Koningsweg 3981 Bunnik

Verkoop bij inschrijving

Omschrijving

OPENBARE VERKOOP PER INSCHRIJVING
De Provincie Utrecht verkoopt een prachtig gelegen perceel natuurgrond en extensief recreatieterrein nabij de Achterdijk/Koningsweg in Bunnik. Het perceel is duurzaam ingericht t.b.v. natuurontwikkeling.

Kadastrale aanduiding: Bunnik D 189 ter grootte van 27.266 m² en Bunnik D 193 ter grootte van 18.272 m².

Het terrein van in totaal 45.938 m² wordt als één geheel (object) verkocht. Het terrein is gelegen op een bijzondere locatie op steenworp afstand van de stad Utrecht. In de directe omgeving van de kavel bevinden zich onder andere landgoed Amelisweerd, restaurant Vroeg en Fort Vechten. De kavel is gelegen ten westen van Bunnik nabij de kruising Achterdijk/Koningslaan en het treinspoor. Het terrein is zelfstandig ontsloten op de Koningslaan via diverse wandel- en beheerpaden.

Het terrein is in het kader van de herinrichting van de N411 Koningsweg aangewezen als natuurterrein om de gewenste verbindingszone tussen de Kromme Rijn en Fort Vechten te realiseren. De vegetatie bestaat uit kruidenrijk grasland met ruigte. Daarnaast zijn diverse recreatieve voorzieningen aangelegd waaronder een wandelpad, een voetgangersbrug en een natuurspeelplaats. Het wandelpad sluit aan op de Koningslaan. In 2022 zijn er op een deel van het perceel kersen-, peren- en appelbomen geplant.

Ervaring met natuurbeheer, toekomstperspectief en motivatie van de inschrijver zijn zwaarwegende gunningscriteria.

PLANOLOGIE:
De percelen zijn gelegen binnen het inpassingsplan “N411 Bunnik”.
Enkelbestemming: “Natuur” en “Verkeer”
Dubbelbestemming: “Waarde-Archeologie 3”

VERKOOPPROCES:
De percelen worden door de Provincie Utrecht verkocht door middel van een openbare verkoop per inschrijving. De inschrijving sluit op woensdag 5 juni 2024 om 12:00 uur bij notaris Van Benthem & Keulen B.V. in Utrecht. Een uitgebreide omschrijving van de verkoopprocedure, (inschrijvings)voorwaarden en overige informatie over de kavel zijn terug te vinden in de verkoopdocumentatie. Het inschrijfformulier, nadere informatie over de voorwaarden ten aanzien van de inschrijving en relevante gegevens met betrekking tot de kavel zijn opgenomen op de projectpagina op de site van breeschotenenvernooij.nl.

De verkoop vindt bij inschrijving plaats onder notarieel toezicht en onder voorbehoud van gunning. Het staat u vrij de percelen zelf te betreden en te inspecteren. Er is ook een kijkmoment gepland op dinsdag 23 april 2024 om 10:00 uur. Tijdens dit kijkmoment zal er een makelaar en vertegenwoordiger namens de Provincie aanwezig zijn om uw eventuele vragen te beantwoorden. Voor vragen of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging op dinsdag 23 april om 10.00 uur verzoeken wij u een e-mail te sturen naar:

Waarborging natuur/kwalitatieve verplichting
Onderdeel van de inschrijfvoorwaarden is een kwalitatieve verplichting voor de percelen. Dat houdt in dat elke partij die van de kavel gegund gaat krijgen ook een kwalitatieve verplichting met de provincie Utrecht aangaat over het in stand houden van de huidige natuurdoelen en (recreatieve) voorzieningen:
- L01.01 Poel en klein historisch water ca. 0.13.00 ha
- L01.09 Hoogstam-boomgaard ca. 0.17.00 ha
- N12.02 Kruiden- en faunarijk grasland ca. 3.50.38 ha
- N14.03 Haagbeuken- en essenbos ca. 0.79.00 ha
- Het speelterrein en de voetgangersbrug
- Het wandelpad en de Mussertpaaltjes en de publieke toegankelijkheid van het wandelpad

Koper kan zich onder voorwaarden beroepen op vrijstelling van overdrachtsbelasting: de natuurgrondvrijstelling (art. 15.1 S WBR)

Indien u wenst in te schrijven dient u kennis te nemen van alle beschikbare documenten, zijnde:
- Verkoopinformatie en Inschrijfleidraad
- Inschrijfvoorwaarden
- Inschrijfformulier en vragenlijst
- Koopovereenkomst
- Kwalitatieve verplichting en bijlage
- Brochure
- Nadere verkoopinformatie

TIJDSPLANNING/BELANGRIJKE DATA:
- Bezichtigingsmoment: 23 april 2024 om 10 uur (dinsdag)
- Uiterste datum stellen van vragen: 3 mei 2024 (vrijdag)
- Nota van inlichtingen en start inschrijving: 14 mei (dinsdag)
- Deadline inschrijvingstermijn: 5 juni 2024 tot 12:00 (woensdag)
- Opening inschrijvingen door notaris: 6 juni 2024 (donderdag)
- Voorlopig gunningsbesluit: uiterlijk 14 werkdagen na openen inschrijvingen

Eventuele vragen met betrekking tot deze verkoopprocedure kunnen uitsluitend digitaal gesteld worden, via het emailadres tot vrijdag 3 mei 2024. Provincie Utrecht zal alle binnengekomen vragen met betrekking tot deze verkoop eerst verzamelen. Na de sluitingsdatum voor het stellen van vragen zullen alle gestelde vragen gezamenlijk worden beantwoord d.m.v. publicatie op uiterlijk dinsdag 14 mei 2024.

ONDERZOEKSPLICHT:
Deze aanbieding inclusief bijbehorende documenten zijn met de groots mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Aan deze informatie kunnen echter geen rechten worden ontleend en ontslaan de (aspirant) kopers niet van hun eigen onderzoeksplicht.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Verkoop bij inschrijving
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Losse grond

Oppervlakten

Type land
Grasland en bosperceel
Grondsoort
Klei

Kadastrale gegevens

BUNNIK D 189
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
2 ha 76 a 66 ca (geheel perceel)
BUNNIK D 193
Eigendomssituatie
1 ha 82 a 72 ca (geheel perceel)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Koningsweg

Verkoop bij inschrijving