Raaystraat 10 6071 NC Swalmen

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Te koop Camping Raayerhof met agrarisch bedrijf en landbouwgrond.

In het buitengebied van Swalmen bieden wij u een natuurcamping/agrarisch bedrijf aan op een perceel van circa 7.51.79 hectare. Het object beschikt over een bedrijfswoning met 2 bedrijfsgebouwen waarin ook 2 gastenverblijven zijn gerealiseerd. Raayerhof een camping met 40 kampeerplaatsen met goede sanitaire voorzieningen. Een plek waar gasten graag terugkomen.

Nabij de grens met Duitsland gelegen op een steenworp afstand van de stad Roermond en het Outlet centrum.

Op een steenworp afstand van Natuurgebied Het Veen en op fietsafstand van het centrum gelegen. Ook de Maasplassen zijn dichtbij, in de zomer kun je hier heerlijk varen, suppen of surfen. Vanuit het Raayerhof is Duitsland heel eenvoudig te bereiken, maar ook België is makkelijk te bezoeken. Het Pieterpad ligt in de omgeving de deur voorbij, en dus is het Raayerhof voor veel wandelaars dan ook een zeer gewaardeerde rustplaats. Het Pieterpad is een Lange-Afstands-Wandelroute en voert van Pieterburen in Noord-Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland.

Ten oosten van Raayerhof strekt zich het Elmpter Wald uit en ten zuiden van Melick ligt de Melickerheide. In het westen vindt men het natuurgebied Spik en in het noorden de Boeshei. Het gebied staat beter bekend als ‘Roermonds groen’. Sportieve natuurgenieters komen aan hun trekken via Nordic Walking-routes en de aanwezigheid van twee golfbanen in de directe omgeving. Fietsers kunnen op verharde paden de omgeving verkennen en voor mountainbikers zijn er genoeg mogelijkheden. Raayerhof betekent uniek recreëren in en om een prachtige bosrijke ligging, omgeven door vele fiets- en wandelroutes en toch dicht bij het bruisende Roermond met al haar faciliteiten en evenementen.

Omschrijving
De bedrijfswoning (het voorhuis) uit bouwjaar 1951 is traditioneel gebouwd, spouw gemetseld, voorzien van betonvloer, houten verdiepingsvloer en hardhouten kozijnen met dubbelglas. Het dak is gedekte met gebakken pannen en voorzien van isolatie.
Het achterhuis is eveneens gebouwd in 1951 en ook traditioneel gebouwd, spouw gemetseld, voorzien van betonvloer, deels houten verdiepingsvloer, houten draagconstructie. Het dak is gedekte met gebakken pannen en daarop liggen 72 zonnepanelen uit 2016 (220 Wp per paneel). Combi-ketel Nefit bouwjaar ca 2005.

Souterrain
Provisiekelder.

Begane grond voorhuis
Entree/hal met trapopgang geeft toegang tot de woonkamer en een slaapkamer. Vanuit de woonkamer met open haard, houten vloer, stucwerk wanden en stucwerk plafonds is er toegang tot een slaapkamer en de woonkeuken welke is uitgerust met diverse apparatuur (inductiekookplaat, afzuigkap, magnetron, vaatwasser en koelkast-/diepvries) en voorzien van tegelvloer, stucwerk/betegelde wanden en stucwerk plafond. Vanuit de keuken is er toegang tot een gang, vanuit deze gang zijn de badkamer, toiletruimte en een berging toegankelijk. De badkamer is geheel betegeld en voorzien van bad, douche en wastafel, de toiletruimte is eveneens geheel betegeld en voorzien van toilet.

Begane grond achterhuis
Aanpandig aan het voorhuis zijn er nog diverse bergingen, toilet en een riante garage gelegen. De garage is voorzien van dubbele deur en zolder.

De eerste verdieping
De trapopgang geeft toegang tot een overloop met vaste kast. Vanuit de overloop zijn 3 slaapkamers toegankelijk.
2 slaapkamers zijn voorzien van vaste kasten. De slaapkamers zijn voorzien van airco (airco blijft buiten verkoop) en laminaatvloeren, stucwerk/behang wanden en stucwerk plafonds. Vanuit één slaapkamer is er toegang tot een riante berging en een zolder met deels vide.

Tuin
Bedrijfswoning en bedrijfsgebouwen/natuurcamping hebben ieder een afzonderlijke inrit. De voortuin van de woning is in gebruik als erf/oprit en voorzien van kiezelstenen. De achtertuin is deels beklinkerd en in gebruik als parkeerplaats en riant terras en deels voorzien van gazon en in gebruik als speelruimte.

Bedrijfsgebouwen

Ontvangstruimte / sanitaire ruimte / gastenverblijf 1
Gebouwd in 1995, spouw gemetseld, voorzien van betonvloer, stalen spanten, houten gordingen en het dak is gedekt met sandwichpanelen (2022). Het gebouw is voorzien van 2 combi cv-ketels (van circa 10 jaar oud, op propaangas gestookt. (tank gehuurd) Verder is het gebouw aangesloten op de riolering.
In dit gebouw bevinden zich een ontvangts-/kantoorruimte, een sanitaire ruimte met 6 douches, 5 toiletten, 1 urinoir, 2 wascabines, 6 wastafels, 2 afwasplekken, een chemisch toilet en een gastenverblijf met 2 slaapkamers, keuken, woonkamer, douche en toilet.
Vloeroppervlakte circa 185 m².

Kapschuur / gastenverblijf 2
Gebouwd in 1995, spouw gemetseld met topgevels van damwandplaten en voorzijde open, voorzien van klinkervloer, gegalvaniseerde spanten, houten gordingen en het dak is gedekt met asbest vrije golfplaten. Het gastenverblijf is voorzien van cv-ketel (propaangas gestookt, combi-ketel). In dit gebouw bevinden zich een opslagruimte, machinestalling en een gastenverblijf voorzien van keuken/eetkamer, douche/toilet, trapopgang, woonkamer, slaapkamer en kast/berging. Het gastenverblijf is voorzien van vloer-/spouwisolatie en kunststof kozijnen met dubbel glas.
Vloeroppervlakte Circa 315 m².

Erf / perceel / kampeerterrein
Een mooi groen natuur-kampeerterrein met circa 40 kampeerplaatsen.
Her erf is verhard middels klinkers en beton.
De camping beschikt over 40 kampeerplaatsen, is ruim van opzet en de plaatsen bieden veel ruimte per plaats. Het terrein is ingericht met beschutting biedende bomen en plantsoen en diverse water- en elektrapunten alsmede verlichting Er is een trekkershut voor 2 personen aanwezig. Door de beschermde ligging biedt het geheel een groot gevoel van rust en ruimte. Gasten kunnen gebruik maken van keurige sanitaire voorzieningen.
De naast en achtergelegen landbouwgrond is deels in gebruik als paardenwei (met afrastering) en deels als akkerland. Deze grond biedt nog mogelijkheden voor toekomstplannen.
Het geheel is goed ontsloten middels de Raaystraat en de Raayerveldweg.

Voorzieningen:
- Elektra: Aansluiting aanwezig incl. krachtstroom.
- Water: Aansluiting aanwezig.
- Gasnet: Aansluiting aanwezig (in de bedrijfswoning). De bedrijfsgebouwen zijn aangesloten op propaangas (tank is gehuurd).
- Riolering: Aansluiting aanwezig.
- Glasvezel: Aansluiting (in de bedrijfswoning). De camping heeft een glasvezelaansluiting via Raaystraat 13A. Dit wordt losgekoppeld en koper zal zelf in een glasvezelaansluiting voor de camping moeten voorzien.
- Energielabel: C
- Verwarming: Zie omschrijving gebouwen.
- Warm water: Zie omschrijving gebouwen.
- Zonnepanelen: De zonnepaneleninstallatie is zonder SDE-subsidie aangelegd.

Bestemming
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Swalmen’ van de gemeente Roermond. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de enkelbestemming ‘Agrarisch met waarden - Agrarische functie met landschaps-waarden’ met deels dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie’. Verder deels functieaanduidingen: Bedrijfswoning, kampeerterrein en recreatiewoning. Het bouwvlak bedraagt ca. 5.350 m² incl. ondergrond woning. Het kampeerterrein bedraagt ca 11.400 m² (het vorenstaande is excl. het paardengedeelte). De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op
Op de locatie Raaystraat 10 rust een milieuvergunning voor een akkerbouwbedrijf/paardenhouderij en natuurcamping. Het paardengedeelte blijft buiten de verkoop. Op het te koop aangebodene rust het akkerbouw en natuurcamping deel. Alle dieren rusten op het paardengedeelte. Het aanwezige bouwblok ligt deels op het te aangebodene en deels op het paardengedeelte.

Ligging
Het object is gelegen in het buitengebied van Swalmen. Swalmen is een levendig dorp, dat vanouds industriële bedrijvigheid kent, met name veel klei- en keramische industrie, een papierfabriek, een ijzergieterij en een machinefabriek. De stad Roermond met haar historische binnenstad, winkelmogelijkheden en cultuuraanbod is op slechts enkele minuten bereikbaar. Swalmen behoort tegenwoordig tot de gemeente Roermond. Roermond heeft veel te bieden. Het is een sfeervolle stad met een grote rijkdom aan cultuurhistorie, een gezellig winkelhart en een unieke ligging aan de Maasplassen. De stad aan Maas, Roer en Swalm met ruim 58.000 inwoners ligt zeer centraal in de Euregio Rijn-Maas-Noord. Zowel Duitsland als België liggen op nog geen 15 kilometer afstand. Het is een stad met een rijk verenigingsleven, talrijke culturele evenementen gedurende het hele jaar en veel voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs.
De cultuur waarop mensen hier met elkaar omgaan maakt van Roermond een plezierige stad om in te leven.
Rondom Roermond ligt een uitgestrekte groene gordel, waarin het prachtig wandelen en fietsen is. Een grenzeloos natuurrijk gebied! Het bekende Pieterpad (het lange afstandspad van Pieterburen in Groningen naar de Pietersberg in Maastricht) loopt door deze omgeving. Daarnaast doorkruist ook het streekpad Maas-Schwalm-Nettepad de gemeente. Natuurgebieden als het nationaal park De Meinweg, het Leudal, de Beegderheide en de rivierdalen van de Roer en Swalm bieden een rijke variatie aan bos, heide, vennen en weidevelden.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Overig
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten

Totale oppervlakte
7 ha 51 a 79 ca
Huiskavels
7 ha 51 a 79 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
724 m³
Bouwjaar
1951
Energielabel
C 1,0

Kadastrale gegevens

SWALMEN L 86
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
4 ha 86 a 54 ca (deelperceel)
SWALMEN L 62
Eigendomssituatie
0 ha 41 a 51 ca (geheel perceel)
SWALMEN L 63
Eigendomssituatie
0 ha 40 a 80 ca (geheel perceel)
SWALMEN L 64
Eigendomssituatie
1 ha 82 a 94 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Raaystraat 10

Prijs op aanvraag