• Verkocht

Spetsebrugweg 4 9566 TK Veelerveen

Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
8 juli 2020
Verkoopdatum
1 december 2020
Looptijd
4½ maand

Omschrijving

Op een prachtige locatie nabij het Ruiten-Aa-kanaal in het buitengebied van het typische lintdorp Veelerveen (provincie Groningen) staat deze karakteristieke zorgboerderij te koop. De Spetse Hoeve betreft een voormalige boerderij met beheerderswoning, een voormalige brugwachterswoning en een drietal werkplaatsen inclusief verdere aanhorigheden.

LIGGING EN PERCEEL
De zorgboerderij is fraai gelegen op een ruim perceel ten zuiden van de dorpskern van Veelerveen langs het Ruiten-Aa-kanaal. De percelen hebben een gezamenlijke oppervlakte van circa 27.480 m². Het landschap van Veelerveen kenmerkt zich door landbouwgebied, soms onderbroken door één van de aanwezige kanalen in de omgeving. Het dorp is onderdeel van de gemeente Westerwolde en gelegen aan de oostkant van de provincie Groningen.

De boerderij is gelegen op een perceel van 23.810 m² en de brugwachterswoning op een perceel van 3.670 m². De locatie wordt met name omgeven door agrarische gronden. Op het terrein is verder een paardenbak aanwezig.

VOORZIENINGEN EN BEREIKBAARHEID
Voor wat betreft de (winkel)voorzieningen kunnen de inwoners van het dorp terecht in één van de omliggende woonplaatsen. Veelerveen is hemelsbreed gelegen op circa vier kilometer van de Duitse grens. Het noordelijk gelegen Winschoten is uitstekend via de rijksweg A7 per auto te bereiken. In het nabijgelegen Vlagtwedde is de mogelijkheid om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

OPSTALLEN
De opstallen bestaan uit het hoofdgebouw en vier losse bouwwerken. Het hoofdgebouw betreft de beheerderswoning, het voorhuis en het achterhuis. De losse bouwwerken hebben betrekking op de dagbesteding en betreffen onder andere een werkplaats met een winkel, een kas, een kantoor, een kapschuur en een leslokaal met een sportzaal.

De beheerderswoning heeft twee bouwlagen. Op de begane grond is de kamer, (bij)keuken en de hal gelegen. Op de verdieping zijn de slaapvertrekken gesitueerd. Het voorhuis heeft één bouwlaag waar zeven zit-slaapkamers gerealiseerd. De overige ruimtes betreffen de woon- eetkamer, de recreatieruimte en de keuken. Het achterhuis heeft twee bouwlagen. Op de begane grond zijn negen zit-slaapkamers gesitueerd die een gemeenschappelijke woonruimte en diverse sanitaire voorzieningen delen. Op de verdieping zijn diverse onbenoemde ruimtes gelegen.

De brugwachterswoning heeft op de begane grond de beschikking over een woonkamer, een keuken, een badkamer en een kantoortje. Op de verdieping is een drietal slaapkamers gesitueerd.

De slaapkamers op de zorgboerderij beschikken over een individuele wastafel. Sanitaire voorzieningen als toiletten en douches worden gedeeld. Tevens is er een gemeenschappelijke keuken. De brugwachterswoning betreft een zelfstandige woning en beschikt over eigen basisinstallaties.

INSTALLATIES
Het zorgdeel wordt verwarmd door middel van een cv-installatie in combinatie met radiatoren op de begane grond en op de verdieping. Het complex beschikt over recent vervangen cv-ketels (Nefit Topline). Het warm water wordt geleverd vanuit een boiler in combinatie met geisers. Voor wat betreft brandpreventie geldt dat er een brandmeldinstallatie aanwezig is in combinatie met rookmelders en slow-whoops.

Voor nadere inlichtingen of het plannen van een bezichtiging kunt u contact opnemen met de heer J. (Arjan) Smit op telefoonnummer 06-30400880.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
8 juli 2020
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Zorginstelling
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1950

Oppervlakten

Oppervlakte
1.680 m²
Perceel
27.480 m²

Energie

Voorlopig energielabel
F

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied
Bereikbaarheid
Bushalte op 2000 m tot 3000 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 5000 m of meer
Betrokken makelaar

NVM makelaar

Juffer Vastgoed BV

Bel 0383315922

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.