenoemd bedrag te worden vermeerderd met het van toepassing zijnde BTW-percentage. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, is er van rechtswege sprake van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, verhoogd met 30% BTW compensatie (i.v.m. nieuwbouw) zodat het voor verhuurder ontstane nadeel wordt gecompenseerd.

Opleveringsniveau en voorzieningen
De nog beschikbare ruimtes zullen casco worden opgeleverd.

Servicekosten
€ 55,- per m² per jaar te vermeerderen met BTW als voorschotbedrag op de navolgende leveringen en diensten:
- gas, water en elektra inclusief evenredig deel vastrecht;
- schoonmaken algemene ruimte;
- periodieke glasbewassing;
- periodieke gevelreiniging;
- bedrijfsafval stroom;
- onderhoud buitenterrein en eventuele groenvoorzieningen;
- alarminstallatie pand en algemene ruimten;
- brandveiligheid algemene ruimten;
- onderhoud liften;
- onderhoud technische installaties bestaande uit onder andere de centrale verwarming, mechanische ventilatie en airconditioning;
- 5% administratiekosten over bovengenoemde leveringen en diensten.

Bestemming
De huidige bestemming luidt ‘gemengd’, daaronder vallend: maatschappelijke voorzieningen zijnde onder andere voorzieningen inzake welzijn, volksgezondheid, onderwijs, openbare orde en veiligheid en daarmee gelijk te stellen sectoren met de aan de bedrijfsruimte ondergeschikte en daarmee samenhangende kantoorruimte.

Energielabel
A

Aanvaarding
In overleg.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 190 per vierkante meter per jaar
Oorspronkelijke huurprijs
€ 245 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 55 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
21 april 2020
Status
Verhuurd
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht

Bouw

Hoofdfunctie
Zorginstelling
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2019

Oppervlakten

Oppervlakte
549 m²
Perceel
3.998 m²

Energie

Energielabel
A 0,99

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.