• Verkocht

Lange Brink 2 8315 AJ Luttelgeest

€ 495.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
23 februari 2015
Verkoopdatum
21 april 2021
Looptijd
73½ maand

Omschrijving

Unieke kans! Dit fraaie kerkgebouw met aangebouwde woning met grote tuin is gelegen in het centrum van het idyllische dorpje Luttelgeest. Zelfs het kerkorgel is nog aanwezig. Met een reistijd van circa 40 minuten naar de Randstad is het zeer centraal gelegen nabij waterrijk Gaasterland, Nationaal Park de Weerribben, Giethoorn en op 10 minuten van het rustieke en gastronomische bekend staande Blokzijl.

Indeling
Kerk: Entree aan de rechtervoorzijde met ruime hal, kitchenette, toilet, kantoor/vergaderzaal, een trap naar de bovengelegen galerij en een doorgang naar de kerkzaal met een podium (toneelpodium). De kerk heeft een goede lichtinval door hoge ramen in de gevels. Vanuit de kerkzaal is een glazen pui met openslaande deuren naar de aan te leggen achtertuin.

Het woonhuis heeft een eigen ingang, maar is ook te betreden via de kerkzaal;

Woonhuis: Entree, hal met enerzijds kantoor met doorgang naar tweede hal met toegang tot drie slaapkamers en een badkamer en anderzijds keuken, eetkamer en de woonkamer met toegang tot de royale tuin, vierde slaapkamer en tweede badkamer. De woning beschikt tevens over een aangebouwde garage/berging. De keuken is voorzien van inbouwkeuken met inbouwapparatuur en een eetbar. De badkamers zijn in lichte kleurstelling.
Vanuit de hal is er toegang tot de kelder onder het podium van de kerk. Hier bevindt zich tevens de opstelling van de CV-ketel.

Recent is de zoldervloer (deels) beloopbaar gemaakt en het dak geïsoleerd wat nog een keur aan mogelijkheden biedt voor extra ruimte. Deze is thans bereikbaar middels een vlizotrap tussen de keuken en de eetkamer. Hier bevinden zich ook de boilers.

Het geheel behoeft onderhoud, maar heeft een goede constructieve basis. De woning is voorzien van spouwisolatie, en grotendeels isolerende beglazing.

Vloeroppervlak en metrages
- Kerkgebouw: gbo ca. 345 m2 ; 2815 m3:
- Woonhuis: gbo ca.195 m2 (excl. zolder en kelder); 1010 m3;.

Bijzonderheden
- Bouwjaar 1954, in 1963 verbouwd tot galerie en woonhuis (de woonbestemming is vervallen).
- Verwarming middels CV-gasketel, warm water door middel van boilers.
- De woning is voorzien van spouwisolatie, grotendeels isolerende beglazing en een geïsoleerd dak

Locatie en bereikbaarheid
Luttelgeest is een van de 10 dorpskernen van de Gemeente Noordoostpolder, gelegen nabij het snijpunt van de A6 en de A50 halverwege de Randstad en het noorden.
Het landschap in deze 'oudste' polder van Flevoland is afwisselend. Jaarlijks trekt dit vele duizenden recreanten die hier kamperen, wandelen fietsen, surfen of gewoon genieten van de rust en de ruimte. Luttelgeest is gunstig gelegen tussen Vollenhove, Steenwijk en Emmeloord. In het dorp Marknesse op 3 km afstand zijn winkels voor de dagelijkse boodschappen en in Emmeloord bevind zich een groot koopcentrum.

Bestemming
Het perceel is aangewezen als 'wro-zone - wijzigingsgebied' wat de gemeente de mogelijkheid biedt de bestemming te wijzigen in de bestemmingen Wonen, Tuin, Centrum en Horeca. Horeca is mogelijk tot categorie II (restaurant). Sociaal maatschappelijk of kantoor behoort tevens tot de mogelijkheden
Via de gemeente Noordoostpolder kan eventueel een bestemmingswijziging aangevraagd worden.

Het achterste gedeelte van de kavel heeft bestemming tuin of wonen. Hier mag eventueel ook gestapeld gebouwd worden (eveneens via wro). Plannen zijn beschikbaar voor serieuze gegadigden. Ook voor het kerkgebouw en de woning zijn indelingstekeningen voor appartementen gemaakt, wat eveneens tot de mogelijkheden binnen de bestemmingsplanwijzigingen behoort.

De huidige bestemming op het voorste perceel is maatschappelijk, binnen het bouwvlak op het tweede perceel kan een woning gebouwd worden. De percelen zijn niet los van elkaar te koop.

Vraagprijs
€ 495.000,-- K.K., BTW is niet van toepassing.

Beschikbaar
Per direct.

Koopcontract
Gebaseerd op het model Koopovereenkomst voor Bedrijfsmatig Onroerend Goed, zoals gehanteerd wordt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars.

Zekerheidsstelling
De koper dient bij ondertekening van de koopovereenkomst een bankgarantie te stellen of een waarborgsom te storten ter grootte van 10% van de koopsom.

Voor meer informatie neemt u contact op met:
Estatum makelaardij
Havenzicht 72
1357 NR Almere
tel: 036-5490628
e-mail:
De makelaar met verstand van zaken en ruimte voor persoonlijk advies.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 495.000 kosten koper
Aangeboden sinds
23 februari 2015
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Zorginstelling
Mogelijke functie(s)
Bouwgrond, horeca, kantoorruimte en praktijkruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1954

Oppervlakten

Oppervlakte
540 m²
Perceel
2.392 m²

Indeling

Woonruimte
Aanwezig (aangebouwd, 195 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.