• Verkocht

Hoofdstraat 260 3972 LL Driebergen-Rijsenburg

€ 2.150.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
6 februari 2019
Verkoopdatum
2 juni 2020
Looptijd
15½ maand

Omschrijving

Buitenplaats De Lindenhorst is gelegen aan de Hoofdstraat in Driebergen. Via het prachtige statige smeedijzeren hek, betreedt u deze buitenplaats in een coulisselandschap van prachtige bomen, hagen, struiken en een vergezicht over de achterliggende weides. Dit alles maakt deze plek tot een ronduit schitterende locatie.

Deze magnifieke buitenplaats heeft een royaal perceeloppervlak van ruim 5 hectare, waarvan ongeveer 3 hectare weiland is, met buitenhuis, koetshuis, bakhuis en diverse schuren.

Binnen de Utrechtse Heuvelrug neemt de Stichtse Lustwarande een bijzondere plek in. De Stichtse Lustwarande bestaan uit een reeks van historische buitenplaatsen en landgoederen. Ook de Hoofdstraat in Driebergen laat zich kenmerken door diverse imponerende 19e-eeuwse villa's waaronder buitenplaats De Lindenhorst. Het in 1863, in opdracht van A.H. Metelerkamp, gebouwde buitenhuis in neoclassicistische stijl, kenmerkt zich door sobere, strenge vormen met witgepleisterde gevels. Het huis werd zo gebouwd dat de voormalige 17e -eeuwse boerderij en het buitenhuis één geheel gingen vormen. Het bakhuis, huisnummer 258, kreeg destijds eveneens een pleisterlaag, zodat ze samen voor het oog een passende eenheid werden.

Omgeving
Buitenplaats De Lindenhorst is gelegen op de grens van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Een bosrijke omgeving met unieke natuur en cultureel erfgoed. In dit schitterende gebied, wat duizenden jaren geleden is ontstaan, bevinden zich tientallen buitenplaatsen, kastelen en landgoederen te midden van de prachtige natuur met onder andere heide, zandverstuivingen en vele bossen.

Bereikbaarheid
Driebergen is centraal gelegen en goed bereikbaar. De A12 is op 5 autominuten gelegen en er zijn diverse N-wegen die zorgen voor een goede verbinding. Het NS-station Driebergen-Zeist, met een snelle verbinding naar onder meer Utrecht en Arnhem, is op fietsafstand zeer goed bereikbaar. Op loopafstand zijn tevens diverse bushaltes aanwezig. Op de buitenplaats is een ruim parkeerterrein aanwezig voor minimaal 50 auto's.

Vanaf de buitenplaats bent u met enkele minuten in het gezellige Driebergen en steden als Utrecht en Amersfoort zijn, met nog geen 25 autominuten rijden, binnen handbereik.

Bestemming
Het buitenhuis en het koetshuis hebben de bestemming 'maatschappelijk' en het woonhuis heeft een woonbestemming.

Gemeentelijk monument
Het hoofdhuis, koetshuis, landschapspark met hekwerk, zomerhuis en de schuurberg op de buitenplaats is door gemeente Utrechtse Heuvelrug aangewezen als gemeentelijk monument.

Het buitenhuis
De villa is met de rechter zijgevel naar de Hoofdstraat gericht en met de linkerzijde en de voorgevel gericht op de tuin. De naar de tuin gerichte voorgevel kenmerkt zich door een dubbele vooruitspringende gevelpartij, die over de gehele hoogte doorloopt. In het buitenhuis zijn rondom schuifvensters en openslaande deuren te vinden. Aan de rechterzijde, in feite de achterkant, is de oude geïncorporeerde boerderij, nog goed te herkennen. De voorgevel van deze boerderij is naar de Hoofdstraat gericht en wordt getypeerd door diverse vensterformaten. Ook in de gevel achter de villa treft u de stalvensters nog aan, die deze oude boerderij doen onthullen.

Begane grond
De huidige entree is gelegen tussen de twee vooruitspringende gevels aan de voorzijde van het buitenhuis. De ruime ontvangsthal loopt over in de gang welke is voorzien van een dubbele toiletgroep, garderobe, diverse gangkasten en het centrale trappenhuis. Aan de achterzijde, de oude deel van de boerderij, is een grote ontmoetingszaal te vinden en twee kantoorruimtes. Vanuit deze ontmoetingszaal heeft u toegang tot de bovengelegen verdieping.

Vanuit ontvangsthal treft u aan de rechterzijde van het gebouw een ruime kantine, twee kantoorruimtes en de professionele keuken met o.a. 8-pits gasfornuis, 2 ovens, frituur, braadslee, dubbele spoelbak en vaatwasser. Eveneens heeft u in de keuken een doorgang naar het centrale trappenhuis en toegang tot één van de twee kelders.

Aan de andere zijde, de linkerzijde, loopt het gebouw door in een later aangebouwd deel van het buitenhuis met vier kantoorruimtes, diverse bergingen en de cv-installaties.

Kelder
Zowel aan de voor- als achterzijde is er toegang tot twee kelderruimtes, welke nu worden gebruikt voor opslag van diverse spullen.

1e verdieping boerderij
De verdieping boven de geïncorporeerde boerderij is toegankelijk via het trappenhuis naast de ontmoetingszaal. Op deze verdieping bevinden zich in totaal zeven slaapkamers, twee toiletten en een douche.

1e verdieping buitenhuis
Vanuit het trappenhuis in het centrale midden van het buitenhuis zijn op dit moment aan de rechterzijde vier kantoorruimtes en een toiletgroep en aan de andere linkerzijde nog eens zes kantoorruimtes. Ieder met eigen karakteristieken details. Op de twee tussenverdiepingen achter het centrale trappenhuis zijn nog eens twee kantoorruimtes te vinden.

2e verdieping buitenhuis
De bovenste verdieping van het buitenhuis bestaat uit maar liefst tien (slaap)kamers, een (woon)kamer en een keuken. Op de ruime gang zijn daarnaast twee douches en twee toiletten aanwezig. De verschillende slaapkamers zijn allen voorzien van een wastafel.

Woonhuis
Aan de achterkant van het buitenhuis, rechts vanaf de Hoofdstraat gezien, staat het voormalige zomer- annex bakhuis, huisnummer 258. Dit eveneens witgepleisterde huisje heeft diverse schuifvensters met passende luiken. Het woonhuis heeft een zadeldak met pannen en wordt nu bewoond door de beheerder.

Begane grond
Entree, ontvangsthal met open draaitrap naar de eerste verdieping. In de ontvangst hal is een toilet met fontein aanwezig. Vanuit ontvangsthal is er toegang tot het kantoor en de woonkamer. De woonkamer aan de voorzijde van de woning heeft een open haard, laminaat vloer en een houten balkenplafond. De keuken is voorzien van dubbele spoelbak, 4-pits gaskookplaat en combimagnetron en plavuizen vloer. De bijkeuken met deur naar buiten is voorzien van een plavuizen vloer, cv-installatie en wasmachineaansluitingen.

1e verdieping
Op deze zolderverdieping zijn twee slaapkamers boven de woonkamer te vinden. Tevens zijn er diverse vaste kasten gemaakt. Een derde grote slaapkamer, met drie vaste kasten, bevindt zich boven het kantoor en de bijkeuken. De badkamer is voorzien van een dubbele wastafel, toilet en een ligbad.

Het koetshuis
In 1863 is eveneens een deel van het koetshuis gebouwd. Dit huis kent verschillende uitbreidingen in de jaren daarna. Het bijzondere gebouw heeft nog diverse karakteristieke details die behouden zijn gebleven. Aan de voorzijde is bijvoorbeeld de prachtige dubbele inrijdeur met gepleisterde omlijstingen nog zichtbaar en op de zolderverdieping de hijsbalk en de zolderramen met luiken. Ook de andere oude koetsdeuren zijn prachtig bewaard gebleven.

Het oudste deel van het koetshuis heeft een mansardekap met rode pannen en nieuwe deel is voorzien van bitumineuze dakbedekking. Het koetshuis wordt nu geëxploiteerd als groepsaccommodatie.

Begane grond
De entree, twee toiletten en de trap naar de eerste verdieping bevinden zich tussen de twee grote zalen in. De zaal aan de rechterzijde is voorzien van een pantry met bar, vaste kast en openslaande deuren richting de boomgaard. De andere en tevens grootste zaal aan de linkerzijde is eveneens voorzien van een pantry. De ruimte achter deze zaal is de voormalige paardenstal waarbij de originele drinkbakken bewaard zijn gebleven. Deze ruimte heeft een deur naar buiten en diverse vaste kasten. Achter de entree bevindt zich nog een bergingsruimte met cv-installatie.

1e verdieping
Deze verdieping telt vier grote zalen die nu zijn ingericht als slaapvertrekken voor zestig personen. De slaapzalen zijn in totaal voorzien van acht wastafels en twee brandtrappen. Op de overloop zijn nog eens zes douches, een vaste kast en twee toiletten te vinden.

Schuren
De schuurberg is gelegen achter het bakhuis met bakstenen onderbouw en is voorzien van stalvensters en een gepotdekselde houten bovenbouw. Achter de schuurberg staan nog een tweetal andere uit hout opgetrokken schuren met golfplaten dak. De verschillende schuren worden nu gebruikt als fietsenstalling en opslag voor tuingereedschap.

VLOEROPPERVLAKTE
Het totale verhuurbare vloeroppervlak bedraagt circa 2.013 m², als volgt verdeeld:
• Buitenhuis (1531,38 m²)
o kelder 92,20 m² v.v.o
o begane grond 707,17 m² v.v.o;
o 1e verdieping 423,59 m² v.v.o;
o 2e verdieping 271,19 m² v.v.o.
o 3e verdieping 37,23 m² v.v.o.

• Koetshuis (376,42 m²)
o begane grond 193,14 m² v.v.o.
o 1e verdieping 183,28 m² v.v.o.

• Woonhuis (105,1 m²)
o begane grond 64,7 m² g.b.o;
o 1e verdieping 40,4 m² g.b.o.

BIJZONDERHEDEN

• Verkoper attendeert uitdrukkelijk op het feit dat hij het verkochte niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen van/gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. Dergelijke eigenschappen c.q. gebreken zullen voor risico en rekening van koper komen. Bij de vaststelling van de koopsom is hiermee rekening gehouden.
• In de koopakte zal tevens een ouderdomsclausule worden opgenomen, waarin wordt aangegeven dat gezien het bouwjaar van de diverse opstallen de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe gebouwen.
• De verkoop geschiedt onder voorbehoud van gunning door verkoper.
• De vermelde informatie behelst geen aanbod doch globale informatie van algemene aard. De informatie is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Drieklomp Makelaars en Rentmeesters staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de informatie. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 2.150.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6 februari 2019
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Zorginstelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1863

Oppervlakten

Oppervlakte
1.531 m²
Perceel
50.983 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (vrijstaand, 105 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op 3000 m tot 4000 m, NS Intercitystation op 3000 m tot 4000 m en snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m
Lokale voorzieningen
Winkel op 1000 m tot 1500 m
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.