Castricummer Werf 16 1901 RW Castricum

€ 1.450.000 k.k.

Omschrijving

*** Deze vraagprijs betreft een 'bieden vanaf prijs'.

TE KOOP
Castricum is in trek! Het dorp staat in de top 50 van de ranglijst met het hoogst gemiddelde inkomen per inwoner. Steeds meer mensen uit Amsterdam en Haarlem (plus toeristen) weten het dorp te vinden, waardoor het een zeer gewilde vestigingsplaats voor bedrijven is. Dit brengt ons direct bij een probleem: Het vinden van een bedrijfsgebouw met veel potentie in Castricum lijkt haast onmogelijk...

Ben jij een échte ondernemer en zie jij kansen? Dan hebben wij de gouden tip voor jouw probleem!

Wij bieden nu een 'once-in-a-lifetime opportunity' bedrijfsobject in de verkoop aan: Een verborgen parel op een gewilde locatie met maar liefst bijna 5.000 m³...

Het object beschikt over maar liefst ca. 771 m² bedrijfsruimte (met rondom buitenruimte) plus een fenomenale bedrijfswoning van ca. 321 m². De indeling en de diverse overheaddeuren maken het object tevens geschikt als belegging om te transformeren tot bedrijfsverzamelgebouw. (Uiteraard onder goedkeuring van de gemeente)

TOELICHTING OBJECT
De huidige eigenaar heeft het object eigenhandig vakkundig gebouwd. Zijn passie voor oude bouwmaterialen zijn door het hele object terug te vinden en is op passende wijze geïntrigeerd in het gehele pand.

Het eigen terrein rijkt tot de straat waar het fantastische authentiek hekwerk leidt tot het buitenterrein. Hier zijn meerdere toegangen tot de bedrijfshal(len) en de riante voordeur tot de bovengelegen bedrijfswoning.

Bedrijfsruimte
De linkerzijde van de bedrijfsruimte beschikt over twee overheaddeuren met hierachter prachtige antieke Franse deuren, een zandstenen schouw voorzien van een gashaard en een toilet met berging. Deze ruimte leent zich bijvoorbeeld perfect als showroom, (opname- of foto)studio of yogastudio. Dit gedeelte beschikt over een natuurstenen vloer voorzien van vloerverwarming. De 'Sissi-trap' naar de bedrijfsruimte op de eerste etage is een ware eye-catcher. De bedrijfsruimte op de eerste etage is tevens voorzien van overheaddeur en heeft toegang tot de bedrijfswoning.

De rechterzijde van de bedrijfsruimte beschikt over drie overheaddeuren: één aan de voorzijde en twee aan de zijkant welke leiden tot de (overdekte) buitenruimte aan de gehele rechter- en achterkant van het object. Deze ruimte is nu als opslag- en werkplaats in gebruik.

In het midden van het object is een tussenverdieping voor opslag (en eventueel archief of kantoor) gesitueerd.

Op het dak van dit object zijn maar liefst 64 zonnepanelen geplaatst.

Bedrijfswoning
Deze is gelegen op de eerste verdieping. Eenmaal één stap binnengezet en u wordt betoverd door de schoonheid van het object. Iedere keer waant u zich in een andere ruimte: Een kasteel, kerk of oude boerderijwoning. Allen bevatten niet de woorden om het te beschrijven!

De ruime hal werkt als verbindende ruimte tussen de living met woonkeuken, slaapkamers en badkamer. De living beschikt over een hout gestookte haard en serre en heeft een ongekend weids uitzicht over de polder van Castricum! De landelijke woonkeuken is voorzien van een massief eiken maatwerk keuken. Het biedt (tevens als bijna alle andere vertrekken) toegang tot het enorme terras. Deze is gelegen aan de gehele rechter- en achterkant van het object.

De meest betoverende ruimte is naar ons inziens de wellness ruimte: Eenmaal binnen, zorgt de tropische sfeer direct voor heel veel rust. Deze ruimte is voorzien van een zwembad (voorzien van een professionele Swimstreamer), een ruimte voor bijvoorbeeld yoga en douche met toilet.

In totaal beschikt de woning over vier slaapkamers, twee badkamers en een riante kantoorruimte met zandstenen schouw met gashaard en een royale presentatieruimte. De woning is nagenoeg geheel voorzien van vloerverwarming. Dit alles maakt het wonen, werken en leven super comfortabel!

Spreekt de grandeur van de inrichting u aan? Dan is gehele of gedeeltelijke overname van de inventaris bespreekbaar.

OPPERVLAKTE
De totale m² per etage is ca. 571 m2
Bedrijfsruimte ca. 771 m²
Woonruimte ca. 321 m²
Dakterras en gebouwgebonden buitenruimte ca. 377 m²*

*De genoemde metrages zijn indicatief.

ENERGIELABEL
De bedrijfswoning beschikt over energielabel A.

VRAAGPRIJS
€ 1.450.000,- k.k.
Deze vraagprijs betreft een 'bieden vanaf prijs'.

OPLEVERING
As is where is.

DE BIJZONDERHEDEN
- Wonen, werken én ontspannen op hoog niveau;
- Met liefde opgebouwd met gebruik van hoogwaardige, oude bouwmaterialen;
- Wellness ruimte;
- Beschikt over maar liefst 64 zonnepanelen;
- Telt 6 overheaddeuren;
- Ongekend weids uitzicht over de historische uitlopers van het Oer-IJ.

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID
Het object is gelegen op het kleinschalige bedrijventerrein 'De Castricummerwerf'. Nabij NS station Castricum en uitvalswegen én op 5 minuten loopafstand van het duingebied.

PARKEREN
Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en in de directe omgeving.

BESTEMMING
Bestemmingsplan Castricum - Enkelbestemming Bedrijventerrein
Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de Gemeente.

KADASTRALE GEGEVENS:
Gemeente: Castricum
Sectie: B
Perceel: 10994

MODEL-OVEREENKOMST
Behoudens nadere afspraken gelden de standaard regels, zoals deze voorkomen in de laatste model-koopovereenkomst voor bedrijfsonroerendgoed, vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

ZEKERHEIDSSTELLING
De borgstelling bedraagt 10% van de koopsom. Deze borgstelling dient als zekerheid en dient door koper voor de in de koopakte genoemde datum te zijn afgegeven in de vorm van een aanbetaling/waarborgsom of een bankgarantie.

VOORWAARDEN
Alle door Teer Bedrijfsmakelaars verstrekte informatie kan uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een bod. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat huurder/koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.

Verkoop geschiedt onder het voorbehoud van definitieve goedkeuring door verkoper.

Voor nadere informatie en/of het inplannen van een bezichtigingsafspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0251-212102. Wij informeren u graag nader.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.450.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Bedrijfshal
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1995

Oppervlakten

Oppervlakte
771 m²
Bedrijfshal oppervlak
771 m²
Perceel
1.113 m²

Indeling

Voorzieningen
Overheaddeuren, krachtstroom, betonvloer, toilet en pantry

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein en landelijk gebied

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Castricummer Werf 16

€ 1.450.000 k.k.