Esweg 4 9482 TK Tynaarlo

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Op een schitterende locatie aan de rand van het dorp Tynaarlo gelegen goed onderhouden melkveehouderijbedrijf. Het bedrijf is gelegen aan een eigen oprijlaan met een prachtige huiskavel aan de achterzijde van de gebouwen. De gronden zijn van goede kwaliteit en ook geschikt als akkerbouwgrond. Door de korte ligging nabij Groningen en Assen, in het prachtige noorden van Drenthe, is het hier heerlijk om te wonen en je bedrijf te exploiteren.

Het betreft een uitstekend onderhouden gebouwencomplex met een zeer royale en comfortabel woonhuis, een praktische ligboxenstal met ruimte voor circa 80 melkkoeien en bijbehorend jongvee, een nieuwe werktuigenberging en mestsilo. Alle asbesthoudende dakbedekking is vervangen! De melkstal is in 2018 gerenoveerd en gemoderniseerd. Het erf is ruim van opzet en bied mogelijkheden tot uitbreiding.

Door de ligging en grootte is dit een unieke kans om uw melkveebedrijf voort te zetten of uit te breiden. De locatie is ook geschikt als akkerbouwlocatie of ander grondgebonden veehouderij. Het geheel beschikt over een NB-wet vergunning.

Naast de huiskavel zijn er twee veldkavels op korte afstand beschikbaar.

Ligging
De boerderij is gelegen nabij de A28 en de doorgaande weg tussen de dorpen Tynaarlo en Yde-De Punt. Door deze gunstige ligging zijn de grotere plaatsen als Groningen en Assen snel te bereiken. Hierdoor krijg je het beste van twee werelden: de rust en ruimte voor de uitoefening van je bedrijf èn alle voorzieningen en levendigheid op korte afstand.

De boerderij is gelegen in het buitengebied van het dorp Tynaarlo. De boerderij is onsloten via een doodlopende weg en eigen oprijlaan. De veldkavels liggen aan de noordzijde van het dorp en zijn eveneens via de openbare verharde weg te bereiken.

Tynaarlo en het direct naastgelegen Vries zijn levendige dorpen met voldoende sociale voorzieningen. Er zijn goede basisscholen aanwezig, sportcomplexen, winkelvoorzieningen en niet te vergeten een prachtig achterland.

Het geheel ligt in een open agrarisch gebied maar ook op korte afstand van bossen, heide en uitgestrekte velden. In de omliggende dorpen is veel toerisme en horeca aanwezig. Het is niet voor niks dat de meest gelukkige mensen in het noorden van Drenthe hun werk- en woonomgeving zeer hoog aanprijzen.

In de directe omgeving zijn zowel melkvee- als akkerbouwbedrijven actief. Door de korte ligging t.o.v. eerder genoemde dorpen kunnen eventuele kinderen veilig en vlot naar de scholen.

Het openbaar vervoer is direct voorhanden. Groningen en Assen zijn uitstekend te bereiken.

?
Woonhuis
Een zeer degelijk gebouwd woonhuis met een degelijke en landelijke uitstraling. Door de ruime situering, de grote tuin en de vrije ligging is het een woonhuis waar veel mensen in willen wonen en werken.

De woning is in 1997 geheel traditioneel gebouwd, opgetrokken uit gemetselde spouwmuren, geïsoleerde betonnen vloeren, houten kozijnen met dubbele beglazing, kap voorzien van isolerende dakplaten en gedekt met pannen. De woning wordt verwarmd middels een gasgestookte cv-installatie (HR-combiketel). De woonoppervlakte is, volgens de door opdrachtgever verstrekte bouwtekeningen, circa 220 m2.

Indeling:
Begane grond: hal/entree, toilet, kelder, sfeervolle L-vormige woonkamer met eetgedeelte, woonkeuken voorzien van inbouwkeuken in U-opstelling, bijkeuken, ruime slaapkamer/kantoor. Vanuit de woonkamer is direct toegang tot het terras middels een schuifpui.

Eerste verdieping: royale overloop met toegang tot 4 ruime slaapkamers en een badkamer voorzien van ligbad, douchehoek, toilet en dubbele wastafel. Vanuit de overloop is er een vlizotrap naar de berging over de gehele woning.

De onderhoudsstatus van de woning is uitstekend te noemen.

Tuin en omliggende grond
De huidige eigenaren hebben naast de woning een prachtige tuin aangelegd met veel privacy. De tuin is het verlengde van de woonkamer en keuken. Het geheel is aangelegd met een groot terras en een houten tuinhuis met overkapping. De tuin is omzoomd met een houtwal en bied daardoor veel privacy. De tuin is verder voorzien van een royaal grasgazon met borders. De totale woonkavel is circa 1.000 m2 groot.

?
Aangebouwde ligboxenstal
Via de tussenbouw is het woonhuis verbonden met de oorspronkelijke Hollandse stal met daaraan verbonden de ligboxenstal. Deze beide stallen zijn nu in zijn geheel in gebruik voor het aanwezige melkvee. De oorspronkelijk stal is opgetrokken uit een gebintenconstructie met sporen en is met asbestvrije dakplaten gedekt. De gevels zijn opgetrokken uit gemetselde steens muren. Een deel van de stal is voorzien van een zolder. De stal dient nu voor de opvang van het jongvee en opslag. De stal heeft een afmeting van circa 340 m2.

In de oorspronkelijke stal is ook het tanklokaal aanwezig. De stal is gebouwd in de jaren ’60 en bevindt zich in een goede staat van onderhoud.

De ligboxenstal is gebouwd in 1976. Het betreft een 1-2-1 rijige stal met 88 ligboxen. De stal is onder de roosters onderkelderd. De stal is in 2017 gerenoveerd. Bij deze renovatie zijn de boxen en de voerhekken waarnodig vernieuwd en/of vervangen. De stal is voorzien van stalen spanten, met asbestvrije dakplaten gedekt en de gevels zijn opgetrokken uit gemetselde muren. Het geheel is keurig onderhouden en in een goede staat van conditie. Achter de ligboxenstal staan een tweetal krachtvoersilo’s.

Melkstal
De huidige eigenaar is in 2019 weer begonnen met melken. Bij deze start is de melkstal ook geheel gerenoveerd en gemoderniseerd. De melkstal is voorzien van een 2x6 visgraat opstelling met automatische afname.

Werktuigenberging
Naast de ligboxenstal is er in 2018 een nieuwe werktuigenberging gerealiseerd. Het betreft een half open berging met een afmeting van 25 x 16 meter. Opgetrokken uit een betonnen voet, gegalvaniseerde stalen spanten, houten gordingen en met dakplaten gedekt. De vloer is nog niet verhard. Betreft een prachtige nieuwe en functionele werktuigenberging!

Mestsilo
Achter op het erf is in 2019 een nieuwe mestsilo aangelegd. Het betreft een mestbassin van circa 850 m3.

Carport / Garage
Direct naast de ligboxenstal en voor de werktuigenberging is een ruime houten garage/carport voor de privé auto’s en klein materieel gesitueerd. Betreft een eenvoudige meer zeer functionele berging. Half open en uit hout opgestrokken. Goed onderhouden en in
een keurige conditie.

Verhardingen
Rondom de gebouwen is een ruime erfverharding aanwezig. De verharding bestaat uit deels gestort beton, betonklinkers en gebroken asfalt. Achter de ligboxenstal ligt een kavelpad van circa 100 meter. Op de locatie zijn 4 kuilplaten aanwezig van circa 8 x 34 meter (3x) en 8 x 20 meter. Het totale bedrijfserf is circa 7.000 m2 groot.

Cultuurgrond
De huiskavel is als esgrond (zand) aan te merken. Dit betekent een hoog opbrengend vermogen en goede doorlatendheid. Droge en natte perioden hebben duidelijk minder invloed dan op de lager gelegen gronden. De totale oppervlakte van de huiskavel is circa 30 ha groot. Een direct naastgelegen kavel van Staatsbosbeheer wordt door de huidige eigenaar gepacht (1.02.60 ha) en kan naar alle waarschijnlijkheid in pacht worden overgenomen.

Veldkavel 1
Aan de Zeegserweg in Tynaarlo gelegen. Betreft een perceel goede zandgrond die eveneens voor meerdere teelten geschikt is. Een klein deel van de grond is bos. Gelegen aan de openbare verharde weg en goed ontsloten. Totale grootte 06.96.20 ha.

Veldkavel 2
Aan de Eisenbroeken tussen Tynaarlo en Taarlo gelegen perceel grasland. Het betreft een goed perceel grasland maar is niet geschikt voor de teelt van akkerbouwproducten en/of mais. Gelegen aan de openbare verharde weg en goed ontsloten. Het perceel heeft een oppervlakte van 01.02.30 ha

Omschrijving rechten en vergunning
Op de locatie liggen een in 2015 verstrekte NB-wet vergunning. Op de bedrijfslocatie mag de maximale ammoniakemissie niet hoger zijn dan 951,6 kg NK3 per jaar. Op basis van de huidige gebouwen mogen er 78 stuks melkvee en 54 stuks jongvee op de locatie gehouden worden. Volgens opdrachtgever is alles gebouwd in overeenstemming met de bestemming en verstrekte vergunningen.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Tynaarlo. De bestemming is agrarisch (grondgebonden agrarisch bedrijf) met de functieaanduidingen melkveehouderij. Het bouwblok is 1 ha groot.

Bodemverontreiniging
Op het bodemloket (provincie Drenthe en de gemeente Tynaarlo) zijn geen bijzonderheden vermeld. Het is de koper vrij om een eventueel bodemonderzoek te laten uitvoeren. Het is verkoper niet bekend dat er sprake is van enige bodemverontreiniging dan wel dat hij werkzaamheden heeft uitgevoerd waarbij dit te verwachten is.

Natuur Netwerk Drenthe
De boerderij en de landerijen (behoudens het perceel aan de Eisenbroeken) vallen buiten het NatuurNetwerk Nederland (NNN). Dit is de voormalige Ecologische Hoofdstructuur.

Natura 2000
Het bedrijf en de landerijen liggen op voldoende afstand van een Natura 2000 gebied. Er is een NB-wetvergunning afgegeven.

Betalingsrechten
Bij de aanbieding zijn geen rechten inbegrepen. Eventuele overname van rechten is bespreekbaar. Fosfaatrechten zijn eveneens niet bij de koopsom inbegrepen maar overname is eveneens bespreekbaar.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligboxen
88
Plaatsen voor jongvee
50
Melksysteem
Visgraatstal
Opstanden
1.130 m² (bouwjaar 1976)
375 m² (bouwjaar 2018)
340 m² (bouwjaar 2019)
70 m² (bouwjaar 2000)

Oppervlakten

Totale oppervlakte
38 ha 38 a 80 ca
Veldkavels
7 ha 98 a 50 ca
Huiskavels
30 ha 40 a 30 ca

Woonruimte

Bedrijfswoningen
1
Hoofdwoning
Inhoud
650 m³
Bouwjaar
1997

Kadastrale gegevens

VRIES V 241
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
1 ha 19 a 40 ca (geheel perceel)
VRIES V 242
Eigendomssituatie
1 ha 8 a 50 ca (geheel perceel)
VRIES V 245
Eigendomssituatie
2 ha 35 a 80 ca (geheel perceel)
VRIES V 246
Eigendomssituatie
9 ha 55 a 20 ca (geheel perceel)
VRIES V 755
Eigendomssituatie
1 ha 2 a 30 ca (geheel perceel)
VRIES V 847
Eigendomssituatie
2 ha 71 a 0 ca (geheel perceel)
VRIES V 929
Eigendomssituatie
5 ha 82 a 70 ca (geheel perceel)
VRIES V 931
Eigendomssituatie
8 ha 58 a 90 ca (geheel perceel)
VRIES V 1155
Eigendomssituatie
1 ha 79 a 80 ca (geheel perceel)
VRIES V 1643
Eigendomssituatie
3 ha 49 a 60 ca (geheel perceel)
VRIES V 635
Eigendomssituatie
0 ha 75 a 60 ca (geheel perceel)

NVM makelaar

HuitingSchoon

Vandaag bereikbaar vanaf 9:00
Bel +31592390321

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Esweg 4

Prijs op aanvraag