Hantumerwei 14 9148 BE Hiaure

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Algemeen:
Het betreft hier een melkveebedrijf op 49.53.28 hectare pachtgrond. De lichte zeeklei en zware zavel is geheel voorzien van drainage. Het gehele bedrijf is geschikt voor het verbouwen van snijmais en een gedeelte van de grond ook geschikt is voor het verbouwen van aardappelen (ca 32 ha). De grond is AM-vrij.
Eventueel kan een (gedeelte van) de grond in eigendom worden verkregen.

Het geheel is gelegen in noordoost Friesland op 3 kilometer van Dokkum. In Dokkum zijn alle openbare voorzieningen zoals scholen, winkels, sportmogelijkheden en uitgaansgelegenheden ruimschoots aanwezig. Op ongeveer 2 kilometer afstand is er een basisschool.

Alle opstallen zijn vrij van asbest.

Woning:
De woning is gebouwd in 1910 en is grotendeels in gerenoveerd, waarbij rekening is gehouden met de diverse authentieke kenmerken van de kop-hals-romp-boerderij. De woning is op de begane grond geheel voorzien van dubbel glas en op de verdieping gedeeltelijk. Verwarming middels centrale verwarming met een HR-ketel uit 2013. Er is een septictank aanwezig.

Indeling begane grond:
- Woonkeuken
- Woonkamer v.v. houtkachel
- Bijkeuken
- Toilet
- Badkamer v.v. wastafel, douche en ligbad
- Opkamer
- Twee slaapkamers

Indeling verdieping:
- Overloop
- Twee slaapkamers
- Berging

Er is een internetaansluiting aanwezig, welke binnenkort vervangen zal worden door glasvezel.

Bedrijfsgedeelte:
Het achterste gedeelte van de kop-hals-romp-boerderij, met een afmeting van 20 x 20 meter, is ook van het bouwjaar 1910 en is opgetrokken uit grenen gebinten. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten (2016), met riet onderschoten. Het hoofdgebouw is in gebruik voor de huisvesting van jongvee, voeropslag en een graanpletter.

Voor het jongvee zijn 10 éénlingboxen aanwezig en is er plaats voor 15 kalveren in strohokken. De strohokken zijn voorzien van een tweetal kalverdrinkautomaten met 15 hals-zenders. Tevens is er ruimte voor 41 stuks jongvee tussen de 4 en 17 maanden, op een roostervloer met ligboxen (Engelse boxen).
Onder de roostervloer is een mestopslag van circa 70 m³.

Voor de voermenginstallatie zijn een viertal nieuwe houten voersilo’s met een totale opslagcapaciteit van circa 100 ton aanwezig. Deze staan in verbinding met de pletinstallatie. Hier vanuit gaat het gemengde voer naar de krachtvoerboxen in de ligboxenstal.
Tevens wordt een deel van het geplette voer gemengd meegevoerd vanuit de voermengwagen.

Ligboxenstal:
De ligboxenstal van het bouwjaar 1978 is opgetrokken uit houten spanten en in spouw gemetselde topgevels. De mestputten onder de stal zijn deels gesort en deels van betonblokken. Het dak is in 2018 vervangen door asbestvrije geïsoleerde sandwichpanelen.. Bij het vervangen van het dak is ook een 3 meter brede lichtnok geplaatst. Het dak is geschikt voor het eventueel plaatsen van zonnepanelen. De zijmuren zijn geheel voorzien van windbreekgaas met gordijnen.
Het betreft een 2 + 2-rijige ligboxenstal met in totaal plaats voor 132 melkkoeien en 19 stuks jongvee tussen de 17 en 24 maanden, op een volledige roostervloer. De ligboxen (deels paddenstoel, deels zwevend) zijn voorzien van rubberen matten. Aan beide zijden van de voergang zijn zelfsluitende voerhekken aanwezig. Onder de roostervloeren is circa 800 m³ mestopslag.
In de stal is een mestrobot van Lely aanwezig (2011)

In de stal zijn 6 krachtvoerboxen aanwezig, waarvan 2 recentelijk zijn vervangen.
Er is een 22 stands carrousel binnenmelker (2003) van het merk Westfalia aanwezig. Deze is voorzien van koeherkenning, melkmeting en automatische afname.
Er is een eigen melktank van Meko uit 2006 met een opslagcapaciteit van 12.000 kg. De melktank is voorzien van warmteterugwinning.
Er is een hydrofoorinstallatie voor drinkwater aanwezig.

Werktuigenberging:
De werktuigenberging heeft een afmeting van circa 12 x 7 meter en is rond 1960 gebouwd. Het geheel is opgetrokken uit wanden van betonelementen en een asbestvrij golfplatendak (2018).

Voeropslag:
Voor de ruwvoeropslag zijn er 3 sleufsilo’s van Bosch Beton uit 2016 en 2017. Deze hebben alle drie een lengte van 50 meter, zijn 14 meter breed en hebben wanden van 3 meter hoog.
De betonnen sleufsilo’s zijn voorzien van een asfalten vloer. De silo’s zijn voorzien van een perssapafscheiding en voldoen daarmee aan de eisen voor een schoon-erf en schoon-water regeling.

Er zijn twee agridek-afdeksystemen, een kleine en een grotere welke in alle drie de sleufsilo’s gebruikt kunnen worden. Zie voor meer informatie over het afdeksysteem:
Behalve de mestopslag onder beide schuren is er ook nog 120 m³ mestopslag onder de erfverharding aanwezig.
Er is tevens een mestbasin uit 2012 aanwezig met een opslagcapaciteit van circa 2.400 m³. Deze is voorzien van een hekwerk.
De totale mestopslagcapaciteit van het bedrijf bedraagt circa 3.400 m³.

Diversen:
Er is een dieseltank (2013) van 2.500 liter op het bedrijf aanwezig, welk voldoet aan de eisen van de huidige wetgeving.
Er is een polyester kunstmestsilo van 16 ton aanwezig.
Op het bedrijf zijn momenteel geen fosfaatrechten en vee aanwezig.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligboxen
132
Plaatsen voor jongvee
85

Kadastrale gegevens

NOARDEAST-FRYSLÂN E 139
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
49 ha 53 a 28 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Hantumerwei 14

Prijs op aanvraag